• Dansk
 • Norsk
Fottur for single til Costa Brava og Barcelona

På denne fottur for single ser vi Costa Bravas ville natur og sofistikerte Barcelona

På denne fantastiske reisen til Costa Brava går vi langs den mektige klippekysten, gjennom frodige skoger og gamle romerske landsbyer

De fleste forbinder nok Costa Brava med en tur til Spania ned i solen for å slappe av på en strand og bade i havet. Men Costa Brava har også en fantastisk og flott kystlinje som absolutt passer til sitt spanske navn – Den Ville Kyst - med sine dramatiske, høye klipper og mektige klippeformasjoner, hvor duftende furuskog og annen vegetasjon vokser høyt oppe over det krystallklare blå vannet.

På en vandreferie til Costa Brava ser du vakker natur og Barcelona

Til tross for den enorme turistindustrien i dette området er det fortsatt mange uforstyrrede, romantiske og idylliske små strender i de små buktene og vikene, og hyggelige isolerte fiskelandsbyer hvor turistene sjeldent finner frem, hvor roen senker seg når man setter seg ned og nyter en forfriskning. Catalonia har veldig mye å tilby, noe vi har satt fokus på ved sammensetningen av fotturer i området. I løpet av ferien opplever vi et knippe av Catalonias høydepunkt, hvor vi opplever både nydelig utsikt og behagelige badeopplevelser til den flotteste naturen og kulturelle opplevelser utover det normale.

På en vandreferie til Costa Brava er du sammen med andre singler

Blant annet besøker vi maleren Marc Chagalls blå paradis, Tossa de Mar, der han fant inspirasjon til sine vakre malerier. Vi ser også den fredelige lille fiskerlandsbyen Tamariu, som ligger uforstyrret i en idyllisk bukt, fiskeværet Calella de Palafrugell og den koselige middelalderbyen Peratallada. Vi spaserer i Barcelonas vakre, gotiske nabolag som er så rik på historie. Her spiser vi en god lunsj og ser flere severdigheter i etterkant.

De planlagte fotturene på denne reisen passer for alle med god helse og en normal god kondisjon.

Selvfølgelig er det også frivillig om du vil delta i dagens fottur eller om du heller vil bli på hotellet - eller kanskje du velger å gjøre noe ganske tredje.

Reisen gjennomføres ved minimum 10 deltagere.

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise fra Oslo og ankomst til Barcelona
Dag 2: Kystvandring Lloret - Blanes
Dag 3: Byvandring i Barcelona
Dag 4: Kystvandring i Tossa de Mar
Dag 5: Kystvandring fra naturskønne Tamariu til Calella de Palafrugell
Dag 6: Fridag
Dag 7: Hjemreise til Oslo

Avreise
23. - 29. mai 2020

Pris
Fra DKK 9.485, - pr. person for et enkeltrom på Hotel Aqua Bertran Park eller lignende.

Hvis dere er to som ønsker å bo sammen, kan vi forespørre på dobbeltrom.

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo - Barcelona t/r
 • 1 stk. innsjekket bagasje pr. person (maks 25 kg)
 • Skatter, avgifter og brennstofftillegg
 • Alle transporter til / fra flyplassen
 • Alle inngangspenger til attraksjoner som er nevnt i programmet
 • Lokal skandinavisk reiseleder
 • Lokal turistskatt
 • Velkomstmøte med en velkomstmiddag inkl. 1 drink
 • Turistbuss til startpunkt for fotturen dag 3 og 5
 • 6 netter på 4-stjerners hotell i Lloret de Mar
 • Enkeltrom
 • Frokost alle dager
 • Middag alle dager
 • Lunsj i Blanes på dag 2 inkl. drikkevarer
 • Tapas-frokost i Barcelona med valgfri drikkevare på dag 3
 • Bådreise t/r til Tossa de Mar med fottur og piknik i det fri
 • Lunsj i Calella de Palafrugell på dag 5

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenger
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i reiseprogrammet
 • Sykdomsavbestillingsforsikring (6%) og reiseforsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150, -)

Fly

 • Norwegian: 23. mai 2020 Oslo - Barcelona 12.05 - 15.25
 • Norwegian: 29. mai 2020 Barcelona - Oslo 15.45 - 19.10

Vi tar forbehold for endringer i reiseprogrammet underveis.

Bemerk

Hvis du vil lese mer om Svane Reisers konsept Singel-Reiser klikk her.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Med vennlig hilsen

Singel-Reiser-Teamet

Bestil denne reise


Program

Dag 1 Avreise og ankomst til Barcelona

Etter ankomst til Barcelona vil den lokale danske guiden vår møte oss på flyplassen, og hjelpe oss med å finne frem til transporten til hotellet vårt i Lloret de Mar, som er en kjøretur på omtrent 90 km. På hotellet sjekker vi inn og gjør oss klar før vi holder velkomstmøte og velkomstmiddag. Hvis vi kommer sent rem til hotellet på grunn av trafikk, forskyver vi velkomstmøtet til dagen etter.

Fotturene på denne ferien - og rekkefølgen på de forskjellige dagene - er veiledende og kan endre seg på grunn av vær eller andre forhold.

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Velkomstmiddag

Dag 2 Kystvandring Lloret – Blanes – 12 km.

Vi starter dagen med en god frokost og starter turen med lett gange den første halve timen. Vi begynner med å orientere oss litt i nærområdet og gjøre oss kjent med severdighetene i området vårt sammen med guiden vår. Deretter går turen sørover, der ruten går oppover og nedover i landskapet langs Costa Bravas rustikke og robuste kystlandskap.

spanien-costa-brava/spanien-costa-brava-blanes-castell-de-sant-joan.jpg

Underveis smaker vi på de lokale fruktene og tar et bad i Middelhavet før vi fortsetter med å nyte det fantastiske kystområdet. Vi fortsetter sørover, hvor utfordringene stiger da naturen her er litt vanskeligere å gå i. Vi ankommer San Juan Tower, hvor det er en fantastisk utsikt over Blanes by, kysten og innlandet. Vi drar nedover byen og spiser en sen, men velfortjent lunsj før vi tar lokalbussen tilbake til Lloret de Mar og hotellet vårt der.

Fotturene denne dagen er cirka 13 km.

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Byvandring i Barcelona – ca. 3 – 4 km.

Etter frokost kjører vi omtrent en time med buss ut mot Middelhavet til en av Spanias vakreste byer, Barcelona. Her begynner vi vår rundvisning i denne 2000 år gamle byen, rik på både gamle og mer moderne vakre kontraster. Først besøker vi en av Barcelonas viktigste attraksjoner, Sagrada Familia, som er en berømt katedral designet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí. Han avsluttet aldri arbeidet sitt her, men det er vakkert allikevel. Vi tar oss tid til å studere denne imponerende bygningen med de spesielle fasadene som er dekorert i alle detaljer i en makeløs kombinasjon av natur og arkitektur.

spanien-costa-brava/rejser-til-spanien-barcelona-sagrada-familia-1-kompr.jpg

Hele Barcelona er faktisk fylt med vakker arkitektur. Her finner vi ikke bare de vakre husene på Paseo de Gracia med Casa Batlló og La Pedrera, men også arbeider av mange andre katalanske og utenlandske arkitekter, som bidrar til å gjøre Barcelona til en viktig øyeåpner når det kommer til verdensberømt internasjonal design og arkitektur.

Etter Sagrada Familia tar vi en sving forbi hjertet av byen, La Rambla, der amatørunderholdere, artister, gateselgere og bohemer gnir skuldre med vanlige mennesker som har kommet for en spasertur mens de inntar hele stemningen. Den spanske dikteren Federico García Lorca skrev at "... dette er den eneste gaten i verden som jeg ønsker at ingen ende tar ....". Og vi er virkelig enige med ham.

spanien-costa-brava/rejser-til-spanien-barcelona-la-bouqeria-kompr.jpg

Vi stopper også ved den populære La Boqueria med praktfulle grønnsaks- og frukt boder. Her i markedshallen er det en labyrint av ganger som leder oss rundt blant alle de spennende duftene og fascinerende utseende boder. Her møter vi travle spanske husmødre som gjør deres daglige shopping, små butikkeiere og berømte kokker som handler til kveldsmenyene på sine verdensberømte restauranter. Opptatte forretningsfolk tar en rask lunsj her mens turister rusler rundt og vurderer det hele. Etter denne opplevelsen spaserer vi til Barcelonas gamleby og det gotiske kvarteret. Her er en virkelig fantastisk middelaldersk arkitektur bevart, og spesielt katedralen i Santa Eulalia er betagende.

Vi nyter en deilig lunsj og går deretter tilbake til bussen som fortsetter turen til Plaza España, National Palace, Olympiastadion og det vakre utsiktspunktet Mirador del Alcalde. Her får vi en liten forfriskning før vi drar tilbake til hotellet etter en hel dag med mange nye inntrykk.

Byvandringen denne dagen er omtrent 5 km lang.

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Kystvandring i Tossa de Mar – ca. 7 km.

Etter frokost tar vi båten til Tossa de Mar, som engang var romersk by kalt Turissa. Her ligger ruinene av den romerske villaen Els Ametllers og vitner om byens opprinnelse på en åsside mot sjøen i utkanten av Tossa de Mar. Området er ikke stort, men det er verdt et besøk å spasere gjennom de gamle gatene og se restene av de termiske badene, mosaikkene og mange andre ruiner som er mer enn to tusen år gamle. I en av mosaikkene fant arkeologer på sin tid navnet Turissa inngravert, og derved fikk byen Tossa de Mar navnet det har i dag.

spanien-costa-brava/spanien-catalonien-costa-brava-kyst-2.jpg

I dag har vi planlagt en fantastisk tur langs den vakre ville kysten av Costa Brava, da vi også ønsker å oppleve området fra sjøen. Kysten er eksplosiv med vakre trær og busker, strandklipper og furuskog som dekker fjellformasjonene på de merkeligste stedene der de klamrer seg fast til stupet uten å falle i havet. Den vakre vegetasjonen her fyller luften med sine dufter av rosmarin, timian og lavendel. Når vi kommer nærmere, ser vi tydeligere de koselige mindre strendene og små viker og bukter og det krystallklare turkise havet som innbyr til en forfriskende dukkert.

Vi starter turen i Tossa de Mar med å besøke Marc Chagalls blå verden. Denne artisten, som tilbrakte store deler av sitt liv i Frankrike, men faktisk ble født i Hviterussland, tilbrakte sommeren 1933 og 1934 i Tossa de Mar. Vi legger Chagalls verden bak oss og drar inn i La Vila Vella - Gamlebyen. I dag er Vila Vella den eneste middelalderbyen på den katalanske kysten som er omgitt av den opprinnelige forsvarsmuren. Inne i de tykke veggene har mange av bygningene vakre gotiske vinduer som vitner om en velstående fortid. Middelalderbyen er full av butikker med kunst og håndverk som spesialiserer seg på lokal mat, og her finner vi et mylder av brosteinsgater og vakre typiske hus i middelhavsstil. Å besøke Vila Vella i Tossa de Mar er som å reise tilbake i tid, og det er en veldig spesiell atmosfære i dette vakre distriktet, hvor tiden ser ut som om den har stått stille siden 1100-tallet.

Langs La Vila Vella går vi en bratt rute opp til byens fyrtårn, som ligger på det høyeste punktet i området, med den flotteste utsikt over det omkringliggende kystlandskapet og omgivelsene. Vi går ned herfra og følger strandpromenaden til enden, og svinger deretter mot skogen og innlandet. Her fortsetter turen langs en vakker kystlinje med praktfulle utsiktspunkt hvor vi stopper for å ta bilder og holder piknik mens vi nyter den flotte utsikten over havet. Vi går tilbake langs en kombinert skogsbilvei og brann vei til Tossa de Mar. Her er det litt vanskelig å gå i starten for det går oppover til å begynne med, men senere flater landskapet ut.

Vi avslutter dagen med litt tid på egen hånd, før vi seiler tilbake til Lloret de Mar med den lokale båten. Vi er på hotellet rundt klokka 17.30 og har tid på egen hånd til å ta en dusj og gjøre oss klar før middag.

Denne dagsturen er ca. 8,5 km lang.

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Kystvandring fra vakre Tamariu til Calella de Palafrugell – ca. 8,5 km.

Etter en god frokostbuffet skal vi ut til bussen for å kjøre en av de vakreste turene langs kysten av Catalonia. Turen går nordover til vakre Tamariu. Her går vi ca. 7,5 km mot sør langs turveien GR 92, til det vakre fiskeværet Calella de Palafrugell. Vi går opp til et av Katalonias viktigste fyrtårn, San Sebastian fra 1857, som ligger omtrent 175 moh. Vi stopper ikke bare her, men også mange andre steder langs turen, da her er virkelig vakkert med det bratte fjellet som skråner ned til halvskjulte små viker, hvor noen av dem kun kan nås fra vannsiden.

spanien-costa-brava/spanien-costa-brava-tamariu.jpg

Vi stopper halvveis på turen for å spise litt frukt og drikke litt vann før vi fortsetter sørover til Calella de Palafrugell. Vel fremme samler vi nye krefter med en deilig lunsj.

Gode og mette går vi videre til den vakre middelalder landsbyen Peratallada, der vi rusler rolig rundt mellom de vakre gamle steinhusene og hyggelige smug. Vi kommer tilbake til hotellet på sent på ettermiddagen.

Dagens tur er omtrent 7,5 km. lang

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Fridag

Etter noen begivenhetsrike dager har vi avslutningsvis en fridag. Vi kan tilbringe dagen med å slappe av ved bassenget og lade batteriene eller ved å utforske området.

Vi samles til vår siste felles middag (ikke inkludert) på en fin lokal restaurant og nyter kvelden i godt selskap med deilig mat, god vin og gode vandrehistorier fra uken som gikk

Overnatting: 4-stjerners Hotel Aqua Bertran Park eller lign.
Måltider: Frokost og evt. middag på hotellet

Dag 7 Hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet om morgenen og kjører mot flyplassen. Vi har lært mye denne uken om historien, naturen og gastronomien i denne katalanske regionen. Med oss hjem har vi mange opplevelser i hyggelig selskap - og kanskje noen nye venner og bekjente.

Måltider: Frokost

Med forbehold om endringer i programmet.

Forberedelser og utstyr til fotturer

Turene krever at du er i relativt god form. Du skal kunne gå mellom 8 og 16 km i flere dager på rad i variert terreng. Når vi går mellom landsbyene, begynner hver fottur ofte med en stigning og ofte i form av trapper og naturstier av stein, sand eller grus. Når vi er ferdig med denne første bratte strekningen og nådd litt høyere opp på fjellet, blir vi alltid belønnet for innsatsen vår med en fantastisk utsikt over havet og de omkringliggende vingårdene og landsbyene. Stiene her oppe er normalt sett gode å gå på.

Underlaget vi går på og stienes vinkling varierer, så vi anbefaler at du har med gode tursko på disse turene. Turskoene skal helst være solide med en kraftig såle, og det er best hvis skoen også dekker anklene og dermed støtter og reduserer risikoen for forstuing eller strekk hvis du tråkker skjevt i terrenget. På grunn av den stive og solide sålen blir du ikke trett i føttene dine etter flere dagers gange, noe som er en fordel i forhold til å unngå skader. Kjøp aldri helt nye tursko rett før du reiser, men pass på at de har gått dem inn i god tid før turferien. Turstokker kan være veldig bra for den som vil ha ekstra hjelp til balansen – spesielt til turene nedover, og det er ikke like belastende for knærne hvis du bruker tur pinner. Husk å kjøpe dem i teleskopversjon som både er enkel og praktisk å ha med i bagasjen.

Husk - på turferien din bør du alltid

• Ha gode tursko som er gått til før turferien.
• Pakke spaserstokker hvis du er komfortabel med dem.
• Ha en ryggsekk med vannflaske, solkrem, kamera, badetøy og håndkle.
• Pakke solbriller, sitteunderlag, plaster eller Compeed, regn og vindtett lett jakke.
• Ha gyldig pass og forsikringsbevis med deg.
• Vi anbefaler at du tegner en reiseforsikring.


Priser & Datoer

Avreise
23. - 29. mai 2020

Pris
Fra DKK 9.485, - pr. person for et enkeltrom på Hotel Aqua Bertran Park eller lignende.

Hvis dere er to som ønsker å bo sammen, kan vi forespørre på dobbeltrom.

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo - Barcelona t/r
 • 1 stk. innsjekket bagasje pr. person (maks 25 kg)
 • Skatter, avgifter og brennstofftillegg
 • Alle transporter til / fra flyplassen
 • Alle inngangspenger til attraksjoner som er nevnt i programmet
 • Lokal skandinavisk reiseleder
 • Lokal turistskatt
 • Velkomstmøte med en velkomstmiddag inkl. 1 drink
 • Turistbuss til startpunkt for fotturen dag 3 og 5
 • 6 netter på 4-stjerners hotell i Lloret de Mar
 • Enkeltrom
 • Frokost alle dager
 • Middag alle dager
 • Lunsj i Blanes på dag 2 inkl. drikkevarer
 • Tapas-frokost i Barcelona med valgfri drikkevare på dag 3
 • Bådreise t/r til Tossa de Mar med fottur og piknik i det fri
 • Lunsj i Calella de Palafrugell på dag 5

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenger
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i reiseprogrammet
 • Sykdomsavbestillingsforsikring (6%) og reiseforsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150, -)

Fly

 • Norwegian: 23. mai 2020 Oslo - Barcelona 12.05 - 15.25
 • Norwegian: 29. mai 2020 Barcelona - Oslo 15.45 - 19.10

Vi tar forbehold for endringer i reiseprogrammet underveis.

Bemerk

Hvis du vil lese mer om Svane Reisers konsept Singel-Reiser klikk her.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Med vennlig hilsen

Singel-Reiser-Teamet

Bestil denne reise

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +47 2193 9727 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til singelreise

 • Fottur / SingelReiser

  Fottur for single til Costa Brava og Barcelona

  På denne fottur for single ser vi Costa Bravas ville natur og sofistikerte BarcelonaPå denne fantastiske reisen til Costa Brava går vi langs den...
  • Pris: fra DKK 9.485,-
  • Dage: 7
  • Afrejse: 23. - 29. mai 2020
  • Alltid enkeltrom uten ekstra gebyr
  • Lokal skandinavisk reiseleder
  • Singelreiser er reiser med mye innhold
  • Hovedvekt på sosialt samvær
  • Fotturer med naturopplevelser
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!