Våre reisendes beste Cuba tips

Våre kunders Cuba-blog

Vi har samlet noen tilbakemeldinger fra våre gjester

Det å planlegge neste ferie, er noe av det morsomste man kan gjøre. Det synes også vi. Og vi er så heldige at vi planlegger neste ferie HVER dag – ikke til oss selv, men til kunder som viser oss den store tillit og ære at vi får arrangere alle detaljer – eller deler av neste ferie.

Mye kan bestilles på internett. Men enkelte områder er vanskelig å få overblikk over, og det kan være godt å ha eksperter med i planlegningen. Det er der Svane Reiser kommer inn i bildet. Da vi er et dansk reisebyrå, er det ikke alle i Norge som kjenner oss, men vi sender tusenvis av kunder til Cuba hvert år, og for at DU bedre skal forstå hvem vi er og hva man kan forvente når man besøker Cuba, har vi samlet noen tilbakemeldinger fra våre gjester. Vi kaller det "Våre kunders Cuba-Blog".

Se alle våre reiser til Cuba her

Tilbakemeldinger etter tur med norsk reiseleder 18. mars 2019 

Takk for sist, både til Gry og Elin!

Ja, det ble en fantastisk reise, helt etter forventningene, og kanskje litt til!

Først direkte svar på spørsmålene:

  1. Helhetlig et godt og variert opplegg. Passelig med egentid og utflukter. Variert med bostandard, som forventet.

  2. Cuba fremstår som et fint reisemål, når man er forberedt på lav hotellstandard. Første hotell (Park View) kanskje litt for dårlig, vi hadde knapt med dusjvann og lite varmt vann, åpent toalett uten noe sete og kaldt rom til tross for  0 grader ute. Hørte om bedre rom hos andre. Servicenivået og vennlighet hos kjøkkenpersonalet kunne også vært bedre.

  3. Vi var strålende fornøyd med vår gruppe, bare hyggelige medreisende som var interesserte og stilte til avtalt tid.

  4. Elin var en kunnskapsrik og god reiseleder. Hun tok tak og ordnet opp når det trengtes, og hun var en god hjelp med sine flotte språkkunnskaper. Hun var åpen for diskusjoner og samarbeidet godt med både guide og sjåfør. Vennlig og imøtekommende, svarte på spørsmål så godt hun kunne, og overlot til guiden når det var naturlig eller best.

  5. Vi er også sikre på at mye av vår positive holdning skyldtes den fantastiske guiden Delvis. Han informerte og forklarte, svarte på spørsmål og deltok i diskusjoner. Han hadde virkelig omsorg for gruppen, og ble som en god venn som vi kunne ha tillit til. All ære til den mannen, han må dere beholde!

  6. Fint å bo i Casa particulare! Den første familien vi hadde (Trinidad) virket ikke helt orientert om sin oppgave, men de sørget for god og rikelig frokost og hilse vennlig. Ellers så vi dem knapt, og vi var visst mest til bry, følte vi. Men rommet var stort og med god standard, air condition og kjøleskap – ikke alle hadde det! Vi låste rommet da gikk, det førte til at ingen kom innom og vasket eller tømte bøtte med dopapir! Måtte si fra til Elin, da ordnet de opp. Andre ble mottatt med kalde forfriskninger og varmt smil hver dag og ble presentert for familie og venner. Vi var innom hos et vennepar og fikk samme gode mottakelse. Vi ble litt misunnelige da, men vi led ingen direkte nød, og vi visste jo ikke hva vi kunne forventet. Neste Casa (Remedios) var helt utmerket, et hyggelig ektepar som var både vennlige og imøtekommende. Flott standard på alt der. Vi velger derfor å la dette bli det inntrykket som sitter igjen.

Takk til Elin for denne flotte opplevelsen, og til dere i Svanereiser som la opp opplegget for oss, Gry! Alt fungerte med fly og booking.

Elin, Lykke til med dine videre planer med musikken og dine venner, samt nye reiselederturer. Hils masse til Delvis fra oss, vi koser oss nå med video og bilder.

Hilsen T & B


Hallo 

Det har vært en flott reise- fantastisk norsk reiseleder Elin og cubansk guide Delvis. Kunne ikke vært bedre. 

Jeg var bland de som reiste fra Bergen og kom tidligere til Havana enn de andre. Vi savnet litt info ved ankomst, og velkomstmiddagen som stod i programmet kom først dagen etterpå. Ikke noe stor krise. 

Et av reisemålene kunne etter min smak godt kuttes ut. Det var reisen til krokodillefarmen og indianerlandsbyen. Eller var det supre dager med mange fine opplevelser.

Oppdater sidene deres i henhold til det som er lurt å ta med til cubanerne- snakk gjerne med Elin , hun har god peiling. 

Det ble en av de første dagene samlet inn 35 Cuc til drinks for guide, sjåfør og resturantbesøk Dette er lurt å informere om på forhånd- det var lurt å gjøre det slik så forsett gjerne med det. 

Mvh A, Fornøyd Cubafarer


Mars 2017

Hei! 

Vi hadde en fantastisk flott uke på og rundt Cuba.

Reisen til og fra gikk fint. Båten var flott, passe stor. Besetningen var smilende og hyggelige. God mat og drikke. Vi var ikke de ivrigste når det gjaldt å delta på fellesarrangementer, men det var vårt valg. De to guidede turene vi var med på, var absolutt bra. Guidende var flinke. 

Cuba er så absolutt annerledes, men folket er hyggelige og hjelpsomme. Litt overrasket over at det var så mange bygninger som bærer preg av dårlig vedlikehold, men de har vel ikke så god økonomi. Det var jo mange flotte bygninger også. Opplevde Cuba som et trygt land å være i, og angrer på at vi ikke tok oss noen dager ekstra før vi reiste hjem. 

Da vi skulle reise hjem, ville vi dra til flyplassen litt tidligere enn annonsert på voucher. Det var ikke noen på kontoret til Cubanacan, men vi tok en taxi. Det gikk helt greit, og jeg fikk kjøre i en gammel amerikaner cabriolet, med en skikkelig James Dean-type av en sjåfør. Morsomt. 

Cruise frister absolutt til gjentakelse og nå har vi fått et Certifjcate på at vi får 10% avslag på en reise innen utgangen av 2018, så hvem vet. Vi kan tenke oss Middelhavet også. 

Alt i alt, en super tur, og takk til deg for all hjelp og god informasjon.

Hilsen S & O

Se alle våre reiser til Cuba her


Hei Gry!

Her kommer en tilbakemelding på vår Cubareise, en reise tilbake, i kultur og teknologi. Det var en fin og interessant tur i det hele, med noen ”tilpasninger” fra oss.

Dag 1.

Vi ankom om kvelden, litt trøtte og sultne så vi sjekket inn på hotellet og dro for å spise.

En meget tjenestevillig pikkolo hjalp oss til en minibank som ikke fungerte, så vi fikk veksle litt hos portieren tilbake på hotellet. SÅ ble vi fulgt via stinkende bakgater til en liten privat restaurant hvor vi åt en meget god og mektig fiskesuppe til den nette sum av 10 CUC/pers. Det var det billigste der! Da var det ok å vite normalpriser fra infoen deres.

Hotellrommet var så møkkete når vi kom at vi måtte bruke utesko også på badet. Vannglassene var brukt av tidligere kunde til tannbørstglass, og ikke vasket!

Dette fortalte vi Mundi tour dagen etter. Det bedret seg litt for hver dag, noe vi kommenterte til renholderen (+litt tips).

Dag 2.

Koselig info på Mundi tours kontor. Å oppleve at banker ikke har penger og at minibanker muligens fungerer etter 12, er erfaringer å ta med seg når en er vant til vårt velfungerende samfunn. ;-)

Hop on Hop off buss var ikke noen høydepunkt!

Stort sett var det hoteller og statuer som ble kommentert på et språk som ingen forsto

(først spansk, så engelsk uten pause). Dette kan droppes helt.

Dag 3.

Dagen dekket godt opp for gårdagens tur. Meget kunnig og interessert guide som fortalte mye om Cuba, og det å bo på Cuba. Dagligliv og kultur, i tillegg til guiding i Havanna. Flott gammel Chevrolet som tok oss rundt på en utvidet ”hoppofftur” som dekket dag 2´s tur og i tillegg viste oss andre deler av Havanna.

Flott dag!!

Dag 4.

På streif i byen. Godt etter guidingen dag 3. ;-)

3 dager i Havanna hadde imidlertid vært mer enn nok for vår del.

Dag 5.

Transfer til Viñales. Bra busser og helt grei reise.

Godt mottak av vertens sønn og bra fruktsnacs og kaffe.

Lokal ung guide tok oss med opp til Sendero los Acuaticos. Hyggelig gutt som snakket brukbar engelsk.

Vi stakk innom en liten tobakksplantasje på veien. Guiden vår fortalte om produksjon, sammen med bonden på samme alder. Videre gikk vi forbi Prehistoric paintings og ble hentet der.

Dag 6.

Grei dag på hesteryggen. Badet i grotte og sløyfet tobakksplantasjen, da vi hadde sett det dagen før. Fin natur. Gjorde unna turen relativt fort og passerte mange ryttere på veien ;-). Guiden var ikke særlig språkkyndig.

Dag 7.

Fulgte stort sett oppsettet og var i to flotte grotter, både til fots og pr. Båt. Startet dagen en time før oppsatt tid siden dagen ble varm å sykle i etter hvert. Da slapp vi også alle turistkøene. Guiden snakket grei engelsk. Middagen inntogs på uterestaurant med fine glass og hvite duker. Spiste et velsmakende lam, som ga oss magetøbbel resten av turen.

Dag 8.

Transfer til Cienfuegos. Morsomt privathus med eldre dame og brygge rett ut i vannet. Deilig med salt bad etter turen. Kunne ha vært der to dager for å se mer av Cienfuegos.

Dag 9.

Transfer til Trinidad. Etter å ha fått hjelp på Grand hotel fant vi minibank og drosje ut til Club Amigo – all inklusiv-. En nydelig strand med en lagune som var perfekt å sløve i. All- inklusive er kanskje ikke det vi profiterer mest på, men helt flott å få et badested.

Dag 10.

Ekspedisjon til Guanyara! Morsomt, og temmelig ubekvemt med troppetransport biler opp i fjellet.

Fin tur med tysktalende guide. Mye flott flora. Vi var heldigvis ikke flere enn 5 turister på denne turen. (Andre biler var smekkfulle).

Kort vandring i Trinidad før vi dro ut til Club Amigo.

Dag 11.

Bade/soldag. Passe soldis hele dagen, og god trekk i luften. Fin dag!

Dag 12.

Transfer til Havanna. Fremdeles flotte turistbusser.

Hotellet vartet opp med stor suite, med entre´, stort bad og tre store senger! Dette rommet hadde glass i vinduene også ;-). Noen som hadde sagt noe?

Dag 13.

”Transfer” til Gardemoen via Shiphol. Godt å ha 3t på flyplassen i Havanna – det trengtes! Fikk de bakerste setene mellom doene og pantryet i flyet – shit happens når en ikke kan velge selv.

Hjemme igjen med mange fine minner, 5-600 bilder og flere på netthinnen!

Fint opplegg!

Private House var som du sa, de koseligste og beste. Men de beste sengene hadde det første/siste hotellet.

NB! Dere må rette opp infoskrivet om Euro. Euromynter kan ikke brukes som tips da de ikke kan veksles offisielt over til CUC eller peso. Det sto i info at vi burde ha med euro til tips, og at det var vanlig å tipse 1 – 2 euro i ulike sammenhenger. Sedler kan brukes, men det er MYE å gi 5 euro (minste seddel) i tips!

CUC bør man ta ut på flyplassen før man drar til byen.

Det er også svært få steder som tar bankkort- Visa og lignende.

Hilsen og takk!

K & B


Februar 2017

Vi hadde en fantastisk reise, vi sitter igjen med mange inntrykk. Vi opplevde landet og folkene som vennlige og utrolig hjelpsomme. Havanna var jo bare så vakkert og hotellet var fantastisk. Cienfuegos var helt utrolig rent og fint og flott Casa particular (kunne nok hatt en dag til her) Trinidad var veldig spesielt og sto i veldig kontrast til de 2 forrige plassene. Vi hadde regn den første natt/ morgen og byen virket skitten og ikke noe koselig når vi gikk ut på sightseeing, men ettersom solen kom frem og vi kom oss oppover i byen fikk vi oppleve det vakre med Trinidad :-) Da lørdagen kom gledet vi oss til å komme til Varadero. Vi hadde slitt med vann i dusjen og varmt vann var der i alle fall ikke. Så det var godt å komme til Varadero da. Blau Varadero var et fantastisk hotell, det var i alle fall ikke behov for å oppsøke andre plasser for å bli underholdt, med så mye aktiviteter og kjekke folk har jeg sjelden opplevd. En dag regnet det og de klarte og ordne slik at alle koste seg og var så flinke. Fikk et rom som var slitt, men med fantastisk utsikt så var dette og helt OK. Alle forhåndsbestilte ting fungerte så bra, alt var timet og til rettelagt på beste måte. KLM var også et flott selskap å reise med, da flyet var forsinket fra Havanna, ordnet de alt med ombookinger og beskjeder. Vi var total sett kjempefornøyd. Det var en gang vi reagerte på folket, det var guiden på bussen fra Cienfiuegous til Trinidad, da bussen kjørte et stykke ut av veien og vi skulle spise lønsj der. dnne lønsjen var fryktelig dyr. Og vi så at guiden på bussen fikk masse penger etterpå. Dette var det eneste på 15 dager vi reagerte på.

Hva synes du om Cuba som destinasjon? Fantastisk land og er så glad for å ha fått oppleve dette landet. Vennlige stolte og hjelpsomme folk, fantastisk bra :-)

 Vår kommentar må være at dette er den beste ferien jeg noen gang har vært på. Så bra tilrettelagt og fantastiske opplevelser. det eneste negative må være regnet. haha... og det kan i jo ikke gjøre noe med :-)

B

Se alle våre reiser til Cuba her


Kjære Gry!

Hva kan jeg si? Vi hadde en helt super tur til Cuba – takket være deg og Svane reiser!

Fly turene gikke bra uten problemer.

Vi ble hentet på Habana flyplass som lovet og levert til Casa David! Stort 3 manns rom, høyt under taket med svær lyskrone! Strøm og vann forsyninger ganske brukbare. Føyeen var noe for seg selg med fontene, skilpadder av varierende størrelse og en baby alligator som vandret inn i mellom stolene og gjestene!! Frokosten var rikelig med noen uvante retter i tillegg til de vanlige! Habana var fascinerende – vi var kun i gamle delen. Salsakurs var helt topp og moro – den unge “læreren”, ‘Ector, var kjempe flink med humorostisk sans. Turen i åpen amerikansk bil sammen med guiden, Marcia, var også hest spesiell (sender bilde!). Guidingen var grundig og lærerik. Har allerede fått spørsmål fra Marcia om hvordan resten av turen forløp! Vi bugner av informasjon (også etter de to etterfølgende guidene)! Vi gikk over tiden på både salsa og guiden!! 

Viñales, hos Villa Isabelita, var også en opplevelse. Isabel var elskverdiheten selv og den siste kvelden hadde hun engasjert sin beste venninner om å vøre med og servere maten – venninnen kunne snakke Engelsk noe Isabel ikke kunne! Venninnen fortalte at hennes far hadde vært en av Fidels 13 rådgivere!! Spaserturen med Julie som guide og som skulle ha vart i 3 timer endte opp med 6 timer, men jeg var glad vi ikke var på hesterygg men hadde valgt egne ben! Det var meget interessant. Vi lærte om sigarlaging, hvordan folk lever, hvor mye de tjener (kr. 160/mnd!!!), rasjoneringen mm.

Cienfuegos – Hostel Amigos de Barceló – Vi ble sluppet av bussen veg La Union hotel – som var ikke navnet vi hadde på voucheren. Det ble litt forvirring og en glemt væske. Alt ordnet seg med hjelp fra Karen, vertskapet på Hostel og bussguide!!! No problem!!!!!

Trinidad – Hostal Ana. Fantastisk hjertevarme fra hele vertsfamilien – Ana, Raoul, og datteren Rosita. God mat! Egentlig 2 rom med bad. Stort med egen balkong. Jeg tror guiden het Sivia eller noe lignende. Hun var også meget flink og viste oss mye av hvordan det var for de rike før Fidel – også meget engasjerende.

St Clara – Hostal D’Cordero. –Che var en “must see” for Ester så vi fant en drosje som kjørte oss til tog museet og etter mye om og men (fordi han skulle danse salsa) og klokken nærmet seg 16.00. Han var i midlertid meget hjelpsom og han rakk dansingen sin!

Varadero -all inclusiv. Vi hadde tenkt luksus her men dessverre måtte vi bytte rom pga fuktskade – mugg i veggene og svarte prikker på sengetepper. Stedet var forfallent i flere områder men det forstår vi så alt for godt. Vi fikk imidlertid et nytt rom på solsiden av hotellet og det var mer enn adekvat for våre behov – som var strand, sol og PARASOLfor mor!!! Det var rikelig med mat og betjeningen var elskverdigheten selv – kysser og klemmer på lange baner – og værelsesdamen het faktisk Ester!!!!!

Denne var litt lang for en e-mail, men allikevel alt for kort til å fortelle hvor kjempe kjekt vi hadde det. Vi lærte mye om Cuba og dens historie, sett for oss selv hvordan Cubanerne har det nå og hørt noe om deres forventninger fremover. Mr Trump var de naturligvis noe skeptisk til!

Vil gjerne takker deg igjen, Gry for at du var meget med å gjøre dette til en “trip of a lifetime”

Takknemlige klemmer fra alle tre

E, E & L


Hei Gry :)

beklager jeg er sein med tilbakemelding 

Vi hadde en fantastisk flott Cubaferie - og jeg er veldig takknemlig for alt du gjorde som da var grunnlaget for at det skulle bli så bra!

Derfor må jeg meddele at vi er STORFORNØYDE!

Det er nesten dumt å nevne noe - for da er jeg redd for at det kan høres ut som et stort problem - og det hadde vi ikke!

Likevel noe nevnt

- det var ikke lett å få tak i Karen da vi ønske å gjøre en forandring ift transport -  vi ønsket å utsette reisetidspunktet for avreise fra om morgen til avreise om ettermiddag/kveld fra Trinidad til Cienfuegos, men vi fikk ikke tak i Karen - så vertskapet (hyggelig mennesker) i Trinidad bestilte en taxi for oss-  taxien som kom fikk motorproblem - så vi fikk en annen bil og sjåfør, det virket som at vi ble kjørt av en privatmannn - det var en ubehagelig opplevelse fordi mannen var 'kjempesint' og ropte og gestikulerte mens han snakket i telefon hele turen.  Han var ikke sint på oss men veldig opprørt - hørtes egentlig ut som økonomisk kriminalitet. 

- vi fikk ny Caza da vi kom tilbake til Havana, jeg tror Karen vurderte det første vertskapet som ikke bra nok, hun spurte oss om oppholdet og vi svarte så ærlig som mulig - men jeg har litt dårlig samvittighet for de var jo hyggelige og det var ikke noen store problemer

- vi hadde endel språkproblemer, så hvis det blir en neste gang må vi være mer forberedt - anbefal gjerne folk å laste ned norsk-spansk googletranslate eller ta med ordbok. 

Ellers gikk vi glipp av å oppleve Playa Larga, veldig synd det :( for da vi kom dit ble jeg syk og endte på sykehus i Matanzas - men når det er sagt så så fungerte reiseforsikringen og alt gikk bra - vi mistet de tre dagene i Grisebukta for vi tok taxi tilbake til Havana da jeg kom ut fra sykehuset - Karen ordnet en ekstra natt på et kjempehyggelig Caza i Havanna

Vi er kjempefornøyde med turen til Cuba 

TUSEN TAKK for alt av planlegging og ditt engasjement :)

Jeg tror du har organisert turer for venner av oss også - for når jeg skrøt av opplegget hørtes det ut som flere hadde gode erfaringer med deg og Svanereiser :)

Med vennlig hilsen Kari :)


Hej Gry.

Ja tak. Vi har haft den mest fantastiske tur, hvor alt bare klappede fra første dag.

Guiderne var parate til tiden og super engagerede, spændende historier og oplevelser! Alt transport afgik til tiden og uden problemer.

Det eneste hotel, som vi måske ikke synes levede helt op til forventningerne var hotellet Brias i Trinidad. Nyere luksushotel var det bestemt ikke! Det første værelse vi fik anvis, var ubeboelig p.g.a en frygtelig ådselstank. Personalet gav os ret og uden problem fik vi tilbudt et nyt værelse, her var det imidlertid et problem med vand som dryppede fra  loftet på badeværelset, ikke kun små dryp, men virkelig meget. Vi gjorde personalet opmærksom på dette, men først næste dag kunne vi få, den sidste nat i et værelse som fungerede, men super venlig og forstående personale, så ingen problemer. Men vi var dog enige om, at hotellet trænger til en kraftig renovering.

Skulle vi til Cuba igen, ville vi ikke betænke os, Svane Rejser levede til fulde op til vores forventninger, fin service før, under og efter rejsen. Tak for det!

Med venlig hilsen M & E


Januar 2017

(Cuba Cruise)

Hei Gry.

Vår reise til Cuba var i utgangspunktet veldig spennende, siden ingen av oss hadde vært der tidligere. Guidingen i Havanna før cruiset var en fin opplevelse.

Cruiset var av over all forventning, det var mange aktiviteter ombord.

Ved ankomst Montego Bay (Jamaica) gikk vi fire på egenhånd og vandret i byen.(  veldig interessant)

 Ved ankomst Santiago de Cuba var vi på en guidet tur i byen, fikk  historien om revolusjonen på Cuba, flink guide.

Ankomst Punta Frances ble kansellert,og for dette fikk vi 50 USD PR. Person som vi kunne handle for i taxfree.

Helhetsinntrykket av seilasen var veldig bra. God mat, god service.

I Havanna ble vi nesten lommekjent og vi brukte de fleste fremkomstmidler, mest bena.

Folk ble veldig glade for småting vi hadde med. 

Håper de får bedre tider etter hvert.

Hotellet lå veldig sentralt til og vi var fornøyd med det.

Vi anbefaler gjerne denne turen.


Gry!

Tusen takk for alt. Jeg er superfornøyd! Skal anbefale deg til alle mine reisevenner :) alt er ok, jeg vet hva jeg skal og når.... Og det jeg ikke vet, får jeg vite i Havanna ved første møte med de fra byrået. Bilen på flyplassen finner jeg nok og frem til, i en liten bod inne i terminalen.  Hvis du har tips til hva vi kunne hatt med oss av små gaver, tar jeg gjerne imot det. Forrige gang var kulepenner populært. Snakkes. Med vennlig hilsen fra B


Hei

Hadde en fin ferie og de to stedene vi bodde privat var veldig bra. God service, rent både på rom og toalett, god frokost. Begge steder var sentralt og med gangavstand til sentrum. Hotell på Varadero var selvsagt meget bra.

En fin tur med flott vær og bra tempratur. Rideturen i Trinidad var også meget fin og vart ca 7 timer totalt og med ca 3 timer på hesteryggen. Alt i alt en flott tur men det gikk en del mer lommepenger en forventet.

Det som dog var overaskende var at prisene var høye både på mat og drikke. Finner ikke en middag til under 120 kr noe sted og øl/drink mellom 20 og 60 kr. Det var også veldig mange turister, flere en man hadde trodd. Noen påsto at det var en 75 % økning på turister i løpet av de siste 4 måneder og det hadde ikke forundret meg om dette var riktig.  

Ellers var turen flott organisert og vi er meget fornøyde.

MVH Hans og Ina 

Se alle våre reiser til Cuba her


Hei Gry!

Reisen var svært vellykket. Alt, nesten uten unntak, var godt organisert. Privat innkvartering fungerte meget godt. Hyggelige og blide mennesker overalt. Guidene som vår lille gruppe hadde, var kunnskapsrike og snakket overraskende godt engelsk. Unntak for guiden på den lille rideturen vi hadde som forøvrig ble ganske forkortet. Det ble sagt at grotten vi skulle besøke var stengt pga vannprøving. På en av transportetappene med buss fortalte guiden som snakket godt engelsk, at bussjåføren ikke snakket et ord engelsk. Alle politiske spørsmål kunne rettes til han.

Vi fikk inntrykk av at ordet vedlikehold ikke eksisterte på Cuba. Men klesvask derimot, hang ute over alt. Så den personlige hygienen virket å være utmerket. Fire dager i Havana kunne vært redusert til tre. Siste kveld var vi på en forestilling med middag og underholdning av eldre cubanske stjerner. Det var alle tiders. Full fart under hele middagen.

Bilparken var spesiell med 1950-talls amerikanere over alt. Mer moderne biler var i mindretall med for oss mest ukjente kinesiske og russiske merker. Bussene vi kjørte på de lengste transportetappene var OK behagelige. På vår jeepsafari hadde vi en russisk jeep fra 1980-tallet som måtte ned på førstegir for den minste motbakke. Men sjåfør og guide var det ikke noe i veien med, hyggelige og blide.

Minibanker var det svært vanskelig å finne i alle byer vi besøkte. I Havana hadde vi inntrykk av at det bare var tre stykker og når det var penger i dem var det lange køer. På noen hoteller var det internett. Der kunne du kjøpe kodekort for en time eller fem om gangen. Ca kr 18 pr time. Problemet var at det var utrolig ustabilt. Du måtte være heldig for å komme på nettet. Shoppingmuligheter på Cuba er som ventet ikke eksisterende. Så der var det mange penger spart.

Hotellet vi hadde i Havana, (Park View) var nedslitt og dårlig. Der kunne vi ønsket oss et bedre alternativ. Hotellet vi bodde på den siste uken var derimot helt topp. Nydelig strand, flott bassengområde og mat og drinker all inclusive.

Alt i alt en interessant og hyggelig, velorganisert tur med imponerende strender og flotte, hyggelige mennesker.

Hilsen

Lars

Her er vi:

I Havana skal man prøve en byrundtur i åpen amerikanerbil


Hei Gry!

Vi har hatt en på alle måter vellykket tur til Cuba! Tusen takk for flott opplegg!

For oss var det veldig fint å kunne reise såpass mye på egenhånd. Det gav oss gode muligheter til å spørre guidene om det vi var interessert i, og fokusere på det vi syntes var mest spennende. Alle guider, med ett unntak, var kunnskapsrike, hyggelige og lette å kommunisere med. Guiden i Viñales var hyggelig nok og snakket godt engelsk, men hun var svært ung og uerfaren. Heldigvis hadde hun med seg en sjåfør som var godt orientert, og siden vi snakker en del spansk, fikk vi stor glede av ham. Vi synes vi fikk et variert og godt bilde av Cuba i dag. Selv om vi i utgangspunktet ikke er så begeistret for store “all inclusive”-hoteller, var Blau i Varadero en god opplevelse. Det var fint å kunne slappe av etter hektiske dager med sterke inntrykk.

Vi ble slått av at Cuba må ha gjennomgått en del forandringer i forbindelse med den økte turiststrømmen, og aner at ikke alle får nyte like mye godt av den. Vi møtte flere som var dro gjennom den samme “løypa” som oss, og vi tror det på sikt vil være viktig å kunne tilby noe utenfor allfarveg.

Erfaringene med Casa Particulares var gode. Standarden var bedre enn forventet. De var varierte og spennende. Bare et sted (Trinidad) fikk vi et rom med liten mulighet til ventilasjon og en AC bare 1 m fra senga, slik at det var utelukket å bruke den. Når temperaturen nærmet seg 30 grader, var det ikke spesielt behagelig.

Utflukten i Trinidad var veldig interessant og spennende. Den kommer vi til å huske spesielt. Skulle vi ha droppet en ting, måtte det være oppholdet i Cienfuego. Det hadde vært et ekstra pluss om reiselederne på bussreisene kunne kommet med litt Cubarelatert informasjon (historie, kultur, geografi).

Helhetsinntrykket var topp, og vi anbefaler gjerne Svane Rejser til venner og kjente. Kanskje får vi muligheten til å reise med dere andre steder i verden, før eller senere.

Igjen, tusen takk for flott reise og god service!

Beste hilsen M & T


Hei Gry

Vi lovet deg en tilbakemelding om Hotel Mar del Sur i Varadero.

Først vil vi bare si at vi har hatt et fantastisk opphold og minnerik reise i Cuba. Sterke inntrykk og spennende opplevelser. Totalt sett har alt fungert til vår tilfredshet.  Vi er svært tilfreds med Svanerejser og samarbeidspartner Mundi Tours. Vi ble imidlertid litt usikre ved ankomsten når vi kontaktet Cubaturs på Varadero flyplass slik det sto på voucheren. Vi skjønte at "vi ikke var ventet".  Men etter en snau time og etter at Cubatur hadde snakket fram og tilbake med Mundi Tours, ble vi kjørt i taxi helt til Hotel Habana 612. Så det ble en meget god start likevel...  Etter dette opplevde vi å være ventet alle andre steder og  ved alle transporter.

Vi vil også framheve vår kunnskapsrike og hyggelige guide (Milena) på byrundturen i Havana. Det var også et stort pluss at hun var med på kjøreturen med bilen. Det ga oss mye mer enn "bare" en biltur.

Overnattingene i casa particulares var mer positive enn vi hadde trodd på forhånd. Vi vil spesielt nevne Esther og Armando (i Cienfuegos) som var svært hyggelige og hjertelige.

Så til Hotel Mar del Sur. For det første lå hotellet kun 500-600 m fra Viazuls busstasjon. For oss  var uproblematisk å gå til hotellet derfra.  Den deilige stranda var kun 300 m unna. Hotellstandarden var slik vi hadde forventet. Totalt sett framsto hotellet og fellesområdene som noe nedslitt. Det skal nevnes at deler av lobbyområdet var under oppussing. Vannet i det store bassenget virket rent. Vi hadde et stort og greit rom. Renholdet var OK. Restauranten og maten var også tilfredsstillende. Betjeningen var hyggelige. Og vi bodde i sentrum. Hotel Mar del Sur passet oss og vi ble ikke skuffet. Det kan gjerne anbefales for andre som har de samme preferanser som oss.  (Vi kjørte Hop on Hop off buss utover  Varaderohalvøya og forbi Hotel Blau Varadero. Vi er veldig glad for at vi ikke bodde "så langt utenfor byen"....)

Imidlertid vil vi nevne at dersom vi skal tilbake til Varadero, ville vi ha prøvd Hotel Los Delfines. Vi tror det er et tre stjernes hotell og mindre enn Hotel Mar del Sur. Hotel Los Delfines ligger også i byen og har direkte tilgang til stranda. Det framsto som mer intimt og fint og med en bedre plassering. Vi antar at det er noe dyrere enn Hotel Mar del Sur, men gir kanskje valuta for merkostnaden?

Vennlig hilsen Lillian og Sverre 

Se alle våre reiser til Cuba her

Leder du efter andre indlæg?

Gå til blog-oversigten

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!