• Dansk
 • Norsk
 • Dansk
 • Norsk
 • +47 21 939 727
 • 10:00-17:00
  (fre 09:00-16:30)
Sør-Afrika

Reiser til Sør-Afrika

En opplevelse for livet

Det er vanskelig å ikke miste sitt hjerte til dette fantastiske landet. Man fylles av beundring og ydmykhet overfor Sør-Afrikas storslåtte natur, dyrelivet, kulturen, historien, maten og den vennlige befolkningen. Opplev de ville dyrene i deres eget habitat på en opplevelsesrik safari, eller besøk de store naturparkene. Gå på oppdagelse i Sør-Afrikas utrolige historie og lær om livet i den sydligste delen av Afrika. Kort sagt: Sør-Afrika er en opplevelse for livet!

cheetah_encounter.jpg


Finn din tur til Sør-Afrika

Velg en kategori for å finne en reise av akkurat det slag du ønsker.

 • Sør-Afrika / Skreddersydd

  Makutsi Safari Springs

   
  • Pris: Fra DKK 15.990
  • Dage: 9
  • Bo blant ville dyr
  • Spennende safari og turer
  • Familieeide lodge
  • Mange aktiviteter
  • Nydelig svømmebasseng og SPA
  • Mulighet for teltleir
 • Sør-Afrika / Skreddersydd

  Mpala Safari Lodge

  Velkommen til Mpala Safari Lodge, et danskeid paradis i den Sør-afrikanske bushen i Kruger National Park. Mpala ligger på bredden av Olifants...
  • Pris: Fra DKK 17.990
  • Dage: 10
  • Liten og intim lodge
  • Romantiske omgivelser
  • Safari i Kruger Park
  • Bushwalks

Vær

Tropisk klima.

Beste sesong: Hele året, dog kan juni-august være veldig varm.

Sør-Afrika


Praktisk informasjon

Pass og visum

VED INNREISE TIL OR TAMBO AIRPORT (JOHANNESBURG) SKAL MAN HA ELEKTRONISK PASS.
Visum er ikke nødvendig for nordmenn ved opphold i Syd Afrika i inntil 3 måneder. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen og skal inneholde minst to blanke sider ved siden av hverandre, dvs. 1 høyre og 1 venstre side. Hvis passreglementet ikke er fulgt ved innreisen til Syd Afrika, kan den reisende bli nektet innreise til Syd Afrika og bli sendt tilbake til avreiselandet. De eventuelle kostnader i forbindelse med denne hjemreisen er på egen regning og dekkes IKKE av Svane Reiser. For ikke-norske statsborgere kan visum være påkrevet ved innreise til Swaziland. Sjekk ellers alltid de gjeldende regler når det gjelder visum og pass hvis du ikke er norsk statsborger. Svane Reiser kan ikke gjøres ansvarlig for personlige visum/pass forhold som er påkrevet for innreise til Syd Afrika eller Swaziland, såfremt nasjonaliteten er en anden end norsk.   

Reiser med barn under 18 år:

Nye Syd-Afrikanske regler fra immigrasjonsmyndighetene for reiser med barn under 18 år: 
1. Foreldre i følge med barn skal kunne fremvise ORIGINAL fødselsattest for barnet, som spesifiserer navnene på begge foreldre.
2. Hvis den ene forelder reiser alene med barnet, skal man i tillegg til barnets fødselsattest ha med skriftlig samtykke fra den andre forelder, i form av en skriftlig fullmakt stemplet av fylkesmannen, som tillater den reisende forelder å reise til og fra Syd-Afrika med barnet. Man SKAL alltid i god tid før reisen kontakte den Syd Afrikanske ambassade for oppdaterte innstrukser om hvordan man skal forholde seg når et barn reiser med kun en forelder.
3. Kontakt oss for alle andre tilfeller enn ovenstående (f.eks. ved reise med barn som ikke er ens biologiske barn). 

Vaksinasjon og helse

Det er ingen påkrevede vaksinasjoner for innreise til Syd Afrika. Hvis du for nylig har vært i visse afrikanske land, kreves allikevel en attest for gul feber vaksinasjon. 
Malaria-forebyggelse er anbefalt hvis du besøker de nordøstlige, lavtliggende områdene. Det er også fornuftig å sikre seg en effektiv stivkrampe vaksinasjon. 
Vi anbefaler deg å snakke med legen din eller Folkehelseinstituttet (Tlf. 21 07 70 00)

Shopping

Prisnivået i Syd Afrika er ganske lavt. Du kan med fordel kjøpe gull og edelstener. Vi vil oppfordre deg til å kjøpe med deg noe av det vakre afrikanske kunsthåndverk som selges fra markedsplasser overalt i Syd Afrika. Ved utreise fra Syd Afrika kan du - mod kvittering - få den syd afrikanske V.A.T (moms) retur på flyplassen. Vi oppfordrer alltid våre kunder til å undersøke de gjeldende norske tollregler før avreise. Se evt. www.toll.no

Mat & drikke

Det syd afrikanske kjøkkenet er ganske enkelt i verdensklasse. Man kan spise salat og frukt kjøpt direkte fra markedet. En gedigen middag på en god restaurant med deilig mad og utsøkte viner koster ca. Kr. 250.

Valuta og betaling

De syd afrikanske valuta er ZAR (rand).

De normale internasjonale kredittkort kan benyttes nesten overalt - også i kontantautomater. Utenlandsk valuta, herunder norske kroner, kan veksles i alle banker. Hotellene aksepterer US$, EURO og andre større valutaer.

Sikkerhet

Som andre steder i verden finnes det bydeler man bør unngå. Som hovedregel bør man ikke ferdes utendørs etter mørkets frembrudd. Forhør deg alltid lokalt og på hotellet ditt.
Sikkerheten på safari er uproblematisk så lenge du retter deg etter guidenes anvisninger.

Kjørsel i nasjonalparkene

I nasjonalparkene er det mulig å kjøre rundt på egen hånd, så lenge man overholder reglene og holder seg på de avmerkede veiene. I de private "game reserves" er det mindre trengsel. Her har bare de som bor på de små private lodges har adgang, og man føler seg mere som en gjest enn som en turist i disse små oasene.

Strøm

Normalt 220/230 volt og stikk med tre kraftige, runde ben.

Tidsforskjell

+ 2 timer GMT (følger stort sett Norge)

Drikkepenger

Det er skikk og bruk i Syd Afrika å «tipse». På restauranter kan man gi ca. 10% i drikkepenger. På safari må det påregnes ca. ZAR 30 - 50 daglig pr. person til rangeren. Han deler med sin tracker.

Den norske ambassaden i Pretoria

Ozmik House, 
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Tel: +27 12 364 3700 
Fax: +27 12 364 3799
E-mail: emb.pretoria@mfa.no

Åpent mandag – fredag 08.30 - 16.00

Den sør afrikanske ambassaden i Oslo

Drammensveien 88 c

0271 Oslo

Tlf. 23273220

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!