Mpala Safari Lodge

Reise til Sør-Afrika, hvor du opplever et danskeid paradis i den sør-afrikanske bushen

På Mpala Safari Lodge overgir du deg til dyrene, lydene og duftene, og slapper av i selskap med den ville naturen 

Velkommen til Mpala Safari Lodge, et danskeid paradis i den sør-afrikanske bushen i Kruger National Park. Mpala ligger på bredden av Olifants River. Her kan du oppleve elefanter, nesehorn, bøfler, løver og leoparder, også kjent som The Big 5, rett utenfor døren din.

På denne utrolige reisen skjer det noe nytt hver dag. Helt fra den første dagen står naturen klar til å vise hva den har å by på og nye opplevelser står og venter på deg. Overgi deg til dyrene, lydene og duftene, og slapp av i selskap med den ville naturen.   

På dette stedet kan du risikere at elefanter, giraffer og hyener krysser veien din så du kommer helt tett på dyrene, hvilket gir en opplagt mulighet for få tatt noen fantastiske bilder. Du er omgitt av skjønn natur under hele turen, og sammen med maksimalt 12 andre gjester kommer der ut på utflukter hver dag, bl.a. piknik i det fri, safari i Kruger National Park og et besøk hos en lokal landsbyskole. En reise til Mpala Safari Lodge er en reise du aldri vil glemme. Minnene vil alltid blive sett tilbake på med varme i hjertet!     

Mpala Safari Lodge

Lodgen er innrettet stilfullt, enkelt og rolig med høyt til taket. Midt i rommet står en trestamme, som gir rommet et rustikt preg, samtidig som den støtter taket. Bygningene og interiør utstråler eksklusivitet og gir karakter til hele Mpala Safari Lodge.  

sydafrika/sydafrika-mpala-main-house-2.jpg

Overnattingen foregår i et av de 3 tomannsboligene, som alle har utsikt til elva. Her har du privat bad og toalett, telefon, panoramavinduer og aircondition, som både kan avkjøle og oppvarme. Det er store og komfortable senger, og her er både lette tepper og tykke dundyner, så du selv kan velge hva du helst vil sove med. Værelsene er innrettet med adapter til europeiske stikk (220V) og hårføner i tillegg til et stikk til barbermaskinen. Et stort myggnett danner en romantisk himmelseng og gir rommet en hyggelig atmosfære og fra verandaen er det utsilt til elva, hvor du kan være heldig å se flodhester og andre spennende dyr.   

Utsøkt mat  

På Mpala går du ikke sulten i seng. Mpala Safari Lodge's dyktige kokker tilbereder overdådige og velsmagende måltider, og det spises ofte utendørs i Bomaen eller rundt bålet i bushen. Å spise ute er storslått safari romantikk. Kokken introduserer kveldens meny av kulinariske, sør- afrikanske retter, mens du nyter en forfriskning. Og på himmelen over dere er Afrikas nattehimmel sort som kull med millioner av klare stjerner, og rett som det er, ser man et fint stjerneskudd.

Vilt kjøtt som f.eks. grillet impala, står ofte på menyen og lekkert sørafrikansk oksekjøtt blir servert med sunde salatanretninger og utsøkte sørafrikanske viner fra lodgens vinkjeller. På utfluktene blir du heller ikke snytt for den lekre maten, da kokkene pakker en herlig piknikkurv. Kjøkkenet tar høyde for spesielle dietter, så er man allergisk er det en god ide å gi Mpala beskjed før ankomst.   

Oppholdet

Du kan velge å være borte 1 eller 2 uker, og uansett hva du velger, vil du ikke mangle noe. Her er god service og personalet er veldig vennlige og imøtekommende og vil gjøre alt for at du får det beste ut av reisen din til Syd Afrika og Mpala. Man kan merke at de brenner for deres arbeide og kjærlighet til Mpala, og det smitter av på lodgens gjester.   

Kontakt Svane Reiser i dag og bestill rejsen din til Mpala Safari Lodge, stedet hvor din drøm om safari i Sør Afrika går i oppfyllelse. 
Alle opphold starter mandage. 

Kart over Mpala Safari Lodge - din reise til Sør-Afrika

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 2: Ankomst til Mpala Safari Lodge og stamme dans
Dag 3: Bush tur, 4x4W motorsykkeltur i Hope og middag i bushen
Dag 4: Besøk Diphuti landsbyskole og night-drive
Dag 5 - 6: Kruger Park med 2 dagers overnatting
Dag 7: På egen hånd
Dag 8: Gamedrive
Dag 9: Avreise fra Mpala Safari Lodge
Dag 10: Ankomst til Norge

Avreise
Daglig avreise

Pris
Fra DKK 17.990,- per person ved 2 personer i delt dobbeltværelse

Bemerk rabatt ved 2 ugers ophold
Hvis dere bor to uker på Mpala (7+7 netter 7+5 netter) får dere en rabatt på DKK 1.175,- per person.

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Flybilletter Norge - Sør-Afrika t/r med 1 mellomlanding hver vei
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på flystrekningene
 • Flyplasstransfer til og fra Mpala Safari Lodge
 • Sotho-stammedans
 • Fullpensjon med frokost, lunsj og middag
 • Vann på flaske, kaffe og te
 • Bush Walks (safari til fots)
 • Game Drive i åpen safaribil
 • Nattsafari med spotlight
 • Dagsutflukt med besøk på en landsbyskole med en ekstra opplevelse
 • Safari i Hope Naturreservat med Game Drive på 4-hjulet motorsykkel og middag i bushen
 • 2 dagers safari i Kruger Nationalpark med overnatting (hvert par får eget hus med toalett og bad i standard camp) 
 • Game Drive med "sundowner drink"
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltroms tillegg DKK 2.750 
 • Ekstra utflukter (bestilles og betales på Mpala Lodge)
 • Drikkevarer, drikkepenger og andre personlige utgifter
 • Reiseforsikring
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Program

Dag 1 Avreise fra Norge

Dag 2 Ankomst til Mpala Safari Lodge og stammedans

Etter ankomst til Syd Afrika bliver dere hentet på flyplassen ved middagstid. Om ettermiddagen kommer dansere fra den lokale Sotho-stamme og fremviser tradisjonelle sanger og danser, iført deres originale festdrakter. Om kvelden spiser vi middag på Mpala Safari Lodge.

Overnatting: Mpala Safari Springs
Måltider: Fullpensjon

Dag 3 Bush walk, 4x4 motorsykkeltur i Hope og middag i bushen

Tirsdag morgen står bush walk på programmet, en vandring i naturen, ledsaget av Mpalas erfarne og bevæpnede guide. Han oppdager små spor i terrenget som vi andre ikke ser før han utpeker dem. Det kan være en knekket gren, et spor i sanden eller etterlatenskaper som forteller hvilket dyr som har vært forbi - og når. Det er fantastisk å oppleve og spennende å ferdes til fots i den sør-afrikanske natur, mens guiden forteller om alt man møter på underveis. Dere kommer til å høre om dyrenes levevis og om hvordan menneskene kan overleve i bushen, og hvordan man finner vann og mat. Vi lærer om hvordan man finner nyttige planter som kan brukes til medisin, og hvilke som er giftige.

Om ettermiddagen er det en safari litt utover det sedvanlige. Turen går til det nærliggende Hopereservat, et veldig vakkert sted. Vi ankommer tidlig på ettermiddagen, når den brennende solen har avtatt. Her er ingen farlige dyr, hvilket gir oss mulighet for å kjøre dagens game drive på 4-hjulede motorsykler. Alle som er over 16 år får sin egen 4W, uten gear og lett å kjøre. Det er ikke en hurtig tur, men så har man til gjengjeld gode sjanser for å møte på giraffer. Vi kjører langs svingete stier gjennom bushen. Underveis stopper vi flere ganger og nyter det vakre landskapet mens vi får en forfriskning. Hvis du ikke har lyst til å kjøre med en 4x4W, kan du nyte naturen fra en åpen safaribil. 

Om kvelden er det dekket opp til middag i bushen, under et 1600 år gammelt baobabtre. I ekte Karen Blixen-stil har vi duk på bordet og levende lys, og kokken tilbereder mat i store jerngryter over åpen ild. Mpala byr på sør-afrikansk champagne.

Overnatting: Mpala Safari Springs
Måltider: Fullpensjon

Dag 4 Besøk på Diphuti landsbyskole og nightdrive

Vi besøker landsbyskolen Diphuti, og ser hvordan livet er på en afrikansk landsbyskole. Ofte viser barna dans og sang med glede, fordi de vet at Mpalas gjester støtter skolen deres.
I forlengelse av oppholdet i landsbyskolen har vi en ekstra opplevelsesrik overraskelse. Når solen går ned, blir mange dyr aktive fordi det plutselig blir helt mørkt. For å kunne se dem, tar vi en game drive i mørket, et såkalt Nightdrive. De nattaktive dyrene ser og sanser like godt om natten som mennesker gjør om dagen, og dyrene lar seg ikke skremme av bilens prosjektørlys. De dyrene som sover når det er lyst, får man nå endelig sett. Vi anbefaler at man tar godt med varme klær på, da kvelds- og nattetimene kan være ganske kjølige.

Overnatting: Mpala Safari Springs
Måltider: Fullpensjon

Dag 5 - 6 Kruger Park med 2 dages overnatting

I Kruger National Park bor alle de fasinerende dyrene i deres naturlige omgivelser. De er ikke redd for bilen, og ofte stopper man for å la giraffer, elefanter eller andre ville dyr passere rett foran bilen. Hele parken er på størrelse med Jylland og parkens dyreliv er så enestående at det er verdensberømt. Underveis holder vi pauser og nyter maten fra de store piknik-kurvene som Mpalas kokk har pakket til oss.

Som noe helt spesielt har vi 2 dager i Kruger National Park, hvor vi overnatter i en av parkens utmerkede camps, som har eget bad og toalett. Som en ekstra gevinst gir denne utflukten oss mulighet for opplevelser i kvelds- og morgentimene, som de normale endags turene ikke gir. 
Rovdyr som løver og leoparder er primært aktive i natte- og morgentimene og er derfor sjeldent sett om dagen. Kruger National Park forlates midt på annen dag, i god tid til å nå hjem til Mpala Safari Lodge og evt. ta en tiltrengt dukkert i svømmebassenget.

Overnatting: Kruger National Park
Måltider: Fullpensjon

Dag 7 På egen hånd

Dere kan enten velge å ligge ved svømmebassenget og lese en god bog eller ta på noen av de ekstra turene som kan kjøpes direkte på Mpala.

Overnatting: Mpala Safari Springs
Måltider: Fullpensjon

Dag 8 Gamedrive

Dagen er til egen disposisjon inntil utpå ettermiddagen. 
På Mpala kjører vi gamedrive i en spesialbygget, åpen land Rover, som har en kraftig motor som gjør det mulig å komme rundt i det ujevne terrenget. Det arrangeres game drives flere ganger i løpet av uken. Blant annet kombinerer vi ofte bush walk med en game drive.
Ofte kommer man ganske tett på dyrene, så man skal være klar med kameraet når muligheten for det perfekte bildet plutselig dukker opp på fotosafarien.
Vi tar noen få stopp og det er mulighet for å få noe å drikke mens vi snakker om opplevelsene. 
Vi slutter gamedriven på Mpalas utsiktstopp, hvor Mpala gir et glas champagne i den vakre solnedgangen.

Overnatting: Mpala Safari Springs
Måltider: Fullpensjon

Dag 9 Avreise fra Mpala Safari Springs

Avreise fra Mpala. Transfer til flyplassen. 

Overnatting: Ombord på flyet
Måltider: Frokost og forpleining ombord på flyet

Dag 10 Hjemkomst til Norge

Vi tar forbehold for endringer i program.

Ekstra utflukter

På Mpala har du også muligheten for å bestille noen ekstra utflukter i tillegg til dem som er nevnt i programmet:

 • Elefantsafari
 • Et besøk i Drakenberg-fjellene
 • River Cruise på Olifants River
 • Et besøk hos et senter for truede dyr
 • Teltsafari
 • Golf med mulighet for kryssende dyr
 • Shoppingtur til Phalaborwa
 • En ekstra Bush Walk
 • Ballongflyging over bushen
 • Kulturelt og historisk besøk i Soweto
 • Hesteridning senter
 • Panoramaruten med 2 dagers overnatting

Huskeliste

 • Praktiske klær
 • Gode vandresko
 • Solbriller og solkrem
 • Varme klær til kjølige morgener og kvelder
 • Regntøy i regntiden
 • Hatt og/eller caps
 • Kikkert og lommelykt og kamera
 • Personlig medisin og myggespray
 • ...og andre ting du finner nødvendige

Ankomst og avreise

Av hensyn til utfluktsprogrammet skal ankomstdagen alltid være en mandag.

Ved opphold på 1 (eller 2) uker ankommer du mandag og reiser på den etterfølgende (eller neste igjen) mandag. Hvis du velger opphold på 5 dager, ankommer du også en mandag, men du reiser på den etterfølgende lørdagen.

Mpala Safari Lodge henter og bringer gjester som ankommer/reiser fra den lokale flyplassen i enten Hoedspruit (HDS) eller Phalaborwa (PHW), med middagsflyet.

Ved ankomst henter vi gjestene i PHW kl. 11.50 eller i HDS kl. 12.10 eller 13.30 (tidspunktene reguleres hvis flyselskapet endrer ruteplan)

Ved avreise mandager kjører vi gjester til flyplassen i PHW i god tid før avgang kl. 12.10 eller til HDS til flyet kl. 12.30 eller 13.55 (tidspunktene reguleres hvis flyselskapet endrer ruteplan).

Ved avreise lørdager (5 netters opphold) kjører vi gjester til flyplassen i PHW i god tid til flyet kl. 12.10 eller til HDS til flyet kl. 12.00 eller 14.10 (tidspunktene reguleres hvis flyselskapet endrer ruteplan).

Barn på Mpala

Mpala Safari Lodge aksepterer barn fra 6 år. Deltagelse på "bush walk" forutsetter allikevel at barnet er minimum 12 år. Dette er et syd afrikansk lovkrav. 
Grupper på 12 personer kan velge å se bort fra alderskravet (bortsett fra bush walk), men på eget ansvar. Det er mulighet for oppredning i foreldres værelse på en luksus drømmeseng. Der gis ingen rabatt for barn eller for oppredning. Oppredning (3 personer i et dobbeltværelse) tillates kun for barn under 15 år.

Bag om Mpala Safari Lodge

Mpala Safari Lodge er resultatet av det danske ektepar Helle og Per Grunert's drøm om et sted i Afrika. Det hele startet i 1989, da paret reiste på deres første safari, en ekspedisjon i telt blant løver og elefanter, uten nogen form for luksus. 11 år senere var paret på ferie med deres to barn og bestemte seg for at de ville finne deres eget sted. Det følgende året reiste de ennå engang ned og fant det perfekte stedet til drømmen deres. Siden da har de bygget Mpala Safari Lodge, som ligger midt i den urørte naturen ved elven. Per, som er bygningsingeniør, visste hvordan byggeriet skulle organiseres og paret fikk tak i en dyktig arkitekt og en entreprenør. Både kvalitet og arkitektur fikk høyest prioritet og lodgen sto ferdig i januar 2003, klar til å motta sine første gjester.

Helle stod for planlegningen av innretning og inventar, alt fra innkjøp av teskjeer til møbeldesign, som blev spesielt fremstillet til Mpala. Paret fikk hjelp av en dyktig interiørarkitekt som ga ideer og inspirasjon. Ingen valg ble truffet før de selv hadde sett og rørt ved varene, etter utallige besøk på markeder og hos møbelsnekkere.

Helle og Per bor selv i Danmark, nord for København, men har heldigvis mulighet for å reise til Mpala 3-4 ganger om året, så de aldri er for lenge borte fra deres lille Paradis.

Samarbeidet med landsbyskolen i Diphuti

Skolen i landsbyen Diphuti har 800 elever. Da eierne av Mpala Safari Lodge oppdaget at denne hadde stort behov for klasserom, bestemte de seg for at overskuddet fra Mpala skulle gå til skolen. Det var nemlig kun 8 klasserom til de mange barna.

Sammen med myndighetene la de en plan for byggeriet av klasserommene, fordi en god utdannelse gir en bedre start på livet. Nå er skolens areal nesten fordoblet.

Mpala Safari Lodge sponsorer skoleuniformer til de mest trengende elever. F.eks. er mange barn foreldreløse og bor derfor hos familier som prøver så godt de kan å gi barna et verdifullt liv.

Mpala Safari Lodge får oppdaterte lister fra skolen med navnene på de mest trengende barn og deres kles- og skostørrelse. De gir så skoleuniformen som består av sko, strømper, lange bukser, skjorte/kjole, bluse og genser til disse barna. Prisen er 500 Rand (ca. 400 kr.) pr. sett. De som bor på Mpala er også veldig velkomne til å gi et barn et sett klær.

Hvert år arrangerer Mpala Safari Lodge en liten "bedrift-messe" for de eldste skolebarna. De blir invitert til lodgen, hvor de får mulighet for å snakke med de ansatte og høre om arbeidet på en lodge. Barna og lærerne på Diphuti Landsbyskole er så glade for Mpalas initiativer og støtte, at gjestene på Mpala får den sjeldne mulighet å besøke en landsbyskole i et township.


Priser & Datoer

Vi arrangerer reiser til Mpala Safari Lodge med avreise hver dag hele året 

Pris
Fra DKK 17.990,- per person ved 2 personer i delt dobbeltværelse

Bemerk rabatt ved 2 ugers ophold
Hvis dere bor to uker på Mpala (7+7 netter eller 7+5 netter) får dere rabatt på DKK 1.175,- pr. person.

Inkludert i prisen

 • Flybilletter Norge - Sør-Afrika t/r med 1 mellomlanding hver vei
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på flystrekningene
 • Flyplasstransfer til og fra Mpala Safari Lodge
 • Sotho-stammedans
 • Fullpensjon med frokost, lunsj og middag
 • Vann på flaske, kaffe og te
 • Bush Walks (safari til fots)
 • Game Drive i åpen safaribil
 • Nattsafari med spotlight
 • Dagsutflukt med besøk på en landsbyskole med en ekstra opplevelse
 • Safari i Hope Naturreservat med Game Drive på 4-hjulet motorsykkel og middag i bushen
 • 2 dagers safari i Kruger Nationalpark med overnatting (hvert par får eget hus med toalett og bad i standard camp) 
 • Game Drive med "sundowner drink"
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltroms tillegg DKK 2.750 
 • Ekstra utflukter (bestilles og betales på Mpala Lodge)
 • Drikkevarer, drikkepenger og andre personlige utgifter
 • Reiseforsikring
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Sør Afrika

 • Sør Afrika / Skreddersydd

  Mpala Safari Lodge

  Reise til Sør-Afrika, hvor du opplever et danskeid paradis i den sør-afrikanske bushen. På Mpala Safari Lodge overgir du deg til dyrene, lydene og...
  • Pris: Fra DKK 17.990,-
  • Dage: 10
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Liten og intim lodge
  • Romantiske omgivelser
  • Safari i Kruger Park
  • Bushwalks
 • Sør Afrika / SingelReiser

  Makutsi Safari Springs - safari for singler. Nye datoer kommer

  På denne singelreisen til Sør-Afrika bor vi i en lodge, som er perfekt til både safari og hygge. Se de ville dyrene akkurat der, de lever og...
  • Pris: Fra DKK 18.900,-
  • Dage: 11
  • Afrejse: NYE DATOER KOMMER
  • Opplev de ville dyr i deres eget miljø
  • Alltid enkeltrom uten ekstra gebyr
  • Dansk reiseleder på hele reisen
  • Fokus på sosialt samvær
 • Sør Afrika / Skreddersydd

  Makutsi Safari Springs

  En reise til Makutsi i Sør-Afrika er en reise med idyllisk safari og ekte bushveld. Her kan ren og utilslørt afrikansk natur nytes av mennesker som...
  • Pris: Fra DKK 15.990,-
  • Dage: 9
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Bo blant ville dyr
  • Spennende safari og turer
  • Familieeide lodge
  • Mange aktiviteter
  • Nydelig svømmebasseng og SPA
  • Mulighet for teltleir
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!