Armenia

Reiser til Armenia

På reiser til Armenia midt på Silkeveien i grenselandet mellom Europa og Asia opplever du gammel kultur og historie – og en variert og vakker natur 

Se alle våre reiser til Armenia her

På reiser til Armenia finner du deg selv midt i den vakre Kaukasus regionen omgitt av grønne daler og spektakulære, høye fjell med snøtopper. Dette er et land med kulturell innflytelse fra nabolandene. Om høsten forvandles landskapet og fjellenes farge til gylne, oransje og kobberfargede nyanser i takt med at sommeren lakker mot slutten og høsten melder sin ankomst. 

Med Russland i nord, Svartehavet og Europa i vest, Tyrkia i syd og Mellom Østen og Sentral-Asia i sydøst er det naturlig at Armenias historie og landets befolkning er variert, men deres diversitet er en styrke for landet hvor innbyggerne lever i harmoni med hverandre, tross forskjellig kulturell påvirkning. Armenia står fortsatt som en urørt perle når det gjelder turisme.

På din reise til Armenia ser du helt sikkert Mount Ararat

Landets beliggenhet i grenselandet mellom Europa og Asia og midt på Silkeveien, som i fortiden forbandt Europa og det fjerne Østen, har vært med til å prege landet. Det var også dette landet alle de sentralasiatiske krigskongene krysset på sin vei til Europa. I nyere tid har naturligvis de mange årene under sovjetisk herredømme preget landet i høy grad. Til tross for – til tider – vanskelige levevilkår for befolkningen i landet, kan armenerne regnes blant de vennligste og mest gjestfrie menneskene du noen sinne vil møte som reisende i verden.


Finn din tur til Armenia

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!