Panama

Reiser til Panama

Reiser til Panama i Mellom-Amerika har mye mer å by på enn den berømte kanalen som forbinder Stillehavet og det Karibiske Havet

Se alle våre reiser til Panama her

Landet har kilometervis av karibiske strender og indianerkulturer, som fortsatt lever som for århundrer siden. Alt sammen tilgjengelig for de fleste på grunn av en riktig god infrastruktur og en voksende økonomi, som gjør at landet er forbausende trygt og enkelt å reise i. Svane Reiser er spesialister i reiser til Panama.

På en reise til Panama ser du også hovedstaden Panama City


Finn din tur til Panama

Velg en kategori for å finne en reise av akkurat det slag du ønsker.

 • Panama / Skreddersydd

  Cuba og Panamas tropeøyer

  Reise til Karibia - opplev Cuba og Panamas tropeøyer. Dra på øyhopping i Karibia og se noe av det beste på Cuba og på tropeøyene i Panama. Vi har...
  • Pris: Fra DKK 26.490,-
  • Dage: 17
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Karibiske Strende
  • Øhopp
  • Magiske Havanna
  • UNESCO-byen Trinidad
  • Tropeøyer i Panama

Praktisk informasjon

Historie

Republikken Panama har mer enn 3 millioner innbyggere og det offisielle språket er spansk. De indianske minoritetene snakker forskjellige indianske språk, og engelsk er et utbredt annetspråk på grunn av USAs årelange tilstedeværelse i landet grunnet kanalen. Panamas opprinnelige befolkning var indianere og antallet blev hurtig redusert ved møtet med spanjolenes sykdommer og våpen i begynnelsen av 1500-tallet. Panama blev særlig brukt som mellomstasjon for frakt av rikdommer fra Syd-Amerika til Spania. Den enorme mengde gull og sølv tiltrakk mange pirater, hvilket fikk spanjolene til å velge en annen fraktrute. Colombia overtok den tidligere spanske kolonien og Panama måtte vente til 1903 med å bli en selvstendig stat.

Panama-kanalen

Landets selvstendighet kom i stand da USA hadde kanalplaner og fant den colombianske regjering lidt tung å danse med. Derfor oppmuntret de panamanerne til å løsrive seg. USA er den dag i dag landets viktigste handelspartner og hadde full kontroll med området omkring kanalen inntil 1999.

Panamas severdigheder 

Reiser til Panama byr på mye annet enn den berømte kanalen. Landet er kun få steder mer enn 100 kilometer bredt, så det er aldri langt til kystene ved Stillehavet og Det Karibiske Hav. Langs Panamas karibiske kystlinje finnes flere små innbydende øygrupper med alt fra strandparadis til indianerkultur. Spesielt øygruppen Bocas del Toro har skjønne tropeøyer. På San Blas-øygruppen mot vest lever Kuna-indianerne på tradisjonelt vis med minimal innblanding fra Panamas regjering. Kunaerne har deres eget språk, kultur, fargestrålende klesdrakter og et økonomisk system uavhengig av resten av landets, hvor inntjeningen baseres på salg av kokosnøtter og turisme. Panama tilbyr flere fine nasjonalparker: Darién Nasjonalpark ved grensen til Colombia og Coiba Nasjonalpark som ligger på landets største øy i Stillehavet. Panamakanalen gjennomskjærer landet på det smaleste punktet, så det er gjennomgang fra det Karibiske Hav til Stillehavet.

Her finner vi en fasinerende blanding av historie og storpolitikk. Det er en spesiell opplevelse å se tunge fraktskip som maser sig gjennom jungelen langs den smale kanalen. Det er mange muligheter for en seiltur langs den historiske rute. Turen gjennom kanalen tar ca. ni timer, og det er en helt unik opplevelse å seile fra det ene verdenshavet til det andre langs en kanal, som blev tenkt på i 400 år, før den ble gjort til virkelighet. I 1914 ble Panamakanalen innviet og det første skipet kunne seile igjennom. I dag er kanalen fortsatt en av verdenshandelens viktigste maritime ferdselsårer.

Panama

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!