Cuba og Panamas tropeøyer

Reise til Karibia - opplev Cuba og Panamas tropeøyer

Dra på øyhopping i Karibia og se noe av det beste på Cuba og på tropeøyene i Panama

Dra på øyhopping i Karibia med Svane Reiser. Vi har satt sammen en 17 dagers rundtur som byr på noe av det beste på Cuba og på tropeøyene i Panama.

Reisen starter i det magiske Havanna på et vakkert hotell i gammel kolonistil i hjertet av byen. Hovedstaden Havanna er en vakker, pulserende by hvor man kan oppleve mye. Byen er fylt med spennende kontraster. Her er nok å ta seg til. Når dere skal videre fra Havanna, blir dere hentet på hotellet. Dere kjører litt på kyss og tvers på vestsiden av øya, og ender i den sjarmerende byen Trinidad -som er en ekte perle fra kolonitiden. Her skal dere bo på et strandhotell som er et godt utgangspunkt for å oppleve både byen, strendene og Topes de Collantes, fjellene som ligger nord for Trinidad. Avstanden mellom Trinidad by og Ancon-strendene er kun en ti minutters kjøretur. Det er billige busser mellom strendene og byen, og ellers er taxi/cocos heller ikke dyre.

Turen fortsetter til Panama via Havanna. Panama har mye mer enn Panamakanalen som går mellom Stillehavet og det Karibiske hav. Landet har kilometervis av karibiske strender som er tilgjengelig for de fleste grunnet en god infrastruktur og en voksende økonomi, hvilket gjør at landet er forbausende trygt og enkelt å reise i.

På denne reisen kan dere kjøpe utflukter - klikk her for å se utflukts oversikten.

Kart over Cuba og Panamas tropeøyer

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise fra Norge - Ankomst til Havanna
Dag 2 - 3: Havanna
Dag 4: Transfer Havanna – Viñales
Dag 5: Transfer Viñales - Trinidad
Dag 6 - 7: Trinidad
Dag 8: Transfer Trinidad - Havanna
Dag 9: Transfer Havanna - Panama City
Dag 10: Panama City - byrundtur
Dag 11: Panama City – Emberá
Dag 12: Transfer Panama City - Bocas del Toro
Dag 13: Bocas del Toro - utflukt til koralløyer
Dag 14: Bocas del Toro - seiltur
Dag 15: Transfer Bocas del Toro - Panama City
Dag 16: Panama City - Avreise fra Panama City
Dag 17: Hjemkomst til Norge

Avreise
Daglig avreise

Pris
Fra DKK 26.490,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i høysesongen januar til og med april.

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Fly Norge - Havanna / Panama City - Norge med KLM eller Air France med 1 mellomlanding hver vei. Prisen regnet for billigste klasse
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på de interkontinentale flystrekningene
 • Transport ved ankomst fra flyplass til hotell i Havanna
 • 5 netter på casa particular med frokost i Havanna
 • Sightseeing til fots i Havannas gamle bydel
 • Busstransport i turistbuss mellom byene, som nevnt i programmet
 • Heldagstur til Viñales-dalen  
 • 3 netters opphold på casa particular i sentrum av Trinidad
 • Transport ved avreise fra hotell til flyplass
 • Alle transfer og turer som beskrevet tidligere
 • Tillegg for ansvarsrisiko
 • Visum til Cuba (DKK 485,-)
 • 4 netter på Hotel Tryp Panama Centro med frokost
 • 3 netter på Hotel Gran Bahia med frokost
 • Innenriksfly i Panama
 • Nevnte turer og transport i Panama
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

 Prisen inkluderer ikke

 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkepenger til sjåfør og lokalguide
 • Utflukter som ikke er nevnt i programmet
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Program

Dag 1 Avreise fra Norge - Ankomst til Havanna

Dere flyr fra Norge, via f.eks. Amsterdam eller Paris, til Havanna med sen ankomst. Når dere har fått bagasjen og har passert toll og immigrasjon, finner dere deres sjåfør som venter på dere. Han kjører dere til deres casa particular i det gamle Havanna. Her bor dere på et sjarmerende casa i gamlebyen de første 4 nettene.

Overnatting: Casa particular i Havanna

Dag 2 Havanna

Etter frokost på casaen har dere møte med vår cubanske agent.
Hun/han gir dere dagsbilletter til dobbeltdekkerbussene. Resten av dagen kan dere se nærmere på Havannas severdigheter på egen hånd. Det er to forskjellige busser, en med åpent tak, og en lukket buss. Dere kan gå av og på bussen så ofte dere vil.

Overnatting: Casa particular i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 3 Havanna

Dagen er til fri disposisjon. Hvis dere vil bruke noe av tiden i Havanna på en annerledes måte, kan dere ta danseundervisning med egen lærer. Byen har masse å by på. Besøk rommuseet, rusle ned gågaten Obispo, slentre ned langs Maleconen med en is i hånden. Dere kan også besøke Ernest Hemingways stambar og besøk byens mange torg.

Om kvelden kan dere f.eks. velge å se et av de berømte showene som oppføres i Havanna (ikke inkludert i prisen), f.eks. Cabaret Parisien show med middag.
Les mer her om våre turer i Havanna her.

Overnatting: Casa particular i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 4 Transfer Havanna - Viñales

Dere blir hentet på casaen i Havanna i buss med aircondition og en tospråklig guide, og blir deretter kjørt mot den frodige og vakre Viñales. På veien er det et kort stopp ved Las Barrigonas. På veien til VIñales kjører dere gjennom mange landdistrikt og dere vil også se de vakre Rosario-fjellene. Deretter blir det besøk på en ekte cubansk sigarfabrikk hvor dere får sett hvordan en ekte "cubaner" blir laget. Etter besøket på fabrikken er neste stopp Viñalesdalen. Her blir det tid til å ta bilder ved Los Jazmines utsiktspunktet. Etter å ha nytt den vakre utsikten, går turen til en gård hvor det dyrkes tobakk til sigarene. Deretter drar dere til en av Cubas tobakksplantasjer, Casa de Benito eller La Casa del Veguero.

Siste fotostopp på turen er ved Dos Hermanas-dalen som har forhistoriske veggmalerier. Det siste besøk er Indian Cave, en gammel indiansk grotte, etterfulgt av en båttur gjennom den underjordiske elven, Cueva del Indio. På veien får dere en panoramisk kjørtur gjennom Viñales hvor dere spiser en deilig cubansk lunsj med en drink inkludert.

Overnatting: Casa particular i Viñales
Måltider: Frokost

Dag 5 Transfer Havanna - Trinidad

Dere spiser frokost på casaen og turistbussen henter dere for å kjøre østover til deres casa particular i sentrum av Trinidad. Der ankommer dere om ettermiddagen. Her skal dere bo de neste 3 nettene. Alle dagene her er til fri disposisjon.  

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 6 Trinidad

I dag er det arrangert en byrundtur i Trinidads historiske senter - før det blir for varmt! Å slentre rundt i denne Cubas perle er som å besøke et museum. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet for å ære den hellige treenighet. Byen står på UNESCO's verdensarvliste.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 7 Trinidad

Dagen er til fri disposisjon. Litt utenfor Trinidad ligger vakre, hvite strender. Dere kan enkelt ta en taxi fra sentrum til disse strendene. Det tar ca. 15 minutter. Litt utenfor Trinidad kan dere også bade i naturlige kilder og se Sukkermølle-dalen.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 8 Transfer Trinidad - Havanna

I løpet av dagen blir dere hentet av turistbussen på deres casa i Trinidad. Bussen kjører dere tilbake til Havanna. Her vil dere også tilbringe den siste natten på et hotell, slik at dere kan nå flyet og eventuelt gjense noen av deres favorittsteder, eller bare slappe av på hotellet.

Overnatting: Casa particular i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 9 Transfer Havanna - Panama City

I dag er det transfer til flyplassen i god tid før flyets avgang. Husk en varm genser og ev. lange bukser til flyplassen. Den er nemlig ekstrem kald.

Ved ankomst til Tocumen Internationale flyplass i Panama City blir dere mottatt av vår samarbeidspartner som sørger for transport til hotellet. Resten av kvelden er fri.

Overnatting: Hotel Tryp Panama Centro i Panama City
Måltider: Frokost

Dag 10 Byrundtur og Panama-kanalen (varighet 4 timer)

Dere starter dagen med et besøk i Miraflores, hvor dere kan glede deg over det fantastiske syn av mektige skip som krysser Panamakanalen. Det er det helt store høydepunkt i hovedstaden og en av verdens store skipsfartsveier. Det er en av de største ingeniørbedrifter i verden. Den 80 km lange skipsleden gir enorme inntekter til landet hvert år. Alle skip må betale en avgift for å benytte den. Det passerer omtrent 14.000 skip gjennom kanalen hvert år. Kanalen betjenes av ca. 9.000 ansatte.

Deretter er det sightseeing i det tidligere Albrook Fort som nå er et vakkert bolig- og forretningsområde. Så videre til Balboa og Causeway som for øyeblikket er det mest utviklede området og en turistattraksjon. Deretter fortsetter turen til gamlebyen, San Felipe kvarteret, Frihetsplassen, Katedralen, Panamakanalens Museum, Bolivar plassen osv. Turen slutter ved det kommersielle området Bella Vista og Punta Patilla.

Overnatting: Hotel Tryp Panama Centro i Panama City
Måltider: Frokost

Dag 11 Charles-elven og Embera-samfunnet

I dag er det avgang til Chagres nasjonalpark. Her skal dere besøke Emberafellesskapet. Det er det viktigste opprinnelige samfunn i dette området. Transporten tar dere til havnen i El Corotu, som ligger ved bredden av Alajuelasjøen. Her vil de innfødte vente på dere for å frakte dere inn i området i deres smale kanoer, kalt Piragua: en typisk båt i Panamas jungel. I deres båt observerer vi lokale fugler, pattedyr og en spektakulær foss som kun kan nåes etter en kort fottur gjennom jungelen.

Etter en forfriskende dukkert fortsetter turen til Emberasamfunnet. Ved ankomsten til dette indianske samfunnet, blir dere tatt imot på deres tradisjonelle måte med dans, musikk, kunsthåndverk og historier. Deretter vil de servere en lekker lunsj av fisk og stekte bananer. Her vil dere ha mulighet for å kjøpe kunsthåndverk direkte fra de lokale kunstnerne, og slappe av før turen går tilbake til Panama City. Retur til hotellet

Overnatting: Hotel Tryp Panama Centro i Panama City
Måltider: Frokost

Dag 12 Transfer Panama City - Bocas Del Toro

I dag flyr dere til Bocas Del Toro. Ved ankomst til Almirante flyplassen, går dere ombord en båt som fører dere til Bocas eller Bocas Del Toro som er den største landsbyen i øygruppen. Den ligger på Columbus øya. Ved ankomst sjekker dere inn på hotellet. Kvelden har dere fri å finne på noe på egen hånd.

Overnatting: Hotel Gran Bahia i Bocas del Toro
Måltider: Frokost

Dag 13 Bocas Del Toro - Fugleøya - Bocas del Drago og Sjøstjerneøya

Etter frokosten går dere ombord en båt som tar dere i retning av Fugleøya (Bird Island) Dere har ikke adgang til øya der det store flertall av fuglene hekker i hull i klipper, og andre, som f.eks. suler, har reir overalt på øya. Hvis havet er rolig, er det god mulighet for å snorkle uten å komme inn til strendene. Ikke desto mindre kan dere komme så nær som mulig på fuglene og vegetasjonen på øya. Noen av fugleartene som kan sees, er måker, pelikaner, suler, fregattfugler og Rødnebbplystreand, en tropisk fugl med oransje nebb, hvite fjær Igland hale (Dendrocygnaautummalis). Denne hekker kun tre steder i verden. Bocas del Toro er det eneste stedet i Karibia.

Etter denne stoppen, fortsetter dere til Bocas del Drago som ligger i den ene enden av Columbusøya. Bocas del Drago har vakker natur, flotte strender og korallrev. Her holder et lite innfødt samfunn (Ngobe -Bugle) til. Ifølge historien er dette det første stedet Christopher Columbus stoppet på i Panama. Her kan dere nyte livet på en stille strand, svømme, snorkle og nyte det krystallklare vannet. Dere spiser også lunsj på en restaurant ved strendene. Dere besøker Starfish stranden i den ene enden av øya. Som navnet beskriver, holder en mengde sjøstjerner (Oreastereticulatus) til her. Dere bruker omtrent to timer på denne stranden før dere drar tilbake til Bocas del Toro. Turen inkluderer snorkelutstyr. Lunsj er ikke inkludert.

Overnatting: Hotel Gran Bahia i Bocas Del Toro
Måltider: Frokost

Dag 14 Bocas Del Toro - Laguna Bocatorito

I dag skal dere på båttur til Laguna Bocatorito. Dette er fødestedet for en delfinkoloni. Mulighetene til å spotte disse elegante dyrene, er absolutt til stede her. Deretter cruiser dere til Coral Key og her ligger en liten restaurant som serverer utsøkte skalldyr (ikke inkludert). Dette stedet er også velegnet til snorkling og svømming. Om ettermiddagen fortsetter dere til Red Frog Beach som er oppkalt etter de små, røde skapningene som lever her. Her kan du nyte strendene, ta en svømmetur eller utforske innlandet. Dagen avsluttes tilbake på den viktigste øya i området.

Overnatting: Hotel Gran Bahia i Bocas Del Toro
Måltider: Frokost

Dag 15 Transfer Bocas Del Toro - Panama City

Det er ikke arrangert noen aktiviteter denne dagen i Bocas Del Toro. Om ettermiddagen flyr dere tilbake til Panama City. Det tar ca. 1 time og 15 minutter. Ved ankomst til Panama City er det arrangert transfer fra flyplassen til hotellet i sentrum.

Overnatting: Hotel Tryp Panama Centro i Panama City
Måltider: Frokost

Dag 16 Panama City - Avreise Panama

Siste dag i Panama. I løpet av dagen blir der transfer til den internasjonale flyplassen for å starte hjemturen.

Overnatting: Ombord på flyet
Måltider: Frokost og forpleining ombord på flyet

Dag 17 Hjemkomst til Norge

I dag lander dere i Norge etter en fantastisk rundtur i Karibia.

Turen er fleksibel og kan endres etter behov


Priser & Datoer

Vi arransjerer reisen Cubas og Panamas Tropeøyer med avreise hver dag hele året

Pris
Fra DKK 26.490,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i høysesongen januar til og med april

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Fly Norge - Havanna / Panama City - Norge med KLM eller Air France med 1 mellomlanding hver vei. Prisen regnet for billigste klasse
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på de interkontinentale flystrekningene
 • Transport ved ankomst fra flyplass til hotell i Havanna
 • 5 netter på casa particular med frokost i Havanna
 • Sightseeing til fots i Havannas gamle bydel
 • Busstransport i turistbuss mellom byene, som nevnt i programmet
 • Heldagstur til Viñales-dalen  
 • 3 netters opphold på casa particular i sentrum av Trinidad
 • Transport ved avreise fra hotell til flyplass
 • Alle transfer og turer som beskrevet tidligere
 • Tillegg for ansvarsrisiko
 • Visum til Cuba (DKK 485,-)
 • 4 netter på Hotel Tryp Panama Centro med frokost
 • 3 netter på Hotel Gran Bahia med frokost
 • Innenriksfly i Panama
 • Nevnte turer og transport i Panama
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

 Prisen inkluderer ikke

 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkepenger til sjåfør og lokalguide
 • Utflukter som ikke er nevnt i programmet
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Cuba

 • Cuba / Individuelle rundreiser

  Cuba Completo

  Rundreise i hele Cuba - Cuba Completo. Dette er rundreisen til de individuelle reisende som vil oppleve hele Cuba på én og samme ferie
  • Pris: Fra DKK 8.600,- (ekskl. fly)
  • Dage: 18
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Den komplette reisen til Cuba
  • Oppdag hele Cuba
  • Kjør selv, buss eller privat
  • Inkl. badeferie
  • Reisen kan tilpasses
 • Cuba / Rundreiser (engelsk reiseleder)

  Cuba by Bike med guide

  Sykkeltur rundt Cuba med engelsktalende guide. 8 dagers sykkelferie på Cuba med en spennende og variert rute.
  • Pris: Fra DKK 7.800,- (ekskl. fly)
  • Dage: 9
  • Afrejse: Faste avreisedatoer
  • Ferie på to hjul
  • Lokale eksperter
  • Palm strender
  • Aktiv ferie
  • Internasjonal gruppe
 • Cuba / SingelReiser

  Rundreise på Cuba for singler i påsken. Nye datoer kommer

  Kombiner opplevelser av kultur, natur og avslapping på denne singel-reisen til Cuba. Drømmer du også om å reise til Cuba? Da kan du bli med på vår...
  • Pris: Fra DKK 18.680,-
  • Dage: 13
  • Afrejse: NYE DATOER KOMMER
  • Alltid enkeltrom
  • Skandinavisk reiseleder på hele reisen
  • Singel-Reiser er reiser med innhold
  • Fokus på sosialt samvær
  • Kombinerer by, kultur og idylliske sandstrender
 • Cuba / Individuelle rundreiser

  Autentiske Cuba

  Bli kjent med cubanerne på denne reisen til autentiske Cuba. Du opplever mange veldig forskjellige destinasjoner på kort tid.
  • Pris: Fra DKK 9.990,-
  • Dage: 12
  • Afrejse: Daglig avreise
  • God pris
  • 4 destinasjoner
  • Privat innkvartering
  • Frokost inkludert
  • En ekte cubanske opplevelse
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!