Sykkeleventyr i Cuba

Sykkelrundreise i Cuba med engelsktalende guide

Unik 8 dagers sykkelferien på Cuba. Spennende og variert rute rundt de mest spennende områdene i den vestlige delen av landet

Dette er en rundreise på egen hånd, dere reiser med buss mellom destinasjonene og har nye sykler og guider på alle sykkelutflukter. Turen er spennende og variert, og dere får oppleve de mest spennende områdene i den vestlige delen av Cuba.

Etter ankomst til Cubas hovedstad Havanna får dere den ene dagen en guidet rundtur i byen og den anden skal dere på sykkeltur ute i bukten. Dere kommer vekk fra den normale turistruten. Deretter går turen videre til de berømte tobakksplantasjene som omfatter det maleriske området Pinar del Rio/Viñales. Her kommer dere til å sykle forbi de fascinerende tobakks plantasjene omgitt av det flotteste landskap. Vi passerer regionens berømte klippeformasjoner samt eksotiske flora og fauna på turen gjennom de frodige, grønne dalene i Viñales.

Turen forsetter til den maleriske koloniale perlen Trinidad. Her utforsker dere byen og området rundt Sukkermøllens Dal. Rundreisen avsluttes når dere er tilbake i Havanna.

Våre sykkelutflukter på Cuba er ledet av kunnskapsrike, lokale guider som er ivrige etter å vise det beste Cuba har å by på. Dere behøver ikke å være profesjonelle sykkelryttere for å delta på vår sykkel rundreise. Våre sykkelreiser tilpasses deltagernes nivå.

Velkommen til en annerledes og aktiv rundreise på Cuba. 

Kort over sykkeleventyr på Cuba

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise Oslo - Ankomst til Havanna
Dag 2: Havana – by rundtur på sykkel med guide 
Dag 3: Havana – Sykkeltur rundt i bukten med guide
Dag 4: Havana - Viñales 
Dag 5: Viñales – sykkeltur i dalen med guide 
Dag 6: Viñales - Trinidad
Dag 7: Trinidad – Sykkel og vandretur rundt Trinidad
Dag 8: Trinidad - Havana 

Avreise
Daglig avreise

Pris
Fra DKK 5.800,- pr. person ved 2 personer i delt dobbeltrom - bemerk at denne prisen er UTEN flyreise!

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Alle transfers og utflukter ifølge programmet. Engelsktalende guide på alle utflukter.
 • 3 netter på sentralt casa particular i Havana sentrum og 4 netter privat innkvartering på nøye utvalgte casa particular i Viñales og Trinidad
 • Frokost alle dager
 • Sykkelhjelm
 • Sykkel leie de nevnte dagene (gode lokale sykler)
 • Engelsktalende lokalguide på alle utflukter
 • Velkomstmøte og assistanse fra vårt lokale kontor

Prisen inkluderer ikke

 • Flyreise til Havanna t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Enkeltromstillegg 
 • Turistvisum til Cuba (DKK 485,-) 
 • Drikkepenger 
 • Sykdomsavbestillings forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba) 
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Program

Dag 1 Avreise Oslo - Ankomst til Havanna 

Ankomst til Havannas flyplass. Ved ankomst er det bestilt transfer til deres casa particular. 

Havanna - eller som de lokale siger, La Habana, er en fantastisk by. Forestill deg at du befinner deg i én av verdens siste enklaver, som er 100% autentisk. I Havanna har tiden stått stille. I det gamle Havanna kryr det med antikke bygninger med balkonger, mosaikker, frodige bakgårder og en uendelig mangfoldighet. Fem hundre års arkitektoniske tradisjoner, brolagte gater, svaiende palmer i en tropisk bris og et spennende miljø, gjør byen til et uimotståelig reisemål.

Cuba, og særlig Havanna, er preget av befolkningen, det er mennesket som gjør Cuba og Havanna til noe helt spesielt. Her finner du ekte karibiske glede, musikk, rytmer, sensualitet, og en helt ukuelig livsglede og gjestfrihet, til tross for - til tider - vanskelige betingelser. Et besøk i Havanna, er et besøk i en svunnen tid. Sett deg på en benk, la deg henrive av livet i Havanna. Du vil helt automatisk bli smittet av Havannas sjarm og storhet. Innbyggerne i Havanna er kjent for deres store oppfinnsomhet, her finnes garasjer som kan reparere sykkelen din, en bil eller en buss, ved hjelp av en snor, et stykke tyggegummi og utradisjonell tankegang. Det er intet som ikke kan løses med litt fantasi og stor oppfinnsomhet.

Havanna byr dessuten på en hel palett av museer, såsom Museo De La Revolucion, Museo National De Bellas Artes – Cubansk Kunst, eller Plaza de la Catedral, som oser av kolonitids romantikk foran den prektige domkirken, hvor selveste Columbus ble begravet. Havanna byr også på mye annen kultur, som f.eks. Paladar La Floridita, en original kultbar, også kjent som Hemingways stam bar, hvor det sies at hans gjenferd går igjen i form av en statue i lokalet.  

Rundt 3 millioner cubanere er bosatt i hovedstaden Havanna, som er det politiske og kulturelle sentrum i Cuba. Med byens gode plassering og store konsentrasjon av nydelige kolonihistoriske bygninger, er det en av de mest fascinerende storbyene i verden. Om kvelden anbefales et besøk i La Tropicana, den verdensberømte salsa varieté, som siden 1931 har underholdt med et fargerikt og festlig show.

Overnatting: Casa particular i Havanna gamleby
Måltider: Frokost

På din sykkel reise til Cuba opplever du Havanna

Dag 2 Havanna – by rundtur på sykkel med guide 

Turen starter 8.30 på møtestedet. I dag sykler dere rundt til steder som Revolusjonsplassen, Malecon, El Vedado området og den gamle bydelen i Havanna, men dere besøker også andre lokale områder som ikke står i guide bøkene for å komme tettere på det autentiske Cuba og får oppleve cubanernes hverdag. By rundturen på sykkel tar 3 til 3,5 timer. Det er den perfekte sightseeing for dem som har kort tid i Havanna by, da dere kommer godt rundt til de viktigste kvarterene i hovedstaden. Rundturen gir dere et bredt inntrykk av byen. 

Overnatting: Casa particular i Havanna gamleby
Måltider: Frokost

Dag 3 Havanna – Sykkeltur rundt i bukten med guide 

Dagens tur starter kl. 8.30 på møtestedet. I dag sykler dere til de mest interessante stedene rundt Havanna bukten. Det er en utflukt til roligere områder i periferien av Havanna. Sykkelturen inkluderer besøk i kvarterer som Casablanca, Regla, Guanabacoa. Dere besøker dessuten El Cristo de la Habana (Kristus figuren) og Morro-Cabaña festningen. Det er en virkelig flott tur med gode muligheter for å ta flotte panorama bilder av byen. 

Overnatting: Casa particular i Havanna gamleby
Måltider: Frokost

En reise til Cuba er en unik opplevelse

Dag 4 Havanna - Viñales

Denne dagen skal dere en tur til den frodige og smukke Viñales-dalen som ligger ca. 140 kilometer vest for Havanna. Dere kjører med kollektiv transport. Den vestlige delen av Cuba er en gave fra naturen. Provinsen Pinar del Río er et av landets rikeste områder med store områder hvor det dyrkes ris, frukt og ikke minst tobakk. Cubanerne er kjent for å dyrke verdens beste tobakksplanter, og det er nettopp fra dette område tobakken som brukes til produksjonen av verdens mest populære sigarer Habanos og Cuban kommer fra.

I Piñar del Rio-provinsen finnes to fjellkjeder: Sierra de los Organos, som er et flott naturreservat og Viñales-dalen, som er kjent for sine flotte grotter. Store deler av området ved Pinar del Río er dekket av skog, og her finner man et varuert dyre- og fugleliv. 

Overnatting: Casa particular i Viñales
Måltider: Frokost

Dag 5 Viñales – sykkeltur i dalen med guide 

Dagens utflukt starter kl.  8.30 på møtestedet. I dag skal dere på sykkeltur i Viñalesdalen med engelsktalende guide, og besøker de mest interessante stedene rundt Viñales, som veggmaleriet” Mural of Prehistorically”, og ”Maroons Palenque”, hvor dere lærer om den afro-cubanske religionen og historien om slavene fra 1800-tallet. Dere besøker også Cuevos de los Indios, hvor dere kjører ut av hulen i en liten motorbåt. Dere avslutter med lunsj på en restaurant i nærheten. Resten av dagen har dere til fri benyttelse.
Varighet ca. 4 timer. Endringer kan forekomme uten varsel. 

Overnatting: Casa particular i Viñales
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6 Viñales - Trinidad

Dagen starter tidlig da dere allerede kl. 0645 skal ta turistbussen til den koloniale byen Trinidad. Bussturen er forholdsvis lang, så mye av dagen går til avslapping og transport. Vel ankommet Trinidad blir dere kjent med en befolkning og by ganske utenom det vanlige. Deler av byen er nydelig renovert med midler fra UNESCO – andre deler er litt slitte, men felles for alle områdene er den behagelige, cubanske avslappede stemningen som man ikke kan få nok av.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 7 Trinidad – Sykkel og vandretur rundt Trinidad 

Dagens utflukt starter kl. 8.30 på møtestedet. Dere starter med å sykle til Natural Park El Cubano i Topes des Collantes, som ligger ved den vestlige grense til Sukkermølledalen, hvor noen av de største rikdommer i Cuba ble generert, herunder Don Mariano Borrell. Heretter kan dere gå rundt i regnskogen hvor dere kan observere Cubas nasjonalfugl Tocororo. Den er prydet med fjærdrakt i samme farger som det cubanske flagget. Dere får også mulighet for å se kolibrier, som er i stand til å flytte deres små vinger mere end 20 gange pr sekund.

Her kan dere kjøpe en billig og enkel lokal lunsj, som ikke er inkludert. Etter lunsj er det svømming i Javira fossen. Deretter går sykkelturen tilbake til Trinidad.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 8 Trinidad - Havanna 

Etter frokost går turen tilbake til Havanna og Havanna flyplass med buss, hvor dere ankommer om ettermiddagen.

Turen kan forlenges.

Vi tar forbehold for endringer i program. All rådgivning er gratis hos oss.


Priser & Datoer

Vi arrangerer denne individuelle sykkelreisen hver dag hele året

Pris

Fra DKK 5.800,- pr. person ved 2 personer i delt dobbeltrom - bemerk prisen er ekskl. fly!

Hvis man ønsker å ta turen helt alene, starter prisen på DKK 8.665,-.

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Alle transfers og utflukter ifølge programmet. Engelsktalende guide på alle utflukter.
 • 3 netter i casa particular i Havanna gamleby og 4 netter privat innkvartering på nøye utvalgte Casa i Viñales og Trinidad
 • Frokost alle dager
 • Sykkelhjelm
 • Sykkel leie de nevnte dager (gode lokale sykler)
 • Engelsktalende lokalguide på alle utflukter
 • Velkomstmøte og assistanse fra vårt lokale kontor

Prisen inkluderer ikke

 • Flyreise til Havanna t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Enkeltromstillegg (DKK 1.105,-)
 • Turistvisum til Cuba (DKK 485,-) 
 • Drikkepenger 
 • Sykdomsavbestillings forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba) 
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Cuba

 • Cuba / SingelReiser

  Rundreise på Cuba for singler i påsken. Nye datoer kommer

  Kombiner opplevelser av kultur, natur og avslapping på denne singel-reisen til Cuba. Drømmer du også om å reise til Cuba? Da kan du bli med på vår...
  • Pris: Fra DKK 18.680,-
  • Dage: 13
  • Afrejse: NYE DATOER KOMMER
  • Alltid enkeltrom
  • Skandinavisk reiseleder på hele reisen
  • Singel-Reiser er reiser med innhold
  • Fokus på sosialt samvær
  • Kombinerer by, kultur og idylliske sandstrender
 • Cuba / Skreddersydd

  Cuba Completo

  Rundreise i hele Cuba - Cuba Completo. Dette er rundreisen til de individuelle reisende som vil oppleve hele Cuba på én og samme ferie
  • Pris: Fra DKK 8.600,- (ekskl. fly)
  • Dage: 18
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Den komplette reisen til Cuba
  • Oppdag hele Cuba
  • Kjør selv, buss eller privat
  • Inkl. badeferie
  • Reisen kan tilpasses
 • Cuba / Rundreiser (norsk reiseleder)

  Påskereise til Cuba med norsk reiseleder

  Bli med oss på vår populære rundreise til Cuba i påsken med erfaren norsk reiseleder. Turen gir med garanti mange magiske opplevelser, og er en...
  • Pris: Fra DKK 18.500,-
  • Dage: 11
  • Afrejse: 29. mars – 8. april 2021
  • Erfaren norsk reiseleder
  • Historiske Havanna
  • Utflukt til vakre Viñales
  • Kulturelle Trinidad
  • Salsa undervisning
 • Cuba / Rundreiser (engelsk reiseleder)

  Sykkelferie Cuba Crossover

  Sykkelreise til Cuba i 13 dager med engelsktalende guide. Våre sykkelturer på Cuba viser deg noen av de vakreste stedene på denne karibiske øya
  • Pris: Fra DKK 11.895 (uten fly)
  • Dage: 13
  • Afrejse: Faste avreisedatoer
  • Aktiv sykkelferie
  • Sjarmerende Trinidad
  • Erfaren guide Bike
  • Eksepsjonell natur
  • Paradise øya Cayo Jutias
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!