Ofte stilte spørsmål (FAQ)

For spørsmål om visum henviser vi til vår side med alle visumspørsmål og svar rundt Cuba.
Du finner den her

Praktisk informasjon om reiser til et land som vi har reiser til, finner du under hvert land.
Se alle landene vi for tiden selger reiser til her

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt?
Send oss ​​en e-post på svane@svanerejser.dk og vi vil svare deg i løpet av 48 timer (med unntak av i helgen).

SingelReiser

Hva er en singelreise?

En singelreise er en reise hvor du reiser i gruppe med andre single, og hvor du kan dele opplevelsene dine på turen med andre mennesker i et reisefølge. I løpet av de siste årene har antallet som bor i alene i Norge økt hvert år, og dette har gitt oss idéen om å tilby reiser til menneskene som bor for seg selv.
Mange av oss som bor alene i dag er lei av å dra på ferie alene. Her er SingelReiser et virkelig godt alternativ og en god måte å komme seg ut og reise med likesinnede. Man behøver ikke å bo alene for å reise med singel reiser, man er velkommen også hvis ens partner av forskjellige årsaker ikke kan reise med.

Selger Svane Reiser singelreiser?

Svane Reiser selger mange singelreiser. Vi arrangerer egne singelreiser til flere forskjellige land rundt om i verden som Cuba, Vietnam, Mexico, Sri Lanka, Sør-Afrika, Bali og flere europeiske destinasjoner.
Vi har vår egen underavdeling som kun jobber med å arrangere nye turer for single og som ivaretar kunder og gjester på singelreisene våre. Det er naturlig nok kalt SingelReiser, og det er vår gode kollega Ditte som har ansvaret for det.

Se alle våre singelreiser her

Hvor lenge har Svane Reiser organisert singelreiser?

Svane Reiser har organisert singelreiser siden 2013 og har dermed lang erfaring i å arrangere denne slags reiser.

Hvor gode er Svane Reiser til å arrangere singelreiser?

Svane Reiser har organisert singelreiser i over 7 år, og siden vi skapte konseptet har vi sendt flere og flere singler ut i verden hvert år. Singelreisene våre er i dag noen av de mest populære i Danmark.

Hvem arrangerer de beste singlereisene i Norge?

Singelreiser har blitt mer og mer populære i Danmark, og derfor har vi også utvidet konseptet til Norge. Svane Reiser har arrangert singelreiser i Danmark i så mange år at vi tror vi med rette kan regne oss blant de aller beste og mest erfarne i Danmark til  å arrangere denne spesielle og hyggelige typen reiser.

Hva er konseptet bak SingelReiser – Reis alene sammen med andre?

SingelReiser er for alle single som ønsker å finne likesinnede de kan reise på ferie med. I dag bor det mange mennesker alene i Norge, og mange savner noen å reise med og som de kan dele opplevelsene med. Derfor samler vi singler på singelreisene våre, så singler finner hverandre og noen å reise med.

Er SingelReiser det samme som en datingreise?

Ideen med SingelReiser er ikke å legge til rette for romantiske forbindelser mellom deltakerne på våre singelreiser. Vi er ikke et datingbyrå, men et reisebyrå med kompetanse i å arrangere reiser og ikke koble folk sammen. I tillegg varierer gjestene på alle reiser i kjønn, alder og interesser, så det ville være vanskelig for oss å påta oss den oppgaven. Hvis du er i et forhold, er du selvfølgelig også velkommen til å reise. Du skal bare reise alene akkurat som de andre i gruppen.

Hva slags singelreiser tilbyr SingelReiser?

SingelReiser arrangerer singelreiser til mange deler av verden. Generelt kan du si om turene at vi alltid prøver å planlegge en del av innhold i forveien, da det er vår erfaring at gjestene på disse turene gjerne vil ha både kultur og historie på reisen. Singelreisene våre kan være for eksempel vandreferie, storbyferie, rundtur eller kulturelle høytider. Singelreisen din blir nøye planlagt av de ansatte i Svane Reiser/SingelReiser basert på etterspørselen fra våre kunder, våre egne opplevelser og opplevelser på destinasjonen.
Når du reiser med SingelReiser har du naturligvis de samme rettighetene som når du reiser med Svane Reiser.

Se alle våre singelreiser her

Hvor gamle er de som reiser med SingelReiser?

Det har vært vår erfaring, etter å ha arrangert denne type reiser i flere år, at våre gjester på singelreisene kommer fra flere sosiale lag og inntektsgrupper og med både en kort, middels eller høyere utdanning.
I forhold til alder kan vi generelt si at veldig unge mennesker ikke reiser med SingelReiser. Derimot er den typiske gjesten 45+ år og opptil 75-80 år. Eneste kravet er at du er frisk og kan bevege deg. Men vi har også gjester yngre enn 45 år på singelreisene våre. Det skal også sies at det vi hører fra gjestene våre som kommer hjem fra singelreisene våre, er at det ikke har spilt noen rolle hvor unge eller gamle deltakerne på den aktuelle reisen har vært. De fleste er unge i sinnet.

Hvor skal jeg reise med singelreiser?

Som nevnt arrangerer vi våre egne singelreiser til flere forskjellige land rundt om i verden som f.eks Cuba, Vietnam, Mexico, Sri Lanka, Sør-Afrika, Bali og flere europeiske destinasjoner.

Se alle våre singelreiser her

Er det en guide på singelreisene?

Det er nesten alltid skandinaviske reiseledere på singelreisene våre. På enkeltturer til Cuba er det alltid en skandinavisk reiseleder med.
Våre reiseledere er alle erfarne, kunnskapsrike og profesjonelle, og de er dermed også din garanti for en trygg og sikker reise. Samtidig er det veldig viktig for oss at reiselederen på singelreisene våre også har fokus på at alle i gruppen koser seg og har det godt med hverandre.
På enkelt turene der det ikke er noen guide, vil det typisk være en såkalt reiseassistent som tar seg av alle de praktiske oppgavene på en slik tur, uten at vedkommende nødvendigvis er spesialist i destinasjonen.

Hvor mange mennesker blir med i en gruppe når de reiser med SingelReiser?

Antall deltakere på en singelreise varierer selvfølgelig, men en typisk gruppe ligger på mellom 15 og 22 deltakere. Det er en tendens til at de større gruppene på 20-25 deltakere på våre utenlandske singelreiser til for eksempel Cuba, Bali eller Vietnam.
Gruppene kan også være større enn 22 personer hvis vi mener at det ikke forringer kvaliteten av turen.

Hva koster en singelreise vanligvis?

Prisen på en enkelt reise varierer selvfølgelig avhengig av hvor lenge du er borte og hvor langt du skal reise og hva som er inkludert i prisen, så det er vanskelig å si noe generelt.
Men hos oss er det ingen ekstra gebyrer på toppen av prisen eller en ekstra kostnad for enkeltrom. Vi har forhandlet priser for enkeltrom på hotellene våre og inkluderer dem i prisen for turen slik at prisen du ser annonsert er prisen du betaler.
Det er ingen ekstra gebyrer for enkeltrom.

Se alle våre singelreiser her

Hvor mange dager varer en singelreise vanligvis?

På singelreisene våre er du vanligvis borte i minst en uke - men på noen av de lengre reisene er du på tur i nesten 2 uker. Så man har god tid å være sammen og bli kjent med nye mennesker.
Hvordan bor man på en singelreise?
Når du reiser med SingelReiser, bor du alltid i et enkeltrom uten ekstra kostnad. Det kan gjøres unntak hvis noen veldig gjerne vil dele dobbeltrom. I slike tilfeller vil det som regel være et lite avslag i prisen for begge personer.

Hvordan er fordelingen mellom alene-tid og tid med gruppen?

I utgangspunktet bestemmer du selv hvor mye du vil være med i gruppen på en singelreise når det er fritid utenfor det planlagte programmet. Vi prøver alltid å inkludere fritid i programmet, hvor du har mulighet for å planlegge dine egne aktiviteter eller kan slappe av som du selv ønsker. I utgangspunktet spiser gruppen også sammen i større eller mindre grupper hvor du deltar som du ønsker.
Poenget er at hvis du vil ha selskap, er det alltid lett å finne noen fordi du reiser i en gruppe, så det er sannsynligvis alltid andre gjester i gruppen som vil ha det samme som deg - så du er aldri alene.

Hvordan er fordelingen mellom menn og kvinner på en singelreise?

Det er vanskelig å si noe generelt, da det varierer mye fra reise til reise. Vi går ikke inn og påvirker kjønn og alderssammensetning av våre gjester på en gitt reisegruppe. Generelt kan vi si at det er en overvekt av kvinner på de fleste av singelreisene våre, der kanskje 1/3 eller en fjerdedel av deltakerne er menn. Kvinner virker mer villige enn menn til å ta steget og melde seg på en singelreise hvor de ikke kjenner noen fra før.

Hvordan kan jeg være sikker på at jeg trives med de andre singlene på turen når jeg er alene?

Dette er det hyppigste og første spørsmålet de fleste single stiller oss når de ikke har vært på en singelreise før. Svaret er at vi sørger for mye trygghet og sikkerhet under reisen og for å skape et behagelig klima for våre gjester, der fellesskap og nye bekjentskap blir satt i høysetet. Alle på reisen er i samme situasjon som deg, så hvis du bare er vennlig og åpen for dine medreisende, så er de det samme mot deg. Det er også vår erfaring at nye, spennende opplevelser på reisen er med på å riste mennesker sammen.

Kan jeg ta barnet mitt eller barna på en singeltur hvis jeg er enslig forsørger?

Som utgangspunkt er singelreisene våre for voksne single som reiser alene. Vi har ikke blitt spurt om dette før, da gjestene på singelreisene våre for det meste er i en aldersgruppe der barn har flydd fra redet. Skulle situasjonen oppstå, ville vi bedømme den fra gang til gang.

Arrangerer singelreiser cruise?

Ja, som utgangspunkt gjør vi det, og i løpet av årene har vi også gjentatte ganger blitt oppfordret av singlene våre til å arrangere dette. Men det har vist seg å være vanskelig å gjennomføre, ettersom reisen vanligvis blir for dyr til å kunne selges. Dette fordi de respektive cruiseselskapene sjelden har enkelt lugarer tilgjengelige eller selger sine doble hytter for singler til samme pris som doble - og derfor blir reisen rett og slett for dyr for en enkelt person. Akkurat nå tilbyr ikke SingelReiser cruise-ferier.
Kan jeg ha noen innflytelse på hvor en singelreise skal arrangeres i fremtiden?
Ja, det kan du i høy grad. Hos SingelRejser har vi en lukket Facebook-gruppe hvor du kan bli medlem og hvor det er en livlig debatt mellom medlemmene om fortid, nåtid eller fremtidige singelreiser.
Det er et samfunn der flere og flere mennesker kjenner hverandre fordi de har reist sammen på en av singelturene våre og blitt kjent med hverandre der.
Gruppen heter “Single-Travel. Reis alene - sammen med andre! ”
Og du finner det her:
https://www.facebook.com/groups/1467665173304261

Svane Reiser

Hvem er Svane Reiser?

Svane Reiser er et dansk-eid reisebyrå. Vi arrangerer alle slags reiser som tilpasses dine spesifikke behov. Hos oss er du og dine ønsker som kunde alltid det viktigste. Men selvfølgelig forteller vi deg også om planene dine er urealistiske eller upassende. Vi kaller det omsorg og ærlighet. Våre reisekonsulenter reiser til våre destinasjoner med jevne mellomrom for å være oppdatert slik at vi kan sikre deg de beste reiseopplevelsene.

Les mer om Svane Reiser her

Hvor lenge har Svane Reiser arrangert turer?

Vi har mer enn 35 års erfaring i å arrangere alle typer reiser til hele verden.

Hvilke land arrangerer Svane Reiser reiser til?

Vi har mange ferieturer over hele verden for både enkeltreisende og reisende som ønsker å bli med i en reisegruppe med enten skandinavisk eller engelsk reiseleder. Og hvis du har et spesielt ønske, vil vi finne ut av det. Vi er spesialister på Cuba.

Se alle våre reiser her

Hvilke turer er Svane Reiser spesialist i?

Vi er spesialister på reiser til Cuba og har Danmarks største og beste utvalg av reiser til Cuba. Våre erfarne reisekonsulenter kjenner Cuba og forholdene i landet bedre enn de fleste, og vi har vårt eget kontor i Havana for å sikre at du får den aller beste reiseopplevelsen.

Se alle turene våre til Cuba her

Hvilken type reise arrangerer Svane Reiser?

Fordi vi har et stort nettverk av partnere over hele verden, tilbyr vi nesten alle typer reiser som passer dine spesielle behov uansett hvor mange dere er, f.eks.

 • Reiser med norsk reiseleder
 • Reiser med engelsktalende reiseleder
 • Individuelle Reiser
 • Enkeltreiser
 • Kjør-selv-reiser
 • Aktive reiser som sykkelreiser eller ferie med fotturer
 • Badeferier
 • Salsa reiser
 • Cruise

I forbindelse med reisen din ordner vi alt for deg på din reise verden rundt:
Fly, hotell, leiebil, utflukter og spesielle begivenheter

Se alle våre reiser her

Er det en norsk reiseleder på Svane Reisers reiser?

Det kommer selvfølgelig an på reisen. På våre individuelle skreddersydde reiser er det selvfølgelig ingen reiseleder.
Men på gruppereisene våre har vi et samarbeid med en rekke erfarne, veldig kunnskapsrike og svært kompetente norske eller skandinaviske turledere.
Vi anbefaler alltid å ta en reise med en guide da de gir reisen uerstattelig merverdi og bidrar til å sikre autentiske opplevelser på alle våre destinasjoner i verden.

Cuba

Hvor mange forskjellige reiser har Svane Reiser til Cuba?

Vi har mange! Antallet varierer avhengig av når på året du stiller oss dette spørsmålet, men vi har alltid mellom 20 og 25 reiser på vår danske hjemmesiden og 10 på vår norske hjemmeside med uyreise fra Oslo, Bergen, m.m.
Reisene er en blanding av rundreiser med norsk reiseleder, rundturer med engelsk reiseleder, singelreiser og individuelle reiser, og så blir de skrudd sammen sånn at de forskjellige reisene dekker forskjellige områder av landet, slik at du kan si at de overlapper hverandre, så det er noe for enhver smak. Imidlertid har alle våre reiser opphold i Havana i en eller flere dager, da det er her du flyr til når du ankommer Cuba.

Se alle turene våre til Cuba her

Hvilken type reise arrangerer Svane Reiser for Cuba?

Vi tilbyr i utgangspunktet alle slags reiser til Cuba som:

 • Reiser med norsk reiseleder
 • Reiser med engelsktalende reiseleder
 • Individuelle reiser
 • Enkeltreise
 • Kjør-selv-reiser
 • Aktive reiser som sykkelreiser eller reiser med fottur
 • Badeferier
 • Salsa reiser

Se alle turene våre til Cuba her

Hvor lange er Svane Reisers turer til Cuba?

Svane Reisers reiser til Cuba varierer i lengde. Vår korteste reise inkl. reisedager er 12 dager og vår lengste reise inkl. reisedager er 18 dager. Men gjennomsnittet er typisk rundt 13-14 dager inkl. reisedager.

Hvor lang tid tar det å fly til Cuba?

Vi bruker gjerne Air France/Lufthansa-Condor eller Aircanada på flyreiser til Havanna eller Varadero på Cuba og med mellomlanding begge veier i Paris, Frankfurt eller Toronto. Reisetiden varierer, avhengig av reisen, men typisk tar flyreisen inkl. mellomlanding cirka 14-18 timer. 

Hvor mye koster en reise til Cuba?

Som nevnt har vi mange forskjellige typer reiser til Cuba - både med og uten fly inkludert - og med tanke på priser er det noe for enhver lommebok. Vår billigste tur/retur i landet (8 dager eksklusive flyreiser) koster ca. DKK 5.000,- mens vår dyreste tur (13 dager tur/retur med med reiseleder) koster DKK 19.890,-.

Se alle turene våre til Cuba her

Hvor store er gruppene på gruppereiser til Cuba?

Gruppereisene våre varierer i størrelse, men typisk er det rundt 25 deltakere på gruppereisene våre - noen ganger flere, andre ganger færre.

Trenger du visum for å reise til Cuba?

Ja, det skal du ha! Hvis du ikke har visum til landet, får du ikke lov å komme ombord på flyet i Oslo i det hele tatt.

Les mer om hvordan du får visum til Cuba

Hvilke byer ser du på en reise til Cuba med Svane Reiser?

Alle våre reiser til Cuba starter med noen dager i hovedstaden Havanna, som er en stor by med en sjarmerende gammel bydel. Når du reiser fra Havanna opplever du typisk steder som Trinidad, Viñales-dalen, Cienfuegos, badebyen Varadero, Playa Larga, Baracoa, Holguin, Santa Clara, Santiago eller Camagüey, bare for å ta byene vi ofte besøker.
Men du besøker aldri alle på samme reise til Cuba, landet er langt fra vest til øst.

Hvordan kombinere en tur til Cuba med f.eks. et opphold i USA?

Cuba ligger ikke så langt fra USA, så det er noen reisende som velger å kombinere de to landene i en ferie, og det kan du enkelt gjøre uten problemer.
Hvis du reiser fra Norge til Cuba og senere til USA, skal du ha vanlig turistvisum til Cuba med fra Norge, og så må du søke om oppholdstillatelse i USA via deres elektroniske innvandringssystem ESTA før du flyr fra Cuba til USA.
Hvis du reiser fra Norge til USA og senere til Cuba, må du søke om oppholdstillatelse i USA gjennom deres elektroniske innvandringssystem ESTA før du flyr fra Norge til USA. Og her får du et spesielt visum til Cuba med, som er dyrere enn det normale turistvisumet fordi du reiser inn fra USA.

Hvordan bor man på en ferie på Cuba?

På våre reiser anbefaler vi på det sterkeste at du bor i de såkalte casas particulares, som er den kubanske versjonen av ”bed and breakfast”.
På denne måten ser du hvordan cubanske familier lever på daglig basis, deres familiemønstre og deres dekor, mens du kommer veldig tett innpå cubanerne selv - og får en autentisk cubansk opplevelse!

Casasene er i god stand med fine, men enkle rom, og alle har eget toalett. Frokost, lunsj og middag kan bestilles i de fleste casas. Alle casas på Cuba er godkjent av den cubanske staten, og dette sikrer at du får gode opplevelser hver gang.
Hvis reisen inkluderer en strandferie i noen dager på slutten av reisen, bruker vi også noen fine hotell (vanligvis all-inclusive) som du bor på i badebyene mens du er der.

Hvor mye penger bruker du hver dag på Cuba?

Selvfølgelig er det vanskelig å si nøyaktig, det avhenger av kvalitet og mengde på det du drikker og spiser, men i prinsippet er mat billig sammenlignet med Norge. En 3-retters meny inkl. drikke på en skikkelig restaurant koster rundt 180 kroner.
En hovedrett på en billig restaurant koster rundt 60 kroner.
Lokale øl og brus koster henholdsvis. cirka 10-20 og 16 kroner
Du kan kjøpe en kopp kaffe på en kafé for omtrent 13 kroner.
En flaske vann koster omtrent 10 kroner.

Er det en skandinavisk reiseleder på Svane Reisers reiser til Cuba?

Vi har mange slags reiser til Cuba, og ikke alle har skandinaviske reiseledere. Du kan se hvilke reiser den danske reiselederen har med oss ​​akkurat her på hjemmesiden vår.

Hvordan komme seg rundt på Cuba hvis man er på ferie i landet?

Hvis du er på en gruppereise, ordner vi all transport rundt på øya. I et slikt tilfelle reiser du enten i en privat turbuss som vi leier, eller så bruker gruppen også offentlig transport. Cuba har et godt bussnett som heter Viazul, som går fra by til by.
Reiser du privat på en individuell tur, har du flere valg i forhold til transport. Typisk velger du mellom

 • Viazul bussene
 • Lokale busser
 • Kør-selv (leiebil)
 • Drosje / privat transport

Når er sesongen for orkaner på Cuba?

Vi unngår å arrangere reiser til Cuba for grupper i månedene august, september og oktober. Det er tidsrommet det er størst fare for at landet blir utsatt for en større eller mindre orkan. Cuba rammes i gjennomsnitt av en orkan i året.

Når er den beste tiden å reise til Cuba?

Den beste tiden å reise til Cuba er helt utenfor orkansesongen (se over). Helt ideelt er månedene november til juli/august, hvor klimaet er behagelig hyggelig for skandinaver, dog er juni, juli og august meget varme og fugtige. 

Hvilke penger bruker de på Cuba?

 • Cubanske pesos - forkortet CUP

Les mer om pengesystemet på Cuba i bloggen vår her

Hvordan ta ut penger på kredittkortet ditt på Cuba?

Du kan ta ut penger på kredittkortet ditt i minibanker som finnes i de fleste større byene, i enkelte banker og på de cubanske vekslingskontorer lokalisert rundt omkring i hele landet.
Du kan også betale med debetkortet ditt i enkelte store butikker, restauranter og hoteller.

Les mer om pengesystemet på Cuba i bloggen vår her

Hvor mye penger skal du ta med til Cuba?

Vi anbefaler gjestene våre å ha rundt 100-300 euro kontant med pr. person når de ankommer til Cuba. Så har du penger i lommen på flyplassen ved ankomst og til turen til det første casa eller hotellet du skal overnatte på. Senere kan du ta ut penger med et debetkort eller veksle på Cadeca vekselkontorerne.

Les mer om pengesystemet på Cuba i bloggen vår her

Hva spiser man på Cuba?

Tidligere var mat på Cuba ikke særlig spennende. Det skyldes at landet blant annet mangler grunnleggende krydder som salt, pepper og andre ting, så det hele ble litt smakløst, og alt smakte litt av det samme uansett hva du fikk på tallerkenen. Men det er blitt mye bedre i løpet av de siste ti årene.
Kylling og svinekjøtt, ris og bønner i forskjellige varianter får du mye av på en ferie på Cuba.

Hva gir man i drikkepenger på Cuba?

Man gir gjerne ca. 10% av regningen i drikkepenger på restauranter. Men vær oppmerksom, for mange restauranter fører selv en høy sum drikkepenger på regningen, så sjekk bongen nøye så dere ikke betaler dobbel tips.
Eksempler på drikkepenger: For en halvdagstur med guide gir man gjerne 2 CUP per deltager til guiden og 1 CUC per deltager til sjåføren.
På rundreiser gir du først drikkepenger til den lokale guiden og sjårføren den siste dagen av turen. Man gir gjerne 10 CUC per dag til guiden og 5 CUC per dag til sjåføren. Hvis man reiser rundt med en privat sjåfør, gir man også gjerne 10 CUC om dagen i drikkepenger. Til slutt er det stuepiken, her passer det fint med 2 CUC den siste dagen.
Tipsene skal imidlertid gjenspeile innsatsen, slik at du gir litt mer eller mindre i forhold til hvor god guiden har vært.

Hva skal jeg pakke ved en tur til Cuba?

Husk at Cuba ikke er et land som de fleste andre, hvor du kan gå ned i butikken og kjøpe det du har glemt hjemme - så prøv å huske å pakke det meste med hjemmefra (som f.eks. nok av medisinen din, hvis du tar noe).

Ta utgangspunkt i sommerklær og en langermet genser til en kjølig kveld eller når dere kjører buss, for airconditionen er litt for sterk på enkelte busser.
Ta med noen fine klær til kveldene dere vil spise fint. Cubanere liker å kle seg fint.

Det er klart at vi alle pakker forskjellig, men ta følgende i betraktning:

 • Badetøy
 • Undertøy
 • 1 par tursko til ulendt terreng
 • 1 par sandaler og klipp-klapper
 • 1 par langbukser (som du kanskje også reiser med)
 • T-skjorter eller topper (bomull er den mest behagelige i varmen)
 • Shorts eller skjørt
 • 1 kjole eller skjorte til restaurantbesøk
 • 1 langermet genser til de kjølige kveldene
 • 1 lett regnjakke (ved turer i juli, august, september)
 • 1 sjal
 • 1 par sokker
 • En hatt eller hette for å beskytte mot solen
 • Solkrem
 • Solbriller
 • Myggspray
 • Tannbørste og tannkrem
 • Sjampo og fuktighetskrem
 • Deodorant, kremer, etc.
 • Barber saker
 • Hårbørste
 • Bøker og magasiner (ikke tilgjengelig på Cuba)
 • Adapter for 110-220 volt plugger (samme type som brukes i USA)

Hvis du skal bo i casa, er det alltid hyggelig å ta med noen små gaver til vertsfamilien eller legge igjen noen småting når du reiser. Fordi shopping på Cuba er så begrenset, vil en cubansk familie glede seg over alt det som er vanskelig å få fatt i på Cuba. Det trenger ikke være dyrt eller i store mengder, for eksempel internasjonale magasiner og magasiner, pleieprodukter, sminke, vestlige klær, krydder, penner osv. er høyt verdsatt.

Hvor trygt er det å reise som turist på Cuba?

Det veldig korte svaret er, at å reise på Cuba er veldig trygt uansett hvordan du reiser og om du reiser alene eller i følge med andre. I følge vårt utenriksdepartement er sikkerheten i landet god og stabil, nok grunnet at det er en god del politi på gaten, veldig lav kriminalitet og ingen tilfeller av vold mot turister.

Faktisk er Cuba kjent for å være et av de tryggeste stedene å reise til i Latin-Amerika. Du kan trygt spise sent, ha det moro i utelivet, besøke lokale markeder, reise med offentlig transport og mye mer uten å bekymre deg så lenge du bruker din sunne fornuft. Som turist skal man alltid være oppmerksom på lommetyver på steder der det er mange mennesker er samlet, som f.eks. ved noen av de største turistattraksjonene.

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!