Magiske Mexico

Rejse til Mayaenes Mexico

Svane Reisers store klassiske individuelle rundreise til magiske Mexico

Turen kan selvfølgelig tilpasses etter behov. Vi har valgt ut gode hoteller. Rundreisen inkluderer flere utflukter og innenriksfly fra Mexico City til Chiapas. Turen avsluttes med en badeferie på herlige strender i Playa del Carmen. Svane Reiser er spesialister på turer til Mexico. 

Mexico er et land med fantastiske fjellkjeder som danner ramme om de frodige dalene og regnskogene, som i landskapet erstattes av trøstesløs ørken. Her finner du en av verdens største byer og et enormt antall små, avsidesliggende landsbyer – det hele rammet inn av i underkant av 10.000 km kystlinje. Mange mexicanere har aner fra både de spanske erobrerne og fra landets urbefolkning, hvis tradisjoner og språk har blitt overført gjennom generasjoner, og som i dag kan oppleves i kunsthåndverk, danser og folkefester. Opplev mayaindianernes kultur og historie samt flotte, hvite sandstrender. Hør den mexicanske musikken og nyt den krydrede maten. Det er mange muligheter for en storslagen ferie i Mexico.

Kart over Magiske Mexico ved reise til Mexico

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise fra Oslo - Ankomst til Mexico City
Dag 2 - 3: Mexico City
Dag 4: Transfer Mexico – San Cristobal
Dag 5: San Cristobal
Dag 6: Transfer San Cristobal – Palenque
Dag 7: Palenque – Mérida
Dag 8 - 10: Mérida
Dag 11: Mérida – Playa del Carmen
Dag 12 - 14: Playa del Carmen
Dag 15: Playa del Carmen - Avreise fra Mexico
Dag 16: Hjemkomst til Norge

Avreise
Daglig avreise

Pris
Fra DKK 17.990,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Fly Norge – Mexico City og Cancun – Norge med 1 mellomlanding hver vei (Prisen er beregnet for billigste klasse med KLM/Air France)
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på de interkontinentale flystrekningene
 • All transport, transfers og besøk nevnt i programmet (gruppeturer med engelsktalende guide)
 • Busser med aircondition
 • Frokoster som nevnt i programmet
 • Lunsj i Chichen Itza
 • 24 timers alarmtelefon (basert i Mexico City)
 • Offentlig førsteklasses buss fra Palenque til Mérida (nattbuss)
 • Innenriksfly fra Mexico City til Tuxtla Gutierrez

Prisen inkluderer ikke

 • Innenriksfly Villahermosa - Mérida (kontakt Svane Reiser for et tilbud på ca. DKK 1.500,-) 
 • Måltider som ikke er specificeret i beskrivelsen
 • Drikkevarer
 • Personlige udgifter
 • Portere i hoteller og lufthavne
 • Reiseforsikring
 • Sykdoms avbestillings-forsikring (6 %)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Program

Dag 1 Avreise fra Oslo - Ankomst til Mexico City

Ankomst til Mexico City. Ved ankomst til Mexico City vil dere bli møtt av vår representant som tar imot dere. Han eller hun vil sørge for at dere kommer dere vel til hotellet som ligger direkte ved Zocalo, i hjertet av det historiske Mexico City. Zocalo er et stort torg, og alle byer i Mexico har et lignende torg. I god tro med spanske tradisjoner og historie, er offentlige bygninger og en kirker alltid plassert ved torgene. I Mexico City finnes en enorm plass flankert med en katedral, presidentens palass og vakre bygninger. Du finner mange store severdigheter og spennende butikker i gåavstand fra hotellet.

Vi bor på Hotel Majestic, som er et veldig godt turistklassehotell med topp beliggenhet midt i byen. Hotellet har en god restaurant og vakker utsikt fra terrassen over plassen. Her skal vi bo 3 netter. Hos Svane Reiser prioriterer vi den gode, sentrale beliggenheten når man besøker Mexico City, en av de største byene i verden.

Overnatting: Hotel Majestic i Mexico City
Måltider: Frokost

Dag 2 - 3 Mexico City 

Disse dagene er til egen disposisjon i denne pulserende metropolen. Kontakt Svane Reiser for å høre hvilke utflukter vi anbefaler og muligheter som finnes i byen. De mest populære er: Byrundtur, Teotihuacan og Frida/ Xochimilco.

Overnatting: Hotel Majestic i Mexico City
Måltider: Frokost 

Dag 4 Transfer Mexico City - San Cristobal

I dag flyr dere til Chipas og Sumidero-kløften. I blir kjørt til flyplassen, hvor dere flyr videre til hovedstaden i Chiapas, Tuxla Gutierrez.  Ved ankomsten blir du møtt av vår lokale representant, som kjører dere direkte til den fantastiske kløften Sumidero, som i dag skal beundres fra sjøsiden med sine nesten 1000 meter høye klippevegger. Kløften står som et av Mellomamerikas mest fasinerende naturfenomener.

Vi nyter seilturen på Grijalva-elven i den storslåtte naturen (det tar ca. en times tid), hvor vi får muligheten til å se litt av Mexicos dyreliv. Dagen avsluttes på hotellet i den hyggelige byen San Cristobal.

Overnatting: Hotel i San Cristobal
Måltider: Frokost   

Dag 5 San Cristobal

Dagen er til egen disposisjon og dere vil få tid til å utforske byens fredelige og innbydende atmosfære, i tillegg til den vakre arkitekturen fra kolonitiden. Opplev de lokale markedene med den helt spesielle atmosfæren. Dere vil få mange muligheter for innkjøp – alt fra de lokale fruktene til de vakre indianerkvinnenes håndverk av diverse tekstiler. Utenfor San Cristobal ligger de indianske landsbyene San Juan Chamula og Zinacantan, som begge har sine tradisjonelle tørklær med blomsterbroderte eller røde slag.

Husk at det er veldig sjeldent at de lokale ønsker å bli fotografert. Inne i San Jaun de Chamula kirken er det totalt forbud mot å fotografere. Camula religionen er en blanding av katolisisme og gammel indiansk maya-tro, så de har deres helt egne slags gudstjenester, hvor en heksedoktor ber om helbredelse av de syke, og det er helt normalt å slakte en høne midt i kirken.

Overnatting: Hotel i San Cristobal
Måltider: Frokost   

Dag 6 Transfer San Cristobal - Agua Azul - Palenque

Vi tar avskjed med koloniale San Cristobal og kjører videre mot Palenque og Chiapas-provinsens mer frodige vegetasjon. Turen går forbi den utrolig vakre fossen Agua Azul, som ligger midt i Chiapas fantastiske regnskog. Agua Azul består av flere hundre fosser som faller fra 3 til 30 meters høyde og er en sann fryd for øyet. På veien til fossefallene har vannet slepet seg ned i kalksteinene, og gir vannet en fantastisk flott turkis farge (utenom i regntiden). Vi kjører videre mot Palenque, hvor vi opplever turens eneste egentlige regnskog.  

Overnatting: Hotel i Palenque
Måltider: Frokost   

Dag 7 Palenque

Dagen er til egen disposisjon. Svane Reiser anbefaler at man tar en tidlig utflukt til de vakre Mayaruinene i jungelen. Palenque er navnet på byen, men også navnet på de berømte Mayaruinene som ligger flott i hjertet av den tropiske jungelen. Ruinene presenterer kun det sentrale området av en enorm by, hvis samlede areal var ca. 8 kvadratkilometer.

Palenque er en uforglemmelig oppvisning av mayaenes kunst og kultur.  I det fasinerende Innskripsjonstempelet fant arkeologene for 40 år siden et gravkammer for kongen Pacal den Store, som ble begravet i år 685. Gravkammeret i pyramiden er det eneste eksempel på at pyramidene ble brukt som i Egypt. Templet inneholder fortsatt kongens sarkofag, og med sine 600 hieroglyfer er dette den nest lengste maya-inskripsjonen i Mellom-Amerika. Der er mulighet for å følge de små stiene inn i jungelen, så man kommer helt tett på det fantastiske plante- og dyrelivet i området.  

Overnatting: Hotel i Palenque
Måltider: Frokost   

Dag 8 Transfer Palenque - Mérida

Det meste av dagen er til egen disposisjon. Om kvelden går turen mod Mérida med en komfortabel nattbuss. Det er en lang bussreise (omkring 8 timer) og man kan velge å fly til Villahermosa mot et tillegg.

Dag 9 Mérida

Ankomst til Merida. Resten av tiden i Merida er til egen disposisjon, nå kan man ta noen spaserturer mellom flere markeder. Som de andre kolonibyene i den Nye Verden er Mérida bygget som et sjakkbrett og det er enkelt å finne rundt. Besøk eventuelt katedralen San Ildefonso. Mérida, (Også kalt” Den Hvite Byen"), ble grunnlagt av den spanske erobreren Francisco de Montejo i 1542 oppå på den gamle mayabyen Tihó.

Merida er en av Mexicos vakreste byer med en rolig og avslappet atmosfære. Nesten alle gater og torg byr på en eller flere hvitkalkede kirker og palassaktige bygninger, spesielt ved det livlige "Zocalo". Svane Reiser kan anbefale en utflukt til det vakre fiskeværet Celestún ved elven Esperanza´s utmunning i den Mexicanske gulfen. Her kan man reise på en båttur rundt i en lagune og studere et imponerende fugleliv, bl.a. store flokker av rosa flamingoer.  

Overnatting: Hotel i Merida
Måltider: Frokost      

Dag 10 Mérida

Dagen er til egen disposisjon. 

Overnatting: Hotel i Merida
Måltider: Frokost      

Dag 11 Transfer Mérida- Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal vi videre til den Karibiske kysten. Underveis skal vi stoppe ved et av verdens 7 nye vidundere – Chichen Itza, som er på Unescos liste over verdens kulturarv. Det er en av de viktigste og mest kjente Mayabyer i Mexico. Stedet har omfattende arkeologiske utgravinger og flere av bygningene er omhyggelig restaurert. Stedet er et ”must” når du er på disse kanter. Chichen Itza ble grunnlagt av mayaindianerne og var det dominerende bysamfunn i den klassiske mayaperioden rundt år 600-900. Da byen var størst, bodde det ca.  25.000 innbyggere her. Da spanjolene kom på 1500-tallet var byen allerede forlatt. Dagen slutter fremme ved hotellet i Playa del Carmen. Lunsj er inkludert på turen.

Overnatting: Hotel i Playa del Carmen
Måltider: Frokost og lunsj      

Dag 12 - 14 Playa del Carmen

Dagene er fri til avslapning. Playa del Carmen er alltid et besøk verd takket være kombinasjonen av lekker strand, hyggelig gågate med restauranter, barer med levende musikk, avslappet stemning og et stort utvalg av butikker. Her finner du mange hyggelige og sjarmerende hoteller både tett på sentrum og lenger vekk ved strendene. Om dagen kan du bade og utforske havet, kanskje dykke i huler (cenotes) eller snorkle i det herlige vannet. Her er et hav av muligheter. Om kvelden forvandler byen seg til en mer aktiv by. Her finner du både hyggelige restauranter og stemningsfylte barer og diskoteker, som innbyr til dans til den lyse morgen.

Overnatting: Hotel i Playa del Carmen
Måltider: Frokost       

Dag 15 Transfer Playa del Carmen - Cancun - Avreise fra Mexico

Dagens eneste programpunkt er hjemreisen. Transfer til lufthavnen i Cancun er på egen regning (kan bestilles på hotellet). Utsjekking fra hotellet skal skje innen kl. 12. En uforglemmelig rundtur er tett på å være forbi. Der er full servering om bord på de interkontinentale flyvninger.  

Overnatting: Ombord på flyet
Måltider: Frokost og forpleining ombord på flyet

Dag 16 Hjemkomst til Norge

I løpet av dagen ankommer vi til Norge, full av herlige minner fra en fantastisk ferie.   

Turen er fleksibel og kan endres etter behov


Priser & Datoer

Vi arrangerer reisen Magiske Mexico med avreise hver dag hele året 

Pris
Fra DKK 17.990,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom

Inkludert i prisen

 • Fly Norge – Mexico City og Cancun – Norge med 1 mellomlanding hver vei (Prisen er beregnet for billigste klasse med KLM/Air France)
 • 1 stk. innsjekket bagasje på reisen per person
 • Skatter, avgifter og drivstofftillegg
 • Service ombord på de interkontinentale flystrekningene
 • All transport, transfers og besøk nevnt i programmet (gruppeturer med engelsktalende guide)
 • Busser med aircondition
 • Frokoster som nevnt i programmet
 • Lunsj i Chichen Itza
 • 24 timers alarmtelefon (basert i Mexico City)
 • Offentlig førsteklasses buss fra Palenque til Mérida (nattbuss)
 • Innenriksfly fra Mexico City til Tuxtla Gutierrez

Prisen inkluderer ikke

 • Innenriksfly Villahermosa - Mérida (kontakt Svane Reiser for et tilbud på ca. DKK 1.500,-) 
 • Måltider som ikke er specificeret i beskrivelsen
 • Drikkevarer
 • Personlige udgifter
 • Portere i hoteller og lufthavne
 • Reiseforsikring
 • Sykdoms avbestillings-forsikring (6 %)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Mexico

 • Mexico / Skreddersydd

  Mayaenes Paradis

  Rundreise i Mexico med kultur, historie og paradisisk øyliv. Opplev Maya-indianernes utrolige historie på denne 12 dagers reisen. Turen begynner...
  • Pris: Fra DKK 16.995,-
  • Dage: 12
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Oplevelser i Yucatan
  • De beste Mayer byer
  • Spenndende utflukter
  • Vakker Isla Holbox
 • Mexico / Skreddersydd

  Magiske Mexico

  Svane Reisers store klassiske individuelle rundreise til magiske Mexico. Turen kan selvfølgelig tilpasses etter behov. Vi har valgt ut gode...
  • Pris: Fra DKK 17.990,-
  • Dage: 16
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Kultur og badeferie
  • Flere spennende byer
  • Fjellbyen San Cristobal
  • Maya byen Chichen Itza
  • Playa del Carmen
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!