Utflukter til Cubareisen

Gå ikke glipp av Cubas mange unike opplevelser!

Du kan kjøpe utflukter og by rundturer til reisen deres. Se beskrivelsene nedenfor

Kontakt oss hvis du ønsker å bestille noen av disse utfluktene hjemmefra. 

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.


Havanna

Den store sightseeing/by rundtur i Havanna - vi kaller den 3-i-1

 Havanna har utrolig mange flotte bygninger fra kolonitiden

1. By rundtur i Havanna 
2. Rundtur i åpen amerikaner bil. 
3. Lunsj på restaurant Bodeguita del Medio.  

By rundturen viser dere rundt i Havannas historiske sentrum. Turen blir guidet av en engelsktalende, spesialisert guide. Den tar dere rundt til bl. a. de 4 flotte plassene (Main Square, Cathedral Square, San Francisco de Asis and Old Square). Her vil guiden fortløpende fortelle om Cubas spennende historie.   Rundturen i åpen amerikanerbil starter i Havannas gamle bydel og kjører dere lengre rundt i Havanna by. Her kjører dere bl.a. langs den kjente strandpromenaden El Malecon, Colon kirkegården og til revolusjonsplassen.
På veien kjører vi gjennom det moderne Havanna, forbi Havannas universitet, Hotel Habana Libre og mange flere interessante steder. På veien tilbake kjører dere langs 5. Avenida, før turen avsluttes der den begynte.
Turen tar ca. 3½ time.          

Heretter spises lunsjen i Havannas historiske bysentrum på Bodeguita del Medio. Det var en av Ernest Hemingways yndlingsrestauranter, og hvor han inntok sine elskede Mojito's. Menuen består av en velkomstdrink, som i denne forbindelse er en Mojito(selvfølgelig), forrett, hovedrett (svinekjøtt, kylling eller fisk), bønner, salat, dessert og kaffe, samt 1 lokal drink.                  

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 545,- pr. person  cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang. Varighet ca. 3,5 timer


 Havanna by rundtur i åpen amerikanerbil

Opplev Havanna i en klassisk amerikaner cabriolet

Vi har sammensatt denne by rundturen så dere får med alt det beste av Havanna i én tur.   Turen begynner og slutter ved hotellet deres. Rundturen oppleves fra en klassisk amerikaner cabriolet. Først går turen forbi Paseo de Prado, Avenida del Puerto, man opplever den gode utsikten og atmosfæren på El Malecon, turen fortsetter mod Calle 23, Ave Zapata, Ave Paseo og 5TA Avenida.

Turen er panoramisk, men det er selvfølgelig mulighet for stoppe underveis for å ta bilder ved noen av de mest betydningsfulle stedene som f.eks. Revolution Square og Colon kirkegården, etc.   Turen tar ca. 1 time. Hvis du heller ønsker en lengre tur hvor du får mer tid til å ta bilder og får oppleve Havanna i et litt mer behagelig tempo, tilbys denne by rundturen også i en 2 timers versjon.           
Svane Reiser anbefaler denne by rundturen til alle som ønsker å oppleve Havannas atmosfære i et avslappende cubansk tempo.  

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 330,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage  kultur ikonKultur  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang. Varighet ca. 1 time


VIP-ankomst Havanna

 Du kan tilkjøpe VIP-mottagelse på flyplassen ved ankomst til Cuba

Få en god start på turen til Cuba med VIP ankomst i Havanna. Du blir møtt før immigrasjonen av en representant og føres utenom de ofte veldig lange køene ved immigrasjonen. Du blir fulgt videre hen til VIP loungen (hvor du får en drink og kanskje litt snacks). Her får du beskjed når bagasjen er klar og sjekket - deretter blir du ført ned i ankomsthallen til bagasjen din.  

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 320,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgGjelder alle dager 


Havanna tobakk tur

På reiser til Cuba kan du besøke en cubansk sigarfabrikk

Dere besøker en cubansk sigarfabrikk. Dere ser hvordan sigarene blir rullet fra tobakksblader til noen av de fineste sigarene i verden. Alle sigarer som er produsert på Cuba blir kontrollert av den cubanske regjering, både de håndlagde og de fabrikkproduserte sigarene. Alle kasser og etiketter blir merket med Hecho en Cuba (laget i Cuba).   
Dette er en tur med spesialisert engelsktalende guide som har god kjennskap til sigarfabrikken. Vi ser en produktiv prosess av fremstilling av cubanske sigarer. Fabrikken kan være f.eks. HUPPMANN, Partagas eller La Corona.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpg Pris fra DKK 125,- pr. person    cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgBarn under 12 år er ikke tillatt  kultur ikonKultur  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgÅpent man. - fre. Varighet ca. 45 min.


Buena Vista Social Club - musikk aften

På reiser til Cuba kan du oppleve Buena Vista Social Club

Svane Reiser kan arrangere en ganske spesiell kveld på Hotel Nacional. Hver torsdag og lørdag kl. 21.30 starter dette spektakulære showet. Det spesielle ved denne musikalske opplevelsen er at de tilbakeværende medlemmene fra Buena Vista Social Club kommer og spiller sammen med de tradisjonelle parene. Det er også en danseoppvisning.       

Buena Vista Social Club var et spillested i Havanna på Cuba før Fidel Castro overtok makten. I midten av 1990-årene reiste den amerikanske musikeren Ry Cooder til Cuba for å innspille en cd med en del eldre cubanske musikere. Cd'en heter Buena Vista Social Club, oppkalt etter det opprinnelige spillestedet og ble en stor success.  Den tyske filminstruktøren Wim Wenders innspilte deretter en dokumentarfilm med samme navn om musikerne og deres konsert turné. Og det var som et eventyr, da støvet ble tørket av disse gamle koryfeene. Og etter kort tid tok de hele verden med storm.

Buena Vista Social Club var en vidunderlig tidsmaskin tilbake til 50-årene. Tidsreisen tilbake til Cubas tid før revolusjonen var kun mulig så lenge Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Rubén González, Elíades Ochoa og alle de andre knirkende kunstnere ennå er i live. Gå ikke glip av denne aften, som byder på cubansk musikk når den er best. En enestående musikkopplevelse med verdensberømte musikere.  

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 549,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  kultur ikonKultur  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgTirsdag og lørdag kl. 20.30


Guidet sykkeltur i Havanna

På en reise til Cuba ser du alltid hovedstaden Havanna

Små grupper 1 - 6 passasjerer, Guideservice på engelsk 
Avgang fra Calle Neptuno mellom Galiano og Eagle.   
Bli med på en annerledes og spennende sykkeltur til det historiske sentrum av Havana, med panorama besøk på slottet, musikkpaviljongen. Kom på en annerledes og spennende sykkeltur til det historiske sentrum av Havana med panorama besøk på slottet, musikkpaviljongen, San Francisco de Asis plassen og Alameda de Paula. Deretter går sykkelturen videre mot Vedado og det vil være sightseeing tour på revolusjonsplassen og Colon Kirkegården. Det vil bli arrangert en rundtur i Vedado før turen går tilbake Havanas historiske sentrum. Guiden plukker dere opp på hotellet, og derfra går vi samlet ned til syklene.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 365,- pr. person    cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta kultur ikonKultur  aktiv ikon Aktiv  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 8.30 og 13. Varighet ca. 3 timer.


Utflukt til H.C. Andersen-barnehagen

Denne utflukten går til H.C. Andersen-barnehagen, en danskstøttet barnehage som ligger omtrent en halv times kjøring fra sentrum av Havanna i forstaden til La Lisa. Området er landlig og en står i fin kontrast til den hektiske bykjernen i Havanna. Det er interessant å se hvordan en kubansk barnehage fungerer i forhold til en norsk barnehage.
En ting er sikkert: Du vil møte mange søte og sjarmerende cubanske barn som er veldig nysgjerrige på hvem du er. Barnehagens rundt 140 barn er delt inn i aldersgrupper fra 2-6 år. Du får en omvisning og hører litt om hvordan barnehagen drives. Dette er en autentisk opplevelse av kubansk hverdag og en utflukt som faller litt utenom de vanlige "turistopplevelsene". Når du besøker barnehagen støtter du dem også økonomisk.

 cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 140,- pr. person.   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta. Max gruppe 4 pers. kultur ikonSamfunn   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang. Varighet ca. 3 timer.


Besøk på veteranbil verksted

Cuba er kjent for sine gamle veteranbiler som kjører gjennom Havannas gater. Men hvem holder bilene rene, og hvordan fikser cubanerne sine gamle biler? Denne turen er for deg som elsker 50-tallets nostalgiske bilhistorie!

Dere besøker et veteranbilverksted i 1 time og får et innblikk i mekanikkens liv og historien til biler. Flertallet av Cubas veteranbiler er av det ikoniske bilmerket fra 1950-tallet, Chevrolet. Det er også en sånn bil dere får en tur med rundt i gatene i Havanna i en time etter at dere har besøkt verkstedet. Det er plass til 3 personer i bilen.

Dere får et unikt innblikk i Cubas hverdag, historie og ikke minst bilkultur.

Dere blir hentet der dere bor og kjøres tilbake dit etter ekskursjonen.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 450,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang. Varighet ca. 2 timer


1-dags tur til Viñales-dalen

Dere blir hentet på hotellet eller hotellet nærmest casaet deres. Turen går i buss med A/C, og guiden er tospråklig. Dere kjører mot den flotte naturen i Viñales. På veien stopper dere kort ved Las Barrigonas, og dere ser også den fantastiske fjellkjeden Rosario og de mange landlige områdene rundt. Dere besøker landsbyen Viñales og ser hvordan livet fungerer her.

Dere vil også se mer av Viñales-dalen, hvor det stoppes for fotografering ved Los Jazmines utsiktspunkt, med den nydeligste utsikt over dalen. Etter å ha beundret den flotte utsikten går turen til en gård hvor det dyrkes tobakk til de berømte cubanske sigarene. Veldig passende er neste besøk en av Cubas tobakksplantasjer, Casa de Benito eller La Casa del Veguero.

På veien stopper dere i Viñales, hvor dere spiser en cubansk lunsj med en drikke inkludert.

Det siste fotostoppet på turen er ved Dos Hermanas-dalen hvor dere ser et moderne veggmaleri som skildrer Cubas forhistorie. Det siste besøket er Cueva del Indio, en gammel indianergrotte hvor dere kjører i en liten motorbåt langs den underjordiske elven.

Det er rabatt for barn mellom 2-11 år.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 695,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   natur ikonNatur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang. Varighet ca. 10 timer (lørdager og søndager er uten besøk på sigarfabrikk)


Bak den hellige tobakks aromaer

På denne turen får dere besøke en tobakksfabrikk og følger sigarproduksjonen fra utvelgelse av tobakksblader til rulling av de fineste sigarene i verden. Selvfølgelig er det mulighet for å kjøpe de forskjellige merkene sigarer. Besøket inkluderer en cocktail, en kopp kaffe og en sigar. Deretter drar dere over til Sjokoladens hus, hvor dere blir satt inn i sjokoladens historie. Dere får smake på sjokoladen (ikke inkludert) og her kan dere kjøpe cubansk sjokolade med hjem.

Videre på turen besøker dere Café El Escorial, et koselig sted hvor aromaene fra den nytrukne kaffe fremmer smaken av denne, godt hjulpet av atmosfæren i denne lokale kaffebaren. Her smaker dere på dagens kaffespesialitet.

Til slutt blir dere invitert til å høre om historien og produksjonen rundt Cubas berømte rom, Havanna Club. Atter vil det være mulighet for å smake på de forskjellige merkene og årgangene til denne særegne drikken. Turen går deretter gjennom de hyggelige gatene i gamlebyen og innom små torg fylt med liv.

Det er mulig å velge denne turen som byvandring hvis dere bor ved Santa Isabel Hotel. Ruten er den samme.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  kultur ikonKultur    cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgGjelder alle dager 


Hop-on/Hop-off buss

Få oversikt over Havannas mange spennende nabolag ved å ta en av byens mange Hop-on / Hop-off-busser. Bussen stopper på forskjellige holdeplasser rundt omkring i byen, sånn at dere kan gå av bussen ett sted og på bussen et annet som dere ønsker. Vi anbefaler imidlertid alltid at dere tar bussen rundt en hel runde for først å danne en oversikt over byen, da dere ikke alltid vet når bussen vil passere holdeplassene neste gang.

En dagsbillett er gyldig fra dagens første til dagens siste avgang.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgBilletter kjøpes på bussen ca. 10 CUC   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAvgang ca. hver time


Salsa-undervisning

Når dere besøker Cuba, kan dere nesten ikke unngå å bli smittet av dansegleden som utstråler fra danseklubber, barer og torg. Derfor er det ganske naturlig at dere får en leksjon i kubansk salsa, hvor dere har en lokal danseinstruktør til å sørge for at dere får den beste danseopplevelsen. Det er ingen forutsetninger for å delta, da alle instruktører vil tilpasse vanskeligheten nettopp til deg og ditt nivå. Transport til og fra stedet er ikke inkludert.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 149,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAnbefalt til voksne  kultur ikonKultur   aktiv ikon  Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAlle dager. Varighet ca. 45 min.


Cabaret Tropicana

Drømmer du om å oppleve et ekte kubansk kabaretshow med ekstremt talentfulle sangere og dansere? Da er dette opplevelsen for deg. Dere får tilbud om en velkomstdrink før showet starter. Etterpå får dere en kvart flaske rom fra Havanna (årgang og type henger sammen med plasseringen av showet), noe å blande rom med om dere ønsker det, og en liten matbit.

Prisen nedenfor er for plassering på bakerst i salen og med en Havanna Club Añejo Especial rom.

Kontakt oss for oppgradering til seter i midten eller nærmest scenen.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 720,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAnbefalt til voksne   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAlle dager fra kl. 22. Varighet ca. 4 timer


Guidet byvandring til fire historiske plasser i Havanna

Bli med på en byvandring fra tidlig morgen til det historiske og UNESCO-beskyttede sentrum av Havanna. dere vil besøke fire av Havannas historiske steder på turen: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S. Francisco og Plaza Vieja.

Underveis får dere se de flotte og viktige bygningene fra Royal Force Castle, den jødisk synagoge, General Captain Palace, Hotel Ambos Mundos, Havanas første University University San Geronimo de la Habana og restauranten Bodeguita del Medio.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 220,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  kultur ikonKultur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 3 timer


Besøk i Las Terrazzas

Dere blir hentet der dere bor eller ved nærmeste hotell. Turen går i buss, og det er engelsktalende guide med hele dagen.  Turen starter med en velkomstcocktail på Rancho Curujey, hvor dere lærer om historien og naturen til den flotte fjellkjeden La Sierra del Rosario. Deretter et besøk på Buenavista kaffeplantasje fra 1800-tallet. Gå en tur i området og hør historien til kaffeplantasjen og om deres sosiale prosjekter. Etterpå besøker dere La Moka Hotel, Las Terrazas og nabolaget før det spiser samlet lunsj.

Etter å ha spist, er det tid til å bade i San Juan Nature Pool med frodige omgivelser.

Turen til Las Terrazzas gir en unik innsikt i den lokale floraen og faunaen på Cuba. Turen inkluderer en drink, lokal guide, omvisninger og lunsj.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 1180,- pr. person ved 2 pers. / Fra DKK 990,- pr. person ved 4 pers.   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta  
natur ikonNatur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 7.30. Varighet ca. 8 timer


Seafari fra Marina Tarara

Dere opplever Karibia på en av de beste måtene når dere forlater havnen og stranden og tilbringer en fredelig halv dag på havet. Det er rikelig med tid til å bade og snorkle i det asurblå havet. Ombord sørger mannskapet og musikken for den gode stemningen. På denne utflukten kan dere også fiske fra båten. Varighet på seilturen er 5 timer fra kl. 9 og inkluderer fiske agn, snacks og gratis bar med cubanske drikker. Hvis dere er flere enn 2 deltagere synker prisen per person for båten, og dermed får dere en lavere pris per person.

Kontakt oss for å høre mer. 

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 1499,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   hav ikon  Til havs  sol og strand ikon Sol og strand cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 5 timer


Natur-utflukt til Jibacoa

Dere blir hentet der dere bor, dagens kjøretøy er en jeep, og vi har med en engelsktalende guide. Turen går mot Varadero gjennom den vakre Yumuri-dalen. På veien ser dere Cubas høyeste bro, den imponerende Bacunayagua, som er 314 meter lang og 110 meter høy. Herfra er det flott utsikt over Matanzas by. På turen snorkler dere ved de små korallene på Tip of Mayan.

Deretter besøker dere Cave of Saturn, en gammel, oversvømmet hule som er 20 meter dyp. Dere spiser en typisk cubansk lunsj på en gammel kaffeplantasje, hvor det også er tid til å slappe litt av. Siste stopp på turen er Caves of Bellamar, en dryppsteinhule med flotte stalaktitter og stalagmitter, krystalliserte huler og spennende fjellformasjoner.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 795,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgPrivat tur, min. 2 deltagere   natur ikonNatur    cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgGjelder alle dager


Bartender-leksjon – lær hvoran man lager gode cubanske drinks

Her vil dere bli introdusert for de viktigste cubanske cocktails og deres historie før og etter den cubanske revolusjonen. Dere lærer hvordan de er laget - og selvfølgelig skal dere også smake på resultatet av innsatsen. Under introduksjonen blir dere kjent med kubansk rom og de beste rom produsentene, inkludert Havanna Clubs beste flaske.

Dere lærer også om Mojito: hvem oppfant denne herlige drinken og hvordan, bli kjent med myter og virkelighet om cocktailen, og selvfølgelig skal dere lære hvordan man lager den beste Mojito. Dere lager Ernest Hemingways versjon av favorittdrikken hans, Daiquiri. Dere smaker Cuba Libre, en enkel drink som er et rop om frihet, og Canchanchara, opprinnelig en krigsdrikk som dere lærer å lage i en moderne utgave.

Fire cocktails og en tapas-meny er inkludert i prisen. Dere står selv for transport til baren.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 270,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgBarn under 18 år er ikke tillatt  kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgÅpent mandag – fredag. Varighet ca. 2 timer


Cocktail-leksjon med innbygget dansetime og etterfølgende lunsj

Dere starter kl. 11 med en grundig instruksjon i hvordan man lager en perfekt Mojito, deretter prøver dere å lage den selv under ekspertveiledning av bartenderen. Etter dette tar en danselærer over, han eller hun skal lære dere de mest populære dansene på Cuba i en times tid. Selvfølgelig inkludert salsa, som den mest populære dansen på Cuba. Kl. 13 er det lunsj i restauranten.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 315,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgBarn under 18 år er ikke tillatt  kultur ikonKultur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgÅpent mandag – fredag. Varighet ca. 3 timer


Halvdags byrundtur i Havanna

Bli med på en spasertur gjennom den gamle historiske bydelen av Havanna hvor dere får sett mange av Havannas flotte og attraktive gamle bygninger som Plaza de Armas, Obispo Street, Plaza de la Catedral og Capitol. På turen får dere flere muligheter for å ta flotte bilder og samtidig får dere godt innblikk i Havannas byliv og historie.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 280,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAvgang morgen og middag


I Hemingways fotspor

Følg i sporene til den anerkjente, amerikanske forfatteren Ernest Hemingway

Dette er en halvdagsutflukt hvor vi følger sporene til den anerkjente, amerikanske forfatteren Ernest Hemingway. Følg med på denne reisen tilbake i tiden. Vi drar til Hemingways hjem i utkanten av Havana. Deretter kjører vi videre til bukten og havnen Cojimar, hvor Hemingway bl.a. fant inspirasjon til boken Den gamle mann og havet. Vi får også en drink på hans stamrestaurant, hvor han skrev mens han drakk sine mange daiquiris.   
Tidspunkt: Morgen eller ettermiddag.

Dere blir hentet på hotellet i en buss med klima anlegg. Første besøk er på Finca La Vigia Museum, som tidligere var Hemingways hjem. På vei til San Francisco de Paula får du se havnen, Virgen del Camino-kvarteret og den sydøstlige delen av byen. Panorama tur rundt om Cojimar, den lille fiskerbyen. Mens dere er her, går dere på et kort besøk til Hemingway monumentet, den lokale Malecon (strandpromenaden), og fortet. Dere stopper ved La Terraza bar-restaurant, hvor dere har mulighet for å prøve cocktailen Don Gregorio. Deretter går dere et guidet besøk på Hemingways værelse på Hotel Ambos Mundos. Til slutt besøker dere de to restaurantene La Bodeguita del Medio og El Floridita, før turen går tilbake til hotellet.

Ernest Hemingway, (Papa Hemingway) En myte, en stor forfatter, et stort menneske, med en livslang kjærlighet til Cuba! Ernest Hemingway elsket Cuba. Han bodde på Cuba i en periode over 20 år fra 1939. Cuba inspirerte Hemingway både kunstnerisk og menneskelig. Cubanerne er et folk fylt med historie, mystisk og stor livsglede. Cubanerne elsker å fortelle engasjerende historier, og disse inspirerte Ernest Hemingway til bl.a. Den gamle mann og havet fra 1952, fortalt av den gamle cubanske fisker Carlos Gutierrez i 1935. Denne samme fiskeren var egentlig innleid til å føre Ernest Hemingways høyt elskede seilbåt Pilar, som den dag i dag kan ses i La Finca Vigia.  Ernest Hemingway var bestemt ikke en stereotype. Han hadde et kjempe ego og var full av livslyst og villskap. Alle disse egenskapene kunne han utfolde og utleve på Cuba. Cubanerne er ikke et sjenert folk, de nyter livet uansett hva livet måtte tilby dem. Sånn var det den gang, og sånn er det også i dag, og det var nøyaktig den lidenskapen Ernest Hemingway elsket ved Cuba.

En anden stor roman kom også til verdenen i Cuba, nemlig Hvem ringer klokkene for, som omhandler den spanske borgerkrigen. Denne fantastiske romanen som Ernest Hemingway selv anså som sin største bedrift, skrev han på det flotte Hotel Ambos Mundos i hjertet av Havana. Man kan den dag i dag besøke Hemingways værelse som står akkurat som den gang han bodde der. Her finnes også noen originale manuskripter. Hemingway skrev alle sine manuskripter for hånd først, og førte dem i ettertid inn på skrivemaskin.
Ernest Hemingways kone Martha kjøpte det veldig flotte huset La Finca Vigia i San Francisco de Paula i utkanten av Havana.  I denne veldig fasinerende villaen bodde Ernest Hemingway det meste av livet sitt på Cuba, ja faktisk hele avslutningen av livet. I dag er denne bygningen blitt museum og er en stor severdighet. Den 28. oktober 1954 fikk Ernest Hemingway beskjed om at han hadde vunnet Nobelprisen i litteratur. Prisen ble overrukket i Villa La Finca Vigia. Cuba har helt sikkert spilt en avgjørende rolle i denne forbindelsen. Ernst Hemingway ga forøverig denne helt enestående prisen til det cubanske folket, som tak for sin livslange kjærlighet til denne storslåtte øya i Karibia.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 690,- pr. person cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage kultur ikonKultur cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgU. lunsj. Avgang tirs., tors. og lør. Med lunsj. Avgang man., ons. og fre.


Havana Club Rom

Du kan besøge Museum Havanna Club Rom og oppleve de forskjellige slags rom

Museum Havana Club er en rom som blir laget i Santa Cruz del Norte i Cuba, ikke langt fra Havana. Denne rommen ble grunnlagt av José Arechabala helt tilbake i 1878. Etter den cubanske revolusjonen i 1959 ble destilleriet og firmaet bak nasjonalisert av den cubanske regjeringen. Deretter flyttet Arechabala-familien til Spania, og emigrerte siden til USA. Siden 1994 er rommen blitt produsert av Havana Club International. Havana Club merket blir solgt utenfor Cuba i samarbeide med Pernod Richard. Men man kan ikke kjøpe rommen i USA fordi de har en blokade mot Cuba. Bacardi selger dog en annen rom i USA, som også heter Havana Club, men den har ikke noe med den cubanske versjonen å gjøre, og blir produsert i Puerto Rico istedenfor på Cuba.  

På museet får du en forklaring på de forskjellige slags rom, som du kan lese litt om nedenfor: Añejo 15 Años, Cuban Barrel Proof (som er tappet direkte fra tønden), Máximo Extra Añejo, Añejo Blanco, Añejo Reserva, Añejo 3 Añojs, Añejo Especial og Añejo 7 Años. I tillegg til forklaringen av de forskjellige slags rom, får du også lov til å smake på rommen, i tillegg til at dere får fortalt historien om rommen og hvordan den produseres. 

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 139,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgKun for de over 18 år  kultur ikonKultur  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpg Åpent man - fre. Varighet ca. 20 min.


Viñales

Sykkeltur med guide i Viñales-dalen

Besøk de mest interessante stedene rundt Viñales på sykkel

Bli med på en 4 timers sykkeltur og besøk de mest interessante stedene rundt Viñales, som f.eks. veggmaleriet Mural of Prehistorically, og Maroons Palenque, hvor dere lærer om den afro-cubanske religionen og historien om slavene fra 1800-tallet. Dere skal også besøke Indian Cave, hvor dere tar båt langs elva. Dere avslutter med lunsj på en restaurant i nærheten. Resten av dagen er til egen disposisjon. 

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage  natur ikonNatur  aktiv ikon Aktiv  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpg+Daglig avgang kl. 9. Varighet ca. 4 timer


Fottur på stien Sendero Los Acuaticos

På en reise til Cuba bør du se Vinales-dalen

Denne fotturen er oppkalt etter lokale beboeres gamle tro på at vann healer. Turens lengde er omkring 4 kilometer og tar dere gjennom høylandets frodige vegetasjon, fjell, daler og tre bekledde bakker, med god variasjon og et vakkert landskap. Alt dette harmonerer med den lokale befolkningen, som bor på landet og arbeider med tobakksplantene. Turen tar rundt 3 timer.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage  natur ikonNatur  aktiv ikon Aktiv  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 3 timer


Tur på hest i Viñales

På denne utflukten skal der ut og ri i Viñales’ natur

På denne utflukten skal der ut og ri i Viñales’ natur. Dere skal bare ha en liten veske med det nødvendige med på turen, da det ikke er plass på hesten. Guiden tar dere med på en tur til Cave of Silence, hvor dere etter en 200 meters fottur vil kunne svømme i naturlige kilder. Her vil dere også holde piknik og har litt tid på egen hånd. Hele turen tar rundt 4 timer, og på denne tiden rir dere også igjennom tobakksmarker, områder hvor bonden tørker tobakken og hvor dere vil kunne se hvordan det foregår. Dere skal også besøke en bonde, hvor dere vil smake på sukkerrørsjuice som bonden selv lager – en veldig spennende prosess.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 380,- pr. person  cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage  natur ikonNatur  aktiv ikon Aktiv  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 4 timer


Guidet rundtur i Viñales-dalen

Dere kjører med bil til de mest attraktive stedene i Viñales. Turen starter ved Los Jazmines utsiktpunkt. Her har dere den flotteste utsikten over den imponerende dalen og har mulighet for å få tatt noen flotte bilder. Turen går videre til veggmalerier i Dos Hermanas-dalen, som tolker Cubas forhistorie. Heretter besøker dere en kubansk tobakkbonde. Her ser dere hvordan tobakken tørkes og hvordan sigarene rulles. Etter dette fortsetter dere til Palenque de los Cimarrones. Dere bør også besøke Cueva de los Indios, hvor dere tar en liten båttur på den underjordiske elven. Før lunsj går turen til en liten øko-gård hvor dere blir introdusert for jordbruk og planter i området. Herfra er det også vakker utsikt over byen og Valley of Silence. Turen avsluttes med lunsj på en lokal restaurant.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 3 – 4 timer


Svevebane i Viñales

Få full utsikt over den frodige Viñales-dalen med denne kombinasjonen av guidet sykkeltur og taubane/zipline. Utflukten starter på sykkel med en guidet tur forbi de vakreste severdigheter og utkikkspunkter i dalen. Deretter fortsetter turen til området Loma del Fortin, hvor dere tar en 1,1 km. lang zipline-tur som sender dere ut å sveve mellom tretoppene. Her får dere – uten sammenligning - den absolutt beste utsikten over Viñalesdalen. Zipline-turen gjennomføres selvfølgelig av profesjonelle operatører som står for sikkerheten.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgIkke egnet for små barn   natur ikonNatur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 5 timer


Cienfuegos

Guidet byrundtur

På en reise til Cuba kommer du også til Cienfuegos

Avhentning på hotellet med buss. Turen går via Martí parken med utsikt over Triumfbuen bygget av arbeiderne i det attende århundret. Besøk på Tomás Ferry Teatret som er en arkitektonisk juvel og et vartegn for den cubanske kulturen. Vi ser også Concepcion katedralen og besøker en lokal kunstutstilling. Vi besøker det eldste huset i byen som var bygrunnleggerens hjem. Det holdes en kort pause på Meson El Palatino. Deretter fortsetter by rundturen til fots langs bulevarden inntil Paseo del Prado. Vi returnerer til bussen og kjører til Punta Gorda og får en panoramisk utsikt over byen, Cienfuegos bukten og strandpromenaden. Besøk på Cienfuegos Yacht Club. Rundvisning i Palacio de Valle, som er en arkitektonisk juvel. Her er en cocktail inkludert, før turen avsluttes med retur til hotellet.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 275,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage  kultur ikonKultur  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9 og 14. Varighet ca. 3 timer


Utflukt til El Nicho-fossen

El Nicho er bare én av mange utflukter som kan tilkjøpes

Ved ankomst til Naturparken El Nicho presenterer øko-guide seg og vi starter fotturen langs sporet Paso de las Mariposas. Dere vil få tid til å ta bilder av fosser og naturlige innsjøer. Dere vil få tid til å bade. Det er inkludert en kreolsk lunsj i Park restauranten. Turen slutter tilbake i Trinidad.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 459,-   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage. Min. 8 deltagere. natur ikonNatur  aktiv ikon Aktiv  cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 4 timer


Botanisk Have

Bli med på en vakker utflukt til den botaniske hagen rett utenfor Cienfuegos. I 1985 fikk denne botaniske hagen status som et nasjonalt monument, og med sine mer enn 1450 plantearter har den mye å tilby hvis dere er interessert i botanikk. Utforsk planter og blomster i alle former og farger i verden. Opplev den spesielle synergien mellom fugler, insekter og blomster som dere bare finner her.

Turen er perfekt for deg som liker en tur i vakre omgivelser, eller hvis du elsker å ta bilder og øve deg på det perfekte nærbildet.

Turen inkluderer transport, guideservice og tid til fotografering.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 275,- pr. person    cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta. natur ikonNatur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 3 timer


Trinidad

Guidet byrundtur

Du kan bl.a. kjøpe utflukter i Trinidad på reisen din til Cuba

Byrundturen starter i den moderne del af byen, hvor der stoppes ved Casa del Alfarero, hvor I kan se det bedste keramik i Trinidad. Efterfølgende køres der videre til den historiske bydel, hvor I går rundt i det koloniale centrum og ser de vigtigste bygninger og pladser. Der gøres stop på et lokalt museum. Turen slutter med besøg på la Cancháncharan, hvor I smager en typisk lokal drink. Børnerabat gives til børn mellem 2-11 år.

Byen er grunnlagt av Diego Velázquez i 1514 og er ført på UNESCO’s liste over verdens
kulturarv. Byen ligger i ly av fjellene og har en fantastisk utsikt over det Karibiske Havet. Dette er Cubas best bevarte by fra kolonitiden. Dere blir hentet på hotellet. Stopp ved Casa del Alfarero hvor vi kan se den fineste keramikk i Trinidad, fottur i det koloniale sentrum hvor vi ser de viktigste bygningene og plassene, inngang til et lokalt museum, besøk på la Cancháncharan hvor vi skal smake en typisk lokal drink og litt tid for seg selv på det lokale kunsthåndverkers marked. Turen avsluttes tilbake på hotellet.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 270,- pr. person    cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9. Varighet ca. 4 timer


Trinitopes

Trinitopes er en utflukt på Cuba som tar deg opp i fjellene

Denne turen går til Topes de Collantes fjellene i enten jeep eller i lastbil. På turen besøkes et utsiktspunkt hvor du kan nyte den flotteste panoramautsikten over byen Mar Caribe. En cocktail er inkludert. Du går 6 km rask gange gjennom de tropiske skogene og langs kaffeplantager, mens du får informasjon om økoturisme. Der vil være tid til en svømmetur ved fossen i det naturlige bassenget. En lett lunsj i restaurant Mi Retiro er også inkludert. Turen går deretter tilbake til Trinidad.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 360,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgKun for dem i god form. Min. 2 deltagere   natur ikonNatur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 8.30. Varighet ca. 7 timer


Guanayara Jeep Safari

Dette er den perfekte utflukten for naturelskere. 4 km. fottur gjennom skogen i Guanayara nasjonalpark med flotte fossefall og naturlige basseng dere kan svømme i. Dere blir hentet på hotellet av en jeep med engelsktalende guide, og deretter kjører dere opp i Escambray-fjellene hvor det er en fantastisk utsikt over området.
Dere besøker Coffee House, hvor dere hører om kaffeproduksjonen på Cuba og hvilken betydning den har hatt i Cubas historie. Turen går videre gjennom landlige omgivelser til Guanayara, hvor dere får en velkomstdrink. Så er det fottur gjennom skogen med spennende flora og fauna. Dere stopper ved fossen El Rocio, hvor det er satt av tid til å slappe av og bade i El Venados naturlige basseng. Lunsj serveres på en lokal cubansk restaurant hvor det også er tid til å slappe av før dere kjører tilbake til Trinidad.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 890,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta. Min. 2 deltagere   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Sugar Mills Valley – tidligere sentrum for Cubas sukkerrørproduksjon

Dere starter i sentrum av Trinidad eller blir hentet på Ancon-halvøya (hvis dere bor der) av en engelsktalende guide som kommer med buss eller en russisk lastebil. Dere begynner turen med å kjøre til utsiktspunktet til den flotte Sugar Mills Valley, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Dere ser de gjenværende restene fra datidens sukkerrørproduksjon og Manaca-familiens familieområde, som var en av Cubas rikeste familier i kolonitiden.
Hvis dere ønsker det, kan dere kjøre til det flotte, gamle tårnet som har god utsikt over området og i sin tid ble brukt til å overvåke slavenes arbeid på sukkerrørmarkene. Dere spiser en tradisjonell cubansk lunsj på en lokal restaurant. På vei tilbake til Trinidad besøker dere et keramikkverksted med lokal kunst håndverk.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta. Min. 4 deltagere   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Seafari til Cayo Blanco ved Trinidad

Avgang fra Marina Marlín Trinidad på Ancon-halvøya. Dere seiler ut i det Karibiske hav i en katamaran og stopper ved et skjær på vei ut til øya. Her kan dere snorkle, utstyr er inkludert. Avhengig av hvor mange som deltar, foregår snorkling i 2 grupper. På båten og på Cayo Blanco er det gratis bar med lokale drinker. Dere blir en stund på Cayo Blanco, så her er det tid til å slappe av ved stranden og spise lunsj med sjømat. Deretter seiler dere tilbake til fastlandet og retur til hotellet. På denne ekskursjonen deltar dere som en del av en gruppe. Barnerabatt gis til barn mellom 2-11 år.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 540,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgMin. 2 deltagere   hav ikon Til havs   natur ikonSol og strand   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9.30. Varighet ca. 6 timer


 

Lei en sykkel

Når dere leier sykkel, kommer dere rundt og opplever byen på en annerledes og morsom måte. Dere får deres sykler utlevert på en forhåndsbestemt møteplass. Herfra kan dere fritt sykle hvor dere vil. Sykle for eksempel en tur utenfor byen for å nyte naturen her, eller dra ned til stranden for en svømmetur. Pakk gjerne en liten matpakke og sykle på eventyr i det blå.

Tid og sted for henting og levering av sykkel avtales i forkant.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 129,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonKultur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgGjelder alle dager


Salsa-undervisning

Når dere besøker Cuba kan dere ikke unngå å bli smittet av dansegleden som oppleves på torg og gater, i klubber og barer. Derfor anbefaler vi en leksjon i kubansk salsa hvor vi får en lokal danseinstruktør til å sørge for at dere får den beste danseopplevelsen. Det er ingen forutsetninger for å delta da alle instruktører vil tilpasse vanskeligheten til deg og ditt nivå. Transport til og fra dansestedet er ikke inkludert.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 295,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAnbefalt til voksne   kultur ikonKultur   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAlle dager. Varighet ca. 45 min.


Sykkel-safari til Ancon-stranden

Dere stiger på syklene i Trinidad sentrum og sykler først ut på veien mot La Boca, en liten og sjarmerende kyst by hvor innbyggerne fortsatt tjener mye av pengene sine på tradisjonelt fiske - men i dag har også turismen så vidt gjort sitt inntog her. I løpet av sykkelturen har dere tid til å snorkle i det fantastiske Karibiske hav ved La Batea, hvor dere kan være heldige og se barracuda, klovnefisk og andre fargerike fisker. Det kan også tenkes at dere ser en hummer streife over havbunnen i sin karakteristiske majestetiske stil. Her har dere tid til å nyte en kjølig drink (inkludert i prisen).

Dere fortsetter langs veien på syklene til den berømte stranden Ancon, hvor lokalbefolkningen vanligvis skryter av at sanden på akkurat denne stranden er så fin og ettertraktet at den blir eksportert til en annen av Cubas fine strandbyer, Varadero. Etter noen timer i solen på Ancon Beach, hvor dere bader og koser dere på stranden og ved havet, sykler dere tilbake til Trinidad.

Turen tar ca. 4 timer og dere sykler ca. 34 km.

Inkludert: Lokal guide. 1 sykkel per person med sykkelhjelm. ½ liter vann. Frisk juice.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   hav ikon Sol og strand   aktiv ikon Aktiv   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Dagsopphold på et all-inclusive hotell

Benytt deg av denne gode muligheten til å tilbringe en dag med å slappe av på et hotell med all-inclusive uten å betale for selve rommet. Hotellet heter Hotel Memories Trinidad del Mar og har et flott basseng hvis dere ikke ønsker å få sand mellom tærne. Mat og drikke og håndklær er inkludert og dere er velkommen til å gå i buffet restauranten når dere vil ha et større måltid. Les en bok i en av hotellets solsenger med utsikt over det turkisblå havet og ta en dukkert når dere blir for varme, og benytt tiden til å slappe av i skyggen av palmetrærne. Drosje frem og tilbake er inkludert i prisen.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 540,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   hav ikon Sol og strand   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 9 – 18


Utflukt til El Cubano Natural Park med buss

Utflukten krever minimum 6 påmeldinger.

Dere blir hentet på hotellet eller i casaet deres og kjører i en mindre terrengbuss fra Trinidad til El Cubano naturpark. Dere kjører langs elven Guaurabo og underveis kan dere nyte den vakre utsikten over Escambray-fjellene. Når dere ankommer, får dere en velkomstdrink. (inkludert i prisen).

Heretter går dere langs naturstier til Javira-fossen, hvor dere ser flere eksempler på den lokale endemiske floraen og faunaen. Her har dere tid på egen hånd til å slappe av og bade ved fossen og i det naturlige vannbassenget for enden av fossen.

Dere spiser lunsj på restauranten Los Almendros og turen går deretter tilbake til Trinidad.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 470,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta. Min. 6 deltagere   hav ikon Sol og foss   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Sykkeltur til El Cubano Natural Park

På denne utflukten sykler dere fra Trinidad til El Cubano naturpark, som er et yndet reisemål for naturelskere. Vel fremme går dere langs stien Cimarrones de Javira. Vel ankommet ved Javira-fossen er det tid på egen hånd til å slappe av og bade ved fossen og i det naturlige vannbassenget ved foten av fossen. Deretter sykler dere tilbake til Trinidad.

Turen tar ca. 3 timer og dere sykler ca. 12 km.

Inkludert: Lokal guide. 1 sykkel per person med sykkelhjelm. ½ liter vann.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 390,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   hav ikon Sol og foss   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Fottur og zipline-tur i Valle de Los Ingenios

Prøv en zipline-tur mellom tretoppene på Mirador del Valle de los Ingenios, også kalt El Balcón del Valle de los Ingenios. Dere kjører hit fra Trinidad, og her får dere sett området i fugleperspektiv mens dere sveiper gjennom landskapet med fri utsikt over gamle sukkerplantasjer og ruiner og rester fra den kubanske kolonitiden – forutsatt at dere klarer å holde øynene åpne.  

Turen er 1200 meter lang, hvorav de siste 350 meterne er spesielt spektakulære. Underveis er det mulig å stoppe på 10 separate visningsplattformer.

Som en del av denne utflukten er det også fotturer før og etter zipline-turen, hvor den vakre naturen kan oppleves på nært hold. Under kubanske forhold regnes zipline-delen av denne utflukten som en ganske spennende actionfylt opplevelse fullpakket med adrenalin, ganske unikt for Cuba.

Sikkerhet er helt topp, og turen er for nesten alle aldersgrupper. Før zipline-turen får dere en grundig instruksjon av en spesialisert guide som vil forklare dere nøyaktig hvordan utstyret fungerer.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 180,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   natur ikonSol og natur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang


Varadero

Havsafari til Cayo Blanco

Tag med på havsafari i en katamaran

Vi bliver hentet på hotellet i en buss med guide service. Deretter er det transfer til Chapelín marinaen for å gå om bord på båten. Her starter en katamaran tur rundt øyene nord for Varadero. Turen inkluderer fri bar med øl, brus og cubanske cocktails, snacks og underholdning. Underveis er det snorkling ved et korallrev (utstyr er inkludert). Vi går fra borde på Cayo Blanco. Opphold på øya med en spesiell frokost (Surf & Turf) på stranden med levende musikk og underholdning. Det er lagt inn tid til å bade på stranden.

Vi seiler tilbake til Varadero, hvor en buss setter dere av på hotellet deres. 

Husk behagelige klær, pass, badetøy, solkrem, håndkle og kontanter

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 775,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan deltage   hav ikon Til havs   sol og strand ikonSol og strand   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 8.30. Varighet ca. 8 timer


Snorkling ved Playa Coral og Saturn-grotten

Opplev en spennende verden under vannet på denne snorkleturen ved Playa Coral eller Coral Beach (avhengig av værforhold). Dere snorkler fra stranden og ut til skjæret hvor dere spotter mange fargerike fisker. Etter den første delen av snorkleturen kan dere ta turen til Saturn Cave, som er et naturlig basseng i en sanddynehule der ferskvann og saltvann møtes. Hulen bugner av liv, og her finner dere både blinde reker og krepsdyr på bunnen av den omtrent 22 meter dype grotten. Hvis dere er heldig, kommer den fargerike fisken så tett på at dere kan mate dem i vannet. Alt snorkleutstyr, redningsvest og transport er inkludert i prisen. Kan også bestilles som en dykketur.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgSommerpris fra DKK 389,- pr. person / Vinterpris fra DKK 475,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   hav ikon Til havs   sol og strand ikonSol og strand   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang mellem kl. 9 og 18


Golf inkludert green fee

Dere har mulighet for å spille en omgang golf på Varadero Golf Club, hvor golfkøller, golf cart og greenfee er inkludert i leien. Greenfee er bestilt på forhånd, så dere er garantert en tee-tid, men golfrunden betales ved ankomst til golfklubben.

Dere kan kjøpe flere greenfee og dermed spare penger - hør mer om dette på golfklubben:

1 greenfee + golfbil + golfkøller, pris fra DKK 1189, - pr. person

Betales ved ankomst til golfklubben. Ekstra service tilbys for eksempel golfbager, tees, etc. mot betaling.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 1189,- pr. person. Betales ved ankomst til stedet   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   aktiv ikon Aktiv


Dagsutflukt – Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos

Denne dagsturen foregår i gruppe og tar dere med til de autentiske byene på landsbygda i Cuba. Dere starter med å besøke provinsbyen Santa Clara og Che Guevaras berømte mausoleum. Herfra kjører dere til byen Trinidad, som er beskyttet av fjell på den ene siden og Det karibiske hav på den andre. Dere opplever kulturen og hører om hvordan lokalbefolkningen produserer sukkerrør.

Siste by på ruten er Pearl of the South, Cienfuegos. I denne godt bevarte kolonibyen er det rikelig med vakker arkitektur med små palasser som ruver over hele byen. Full av inntrykk og rik på kunnskap, kommer dere tilbake til Varadero. Turen gjennomføres ved minimum 15 deltagere.

Barnerabatt gis til barn mellom 2-12 år.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 999,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAvgang kl. 7.30 tirsdag, torsdag og søndag. Varighet ca. 12 timer


2 dagers utflukt med overnatting

Denne turen er en 2-dagers opplevelsestur til byene Cienfuegos, Trinidad og Santa Clara.

Dag 1 tar dere buss sydover og ender i fjellområdet Topes de Collantes (husk en varm genser). Etter lunsj i det naturskjønne El Nicho, blir dere innlosjert i et casa particular i Cienfuegos, hvor dere spiser middag og overnatter.

Dag 2  reiser dere til Trinidad, hvor dere besøker museer og et keramikkverksted. Etter lunsj går turen videre til Santa Clara og det berømte Che Guevara-mausoleet. Herfra går turen tilbake til Varadero. Turen gjennomføres som en gruppereise, og det skal være minimum 15 deltagere.

Barnerabatt gis til barn mellom 2-12 år. 

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 1379,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonKultur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgAvgang kl. 7.45 Tirsdag og torsdag. Varighet ca. 36 timer


Playa Larga

Enigma de las Rocas

Dere blir hentet der dere bor og kjøres til Sendero del Enigma. Her finnes forskjellige arter av både dyr og planter som er endemiske for denne regionen. Guiden forteller dere om floraen og faunaen i området.

Besøk deretter Cueva de los Peces, Cubas dypeste saltvannsgrotte, som er 70 fot dyp. Grotten ligger 300 meter fra stranden i Grisebukta. Her har dere tid til å bade i det naturlige bassenget før dere vender tilbake til casaet.

cuba/udflugter/udflugts-ikon-penge.jpgPris fra DKK 365,- pr. person   cuba/udflugter/udflugts-ikon-mennesker.jpgAlle kan delta   kultur ikonNatur   cuba/udflugter/udflugts-ikon-varigehed.jpgDaglig avgang kl. 8.30. Varighet ca. 3 timer


BEMERK!

Endringer kan forekomme uten varsel

Denne setningen gjelder for alle utflukter kjøpt gjennom Svane Reiser. Når du reiser i Cuba, skal du alltid ta endringer eller forsinkelser som en opplevelse. Cuba har for eksempel store utfordringer med infrastruktur og derfor blir taxier og busser ofte forsinket. Det kan derfor medføre mindre eller større forsinkelser. Som Nordman er vi veldig forvente når det gjelder møtetider og etterlevelse av planene, men når du er i Cuba, gjelder andre regler, og du kan like godt forberede dig mentalt på realitetene i landet, så forventningene er i samsvar med erfaring.

Byrundturer og aktive utflukter

Når du skal på en aktiv utflukt eller byrundtur anbefaler vi at du bruker godt fottøy. Gatene i byene kan være av ujevn brostein og da er det viktig å være ‘godt skodd’. Hvis du velger utflukter som inkluderer sykling, ridning eller fotturer, anbefales også gode lukkede sko som joggesko. Vi anbefaler alltid å ha en flaske vann med på denne typen turer.

Finnes det andre utflukter?

Det finnes mange forskjellige utflukter på Cuba, men i denne katalogen har vi samlet våre egne favoritter og "bestselgere". Hvis du har hørt om andre utflukter som du ønsker, er det stor sannsynlighet for at vi kan ordne det for deg. Kontakt oss for å spørre om mulighetene for ditt spesielle ønske.

Utflukter i gruppe eller privat?

De aller fleste av våre utflukter foregår i grupper, og derfor kan det være andre deltagere på din utflukt. Noen av utfluktene blir kun gjennomført hvis minimumsantallet av deltagere er oppnådd. Du kan derfor bestille for eksempel to seter på en tur som krever minimum 8 deltagere. Turen vil bli gjennomført hvis minimum antall er nådd. Vi tar forbehold om avbestilling ved for få deltagere.

Prisene

Alle priser vist i denne oversikten er basert på pris per person ved 2 personer og gjelder ved kjøp sammen med våre pakkereiser. I noen tilfeller kan prisen være litt høyere for en person eller billigere hvis flere kjøper den samme utflukten.

Endringer

Vi tar forbehold om endringer i pris, tid og dato fordi Cuba er et utviklingsland og ikke alle priser opplyses lenger enn 6 måneder fremover. Vi tar også forbehold om at turene kan endre seg i forhold til agentenes endringer i utfluktene, samt at værforhold og lukketider kan påvirke de forskjellige utflukter.

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her

Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!