Cuba Completo

Rundreise i Cuba med Cuba Completo

Dette er rundreisen til de individuelle reisende som vil oppleve hele Cuba på én og samme ferie

Dere vil samtidig komme i nærkontakt med cubanernes liv, kultur og historie. På denne rundreisen gjennom landet besøker du alle kontrastene fra koloniale byer til fascinerende natur og karibiske strender i verdensklasse. Fra berikende opplevelser i privat innkvartering til lekre all inklusive strandhotell.

På reiser til Cuba kommer du til å besøke både by, land og strand

Der vil være mulighet for å supplere med våre store utfluktsprogram. Denne Cubareisen tar dere gjennom en perlerekke av UNESCO-beskyttede byer: Trinidad, Camagüey, Santiago de Cuba og Baracoa.

Historiens vingesus er et viktig element når du reiser til Cuba. Spesielt revolusjonen i 1959 har satt rammen rundt cubanernes liv. Det har til og med hatt stor innflytelse på verdenshistorien i den kalde krigen. Cuba er noe annet og mer enn amerikanerbiler og sigarer. Så uendelig mye mer. Blant annet en uendelig vakker natur, som dere naturligvis kommer igjennom på mange kjøreturer.

Dere bor mest i casas particulares for å oppleve Cuba på nært hold, her har dere en unik mulighet for å komme tett på det lokale livet. Og, som nevnt, venter all inklusive hotell ved stranden til slutt. Reisens transport foregår enten i turistbusser, med egen leiebil eller med private transfers - dvs. bil med sjåfør.

Kjøp utflukter

På denne reise kan du kjøpe utflukter - Klikk her for å se oversikt over utfluktene!

På denne rundreisen bor dere på nøye utvalgt privat innkvartering - det som i Cuba kalles casas particulares.

Les mer her om casas particulares under punktet 'Overnatting'.

Kart over Cuba Completo - din reise til hele Cuba

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise Norge – Ankomst til Havanna
Dag 2: Havanna – tur i åben amerikaner – spasertur til fods runt i byen
Dag 3: Transfer Havanna – Cienfuegos
Dag 4: Cienfuegos – Sydens perle
Dag 5: Transfer Cienfuegos – Trinidad
Dag 6: Trinidad
Dag 7: Trinidad
Dag 8: Transfer Trinidad – Camagüey
Dag 9: Transfer Camagüey – Santiago de Cuba
Dag 10: Santiago de Cuba
Dag 11: Transfer Santiago de Cuba – Baracoa
Dag 12: Transfer Baracoa – Holguin
Dag 13: Holguin
Dag 14: Holguin
Dag 15: Transfer Holguin – Santa Clara
Dag 16: Transfer Santa Clara – Havanna
Dag 17: Havanna - Avreise fra Cuba
Dag 18: Hjemkomst til Norge

Avreise
Daglig avreise

Pris
Fra DKK 8.900,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom - Bemerk at prisen er ekskl. fly!

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Informasjonsmøte i Havanna
 • 3 overnattinger på casa particular i Havanna
 • 2 netter i casa particular i Cienfuegos
 • 3 netter i casa particular i Trinidad
 • 1 natt i casa particular i Camagüey
 • 2 netter i casa particular i Santiago de Cuba
 • 1 natt i casa particular i Baracoa
 • 1 natt i casa particular i Santa Clara 
 • 3 netter på all-inclusive strandhotel i Holguin/Guardalavaca
 • Byrundtur i Havanna inkl. lunsj
 • Frukost alle dager
 • Busrejser mellem byerne
 • Alle transfers til og fra flyplasser og busstasjoner
 • Transporter mellom byene med ”lokal” buss, hvor ikke annet er nevnt 
 • Utreiseskatt i Cuba
 • Lokal engelsktalende guide
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

Prisen inkluderer ikke 

 • Flyreise Oslo – Havana t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Turistvisum til Cuba (DKK 485,-) 
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkepenger til sjåfør og lokalguide
 • Utflukter som ikke er nevnt i programmet
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Program

Dag 1 Avreise Norge - Ankomst Havanna

Dere reiser til Cuba fra Norge og ankommer sist på dagen til Havanna. Når dere har fått bagasjen og har passert toll og immigrasjon, finner dere snart sjåføren som kjører dere til Hotel Park View eller lignende. Her bor dere de første 3 nettene.

Overnatting: Casa particular i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 2 Havanna -Informasjonsmøte - Historisk 3 i 1-rundtur i byen

Dere blir hentet på hotellet i en gammel, åpen amerikaner. Første besøk er ved Parque Historico Militar Morro-Cabaña, hvor dere holder en pause ved slottet Los Tres Reyes del Morro. Det er mulighet for å ta bilder. Underveis får dere oppleve utsikten ved Maleconen (strandpromenaden). Dere blir satt av i den gamle bydel for en vandretur ved det historiske senter, som er på listen over UNESCOs beskyttede kulturarv.

Du får se Plaza de Armas, Castilo de la Real fuerza, Templete, Palacio del Segundo Cabo og Palacio de los Capitanes Generales. Opplev det spennende Hotell Ambos Mundos, Havanas første universitet San Geronimo de la Habana, Plaza de la Catedral og Bodeguita del Medio. Etterfølgende vil det være mulighet for å ta bilder ved Revolusjon Square og de omkringliggende omgivelsene. På tilbaketuren til hotellet vil det være flere severdigheter å se, som Alma Mater statuen, La Rampa og Yara kino.  

Overnatting: Casa particular i Havanna
Måltider: Frokost

Cuba-musikere.jpg

Dag 3 Transfer Havanna - Cienfuegos

Etter frokost går turen med turistbuss til Cienfuegos.

Ikke ytterligere program denne dagen.

Overnatting: Casa particulares i Cienfuegos
Måltider: Frokost

Dag 4 Cienfuegos - Dagen på egen hånd

Ikke noe program i dag.

Overnatting: Casa particulares i Cienfuegos
Måltider: Frokost

Dag 5 Transfer Cienfuegos - Trinidad

Dere spiser frokost i casaet, før dere kjører videre til den koloniale perlen Trinidad, hvor dere skal prøve å bo privat i 2 netter. Dette er noe vi virkelig anbefaler. Trinidad ble grunnlagt i 1514 og var en av de første bosettelser på Cuba. En spennende kulturhistorisk by med utallige flotte bygninger. Cubanerne forsømmer heller ikke nogen leilighet til å snakke om denne vakre byen. Også andre har oppdaget byens skjønnhet. I 1988 erklærte UNESCO, at Trinidad og byens omegn har verdenshistorisk betydning på grunn av sin fortid.

Trinidad er Cubas tredje eldste by. Byen er spekket med velholdt arkitektur fra 1700- og 1800-tallet. By midten er nesten bilfri, så det er fri mulighet for spaserturer gjennom de brosteinsbelagte gatene, som byr på en titt inn i de fineste små gårdhavene med fontene og mange eksotiske planter. Trinidad og omegn viser noen av Cubas beste severdigheter; skjønn musikk, flotte gamle hus, flotte strender og en frodig natur. 

Overnatting: Casa particulares i Trinidad
Måltider: Frokost

Restaurant Trinidad.jpg

Dag 6 - 7 Trinidad

Disse dagene er til opplevelser på egen hånd.
Trinidad ligger tett på det Karibiske Hav, tett på mange små, hyggelige byer, tett på fjellene. Mulighetene for opplevelser er mange. Hvis dere ikke har planlagt noe på forhånd, er det alltid mulig å forhandle med en taxi som kan kjøre dere rundt til de forskjellige interessepunkt i området. Avtal alltid pris på forhånd.

Overnatting: Casa particulares i Trinidad
Måltider: Frokost

Dag 8 Trinidad - Camagüey

Denne dagen sørger vi for å kjøre dere til busstasjonen, hvorfra en lokal luksus buss kjører dere videre til byen Camagüey. Her blir dere budt velkommen tidlig om ettermiddagen. Det er en lang og vakker tur. Camagüey er landets tredje største by, og er hovedstaden i Camagüey-provinsen.

Etter nesten konstante angrep fra pirater i den opprinnelige byen (grunnlagt som Santa María del Puerto del Príncipe rundt år 1515 på den nordlige kysten) ble byen rykket inn i landet i 1528. Den nye byen ble bygget med en forvirrende layout av smale streder som gjorde det lettere å forsvare den. Der er mange blindgater og gaffelformede gater som fører til kvadrater av forskjellige størrelser. I juli 2008 kom den gamle bydelen på UNESCO verdensarvliste.

Overnatting: Casa particulares i Camagüey
Måltider: Frokost

cubansk jente

Dag 9 Transfer Camagüey - Santiago de Cuba

Denne dagen fortsetter deres reise med lokal luksus buss videre mot den gamle hovedstaden Santiago de Cuba. Dere blir også i dag kjørt både til og fra busstasjonene. Her skal dere bli i 2 netter. Cubas neststørste by Santiago de Cuba, var inntil det 17. århundre landets hovedstad, men kan allikevel ikke sammenlignes med Havana. Her er en utpreget karibisk atmosfære, nesten ingen amerikansk innflytelse og en helt anden og langt mere avslappet stemning. Byen ligger ved foten av Sierra Maestra fjellene som medvirker at byen er full av steile gater og smale streder. Byen er i tillegg kjent for det årlige karnevalet i juli.

Santiago de Cuba er hovedstaden i provinsen av samme navn. Gå en tur gjennom den gamle byen og opplev de mange interessante bygningene som er blant de eldste i landet. Byen byr også på mange museer og en ytterst spennende kirkegård. Her er blant andre Bacardi-brødrene og flere revolusjonærer begravet. Hvis dere ønsker et fasinerende innblikk i cubansk kulturhistorie, er Santiago de Cuba stedet. Alt er dog ikke historie, byen har også et fasinerende musikkliv, og mange cubanske musikkformer er oppstått her.

Overnatting: Casa particulares i Cienfuegos
Måltider: Frokost

Dag 10 Santiago de Cuba - Dagen er på egen hånd

Ikke noe program i dag.

Overnatting: Casa particulares i Santiago de Cuba
Måltider: Frokost

Dag 11 Transfer Santiago de Cuba - Baracoa

Dere reiser nå videre mot øst, nesten så langt man kan komme på Cuba. Målet er den oversette perlen - byen Baracoa.  Dere blir kjørt til busstasjonen, hvorfra en luksus buss kjører dere til Baracoa. Dere er fremme midt på dagen og blir som alltid budt velkommen av vår lokale samarbeidspartner, som hjelper dere til hotellet. Resten av dagen har dere tid på egen hånd.

Denne maleriske byen er ikke særlig mye besøkt av turister og er øyas eldste koloniale by med omkring 50.000 innbyggere. Tidligere har det vært mulig at seile hit og man føler lett at man er i et uoppdaget, tropisk paradis med de utallige palmene langs kysten. Baracoa ble grunnlagt i 1512 av Diego Velasquez, og var den første spanske bosettelsen. Den forble isolert inntil det ble bygget en hovedvei til Guantánamo og Santiago de Cuba i 1960 årene. Byens mest karakteristiske kjennetegn er det flat-toppede fjellet El Yunque. Hverdagen er avslappet i denne delen av Cuba: et av dagens høydepunkter er et spill domino i skyggen. 

Overnatting: Casa particulares i Baracoa
Måltider: Frokost 

Bor du i Vinales, kan du tilkjøpe utflukten Cueva del Indio

Dag 12 Transfer Baracoa - Holguin/Guardalavaca

Etter frokosten går turen nå mot Cubas karibiske strender. Dere kjører med taxi til Guardalavaca ved kysten i Holguin-provinsen. Området er preget av herlige strender og nettopp her kan dere slappe av og fordøye reisens mange opplevelser. Her skal dere bo de neste 3 nettene på et godt 4-stjerners hotell med all inklusive.

Overnatting: 4-stjerners hotell i Guardalavaca
Måltider: All inklusive

Dag 13 - 14 Holguin/Guardalavaca

Disse dagene er forbeholdt avslapning. Ta på delfintur i katamaran, svøm med delfiner i delfinarium, ro i hav-kajakk, ta på jeepsafari eller fisketur, besøk markeder og byen Holguin med musikk og butikker. Gå en tur i spaen. Eller sett dere til rette i en solstol og nyt en god bog.

Overnatting: 4-stjerners hotell i Guardalavaca
Måltider: All inklusive

Cuba Flamingoer

Dag 15 Tranfer Holguin/Guardalavaca - Santa Clara

Det er tid til å bryte opp fra stranden, og dere kjører til Santa Clara, hvor dere har en enkelt overnatting, før turen går til Havanna. Santa Clara spilte en veldig viktig rolle i landets revolusjonshistorie. I 1958 angrep Che Guevaras opprørstropper Santa Clara, og på bare to dager seiret de med hjelp fra de lokale. Dette ble et avgjørende vendepunkt i revolusjonen.
Under den store statuen av Che Guevara på Plaza de la Revolución ligger det berømte mausoleum, hvor Che Guevara ble gravlagt i 1997, da hans jordiske rester ble fraktet hit fra Syd Amerika. Her ligger også museet Tren Blindado. 

Overnatting: Casa particulares i Santa Clara
Måltider: Frokost 

Dag 16 Transfer Santa Clara - Havanna på egen hånd

Transfer fra Santa Clara til Havanna med tid til at oppleve mere av byen på egen hånd.

Overnatting: Casa particulares i Havanna
Måltider: Frokost 

Dag 17 Havanna - Avreise fra Cuba

Sent om ettermiddagen eller tidlig på kvelden går turen hjemover.

Overnatting: Ombord på flyet
Måltider: Frokost og forpleining ombord på flyet

Dag 18 Hjemkomst til Norge

Dere ankommer Norge med bagasjen fylt med gode minner fra Cuba.

Programmet er fleksibelt og kan endres etter ønske. Hos oss er rådgivning gratis.


Priser & Datoer

Vi arrangerer Cuba Completo med avreise hver dag hele året

Pris

Fra DKK 8.600,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom - Bemerk at prisen er ekskl. fly!

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • Informasjonsmøte i Havanna
 • 3 overnattinger på casa particular i Havanna
 • 2 netter i casa particular i Cienfuegos
 • 3 netter i casa particular i Trinidad
 • 1 natt i casa particular i Camagüey
 • 2 netter i casa particular i Santiago de Cuba
 • 1 natt i casa particular i Baracoa
 • 1 natt i casa particular i Santa Clara 
 • 3 netter på all-inclusive strandhotel i Holguin/Guardalavaca
 • Byrundtur i Havanna inkl. lunsj
 • Frukost alle dager
 • Busrejser mellem byerne
 • Alle transfers til og fra flyplasser og busstasjoner
 • Transporter mellom byene med ”lokal” buss, hvor ikke annet er nevnt 
 • Utreiseskatt i Cuba
 • Lokal engelsktalende guide
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

Prisen inkluderer ikke 

 • Flyreise Oslo – Havana t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Turistvisum til Cuba (DKK 485,-) 
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkepenger til sjåfør og lokalguide
 • Utflukter som ikke er nevnt i programmet
 • Sykdoms avbestillings-forsikring
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reisegarantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Cuba

 • Cuba / Populære reiser

  Påskereise til Cuba med norsk reiseleder

  Bli med oss på vår populære rundreise til Cuba i påsken med erfaren norsk reiseleder. Turen gir med garanti mange magiske opplevelser, og er en...
  • Pris: Fra DKK 18.500,-
  • Dage: 11
  • Afrejse: 29. mars – 8. april 2021
  • Erfaren norsk reiseleder
  • Historiske Havanna
  • Utflukt til vakre Viñales
  • Kulturelle Trinidad
  • Salsa undervisning
 • Cuba / Individuelle rundreiser

  Familieferie på Cuba

  Ta familien med til Cuba. Opplev sjarmerende Havanna og nydelige Varadero i løpet av 1 ukes herlig familieferie på Cuba.
  • Pris: Fra DKK 11.200,-
  • Dage: 9
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Ferie for hele familien
  • Reis f.eks. i høstferien
  • Kulturelle Havanna
  • Vakker natur
  • Avslapping på stranden i Varadero
 • Cuba / Individuelle rundreiser

  Cuba og Panamas tropeøyer

  Reise til Karibia - opplev Cuba og Panamas tropeøyer. Dra på øyhopping i Karibia og se noe av det beste på Cuba og på tropeøyene i Panama. Vi har...
  • Pris: Fra DKK 26.490,-
  • Dage: 17
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Karibiske Strende
  • Øhopp
  • Magiske Havanna
  • UNESCO-byen Trinidad
  • Tropeøyer i Panama
 • Cuba / Rundreiser (engelsk reiseleder)

  Cuba by Bike med guide

  Sykkeltur rundt Cuba med engelsktalende guide. 8 dagers sykkelferie på Cuba med en spennende og variert rute.
  • Pris: Fra DKK 7.800,- (ekskl. fly)
  • Dage: 9
  • Afrejse: Faste avreisedatoer
  • Ferie på to hjul
  • Lokale eksperter
  • Palm strender
  • Aktiv ferie
  • Internasjonal gruppe
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!