Sykkelferie Cuba Crossover

Sykkelreise til Cuba i 13 dager med engelsktalende guide

Våre sykkelturer på Cuba tar dere til noen av de vakreste stedene på den karibiske øya

Dra på den ultimate sykkelferie på Cuba, en opplevelse som gir dere en unik mulighet til å nyte den fantastiske naturen på nær hånd. Du trenger ikke være profesjonell syklist for å delta på våre sykkelturer. Nivået tilpasses deltagerne. Våre sykkelturer på Cuba viser dere noen av de vakreste stedene på denne karibiske øya. I løpet av rundreisen vil dere oppdage de fasinerende sentrale og vestlige regionene på Cuba (og se alle høydepunktene). Føl hvor mye moro du kan ha mens dere utforsker de forskjellige byene og landskapet på Cuba på to hjul.

Sykkelferien på Cuba begynner i hovedstaden Havanna. Deretter går turen gjennom de mest kjente tobakksregioner i verden, og dere får sett noen fantastiske kalksteinsformasjoner før dere kommer til den populære dalen Viñales. Den neste fasen av sykkelturen fører dere til den sjarmerende franske koloniale byen Cienfuegos. Derfra vil dere sykle langs foten av Sierra Escambray før dere kommer til den pittoreske koloniperlen Trinidad. Til slutt går turen gjennom Santa Clara før dere til slutt ender i Havanna. Velkommen til en aktiv og annerledes ferie der dere kommer under huden på cubanerne. 

 • Denne 13-dagers turen tar dere til de fleste av Cubas høydepunkter 
 • Sjarmerende Havanna med en rekke attraksjoner og masse liv 
 • Den unike naturen rundt Viñales 
 • Cienfuegos med spennende arkitektur 
 • Fantastiske Trinidad fylt med historie og vakre bygninger 
 • Mange opplevelser mens dere sykler gjennom et fantastisk landskap

Kart over sykkelferie Cuba Crossover

Turen kort fortalt

Dag 1: Avreise Norge Ankomst til Havanna  
Dag 2: Opplev Havanna  
Dag 3: Havanna – Viñales  
Dag 4: Cayo Jutias   
Dag 5: Viñales  
Dag 6: Viñales - Cienfuegos  
Dag 7: Cienfuegos - Trinidad  
Dag 8 - 9: Trinidad   
Dag 10: Trinidad – Santa Clara  
Dag 11: Santa Clara - Havanna
Dag 12: Havanna - Avreise fra Cuba
Dag 13: Hjemkomst til Norge

Pris og avreisedatoer
Faste avreisedatoer hele året - se avreisedatoer og priser her

Pris
Fra DKK 11.895,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i lavsesongen

Fra DKK 13.895,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i høysesongen

Enkeltromstillegg DKK 2.950,- hele året

Bemerk prisen er UTEN flyreise!

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • 8 netter på hotell
 • 3 netter på casa particulares (privat innkvartering)
 • Transport i buss med air condition
 • Bussen følger med under syklingen
 • Bagasje/sykkel transport
 • Lokal engelsk og tysktalende reiseleder
 • Frokost ved opphold på hotell
 • 4 lunsj
 • 4 middager
 • 8 x frokost
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Alle inngangsbilletter på museer og lign.
 • De nevnte utfluktene
 • Sykkel leie
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Flyreise til Havanna t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Transfer til og fra flyplass
 • Sykkelhjem og sykkelhansker (bør medbringes)
 • Drikkepenger til sjåføren og lokale guider
 • Drikkevarer
 • Andre måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Personlige utgifter
 • Turistvisum (DKK 485,-) 
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Avbestillingsforsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reise-garantifondet (DKK 150,-)

Godt å vite om turen

Turen byr på et bredt utvalg av sykkeldistanser mellom 10 og 55 km. Turen er for alle, men vi anbefaler at man er i grunnleggende god form. En minibuss reiser med dere på hele turen, slik at dere når som helst kan ta en pause og kjøre med til neste destinasjon hvis dere blir trette.
Bagasjen vil bli transportert med bil mellom hotellene, så du behøver bare å konsentrere deg om å sykle og oppleve Cuba på nært hold.  


Program

Dag 1 Avreise Oslo - Ankomst til Havanna

Dere blir møtt ved ankomst til Havanna flyplass av en representant fra vår samarbeidspartner, som vil sørge for at dere kommer dere til hotellet (dette koster ca DKK 180,- ekstra per person). Her bor dere de første to nettene. Hvis dere vil ha mer tid til å oppleve Havanna, dette kan lett ordnes. Dere reiser i så fall til Cuba et par dager før rundreisen starter, så dere får anledning til å oppleve Cuba "på egen hånd". Vi kan gjerne sørge for å arrangere forskjellige byturer for dere. Kontakt oss for mer informasjon om de forskjellige mulighetene vi kan tilby.      

Overnatting: Hotell i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 2 Opplev Havanna

Etter frokost avholder guiden et velkomstmøte på hotellet, før dere kan gå i gang med å utforske Havana til fots. Dere skal besøke mange interessante severdigheter i den gamle delen av byen. Dere spiser lunsj på en typisk lokal restaurant. Om ettermiddagen besøker dere Casa del Tango-kulturprosjekt. Resten av dagen til egen disposisjon. Se den gamle Cadillac, beundre de vakre bygningene og få med dere det alltid underholdende gatelivet.

Overnatting: Hotell i Havanna
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 3 Havanna – Viñales (20 km på sykkel)

Denne dagen tar dere bussen til Viñales dalen. Turen gjennom dette området tar dere forbi tobakksplantasjer og store områder med eksklusiv flora og fauna. Deretter vil dere få utlevert sykler og dere er klare for den første sykkelturen på de smale veiene, hvor man for alvor kan nyte de unike omgivelsene. Etter lunsj (inkludert) og en tur på ca. 20 km. ankommer dere hotellet.

Overnatting: Hotell i Viñales
Måltider: Frokost, lunsj og middag 

Dag 4 Viñales - Cayo Jutias (Ca 55 km)

Dagens tur går til den vakre stranden Cayo Jutia, som ligger på en liten øy (knyttet til fastlandet med en bro). Etter frokost kjører dere ca. 55 km gjennom den vakre naturen med fantastisk utsikt over fjellene Sierra los Organos. Når dere har kommet til den idylliske stranden som ligger på den lille øya (som er koblet til fastlandet med en kunstig demning), spiser dere lunsj på stranden og leier kanskje en båt eller bader i det vakre karibiske havet. Dere velger selv om dere vil sykle eller ta bussen tilbake til Viñales og Hotel Rancho (lunsj er inkludert).  

Overnatting: Hotell i Viñales
Måltider: Frokost, lunsj og middag 

Dag 5 Viñales (50 km på sykkel)

Om morgenen starter sykkelturen etter frokost og dere sykler langs en liten sti (10-15 km), en tur som tar dere gjennom et vakkert landskap til de omkringliggende Comunidades (kommuner) som ble utviklet etter revolusjonen. Dere stopper i Finca, hvor noe av verdens beste tobakk dyrkes. Dere møter lokalbefolkningen som plukker tobakk og kvinner som håndplukker den beste tobakken. Depotene blir fylt opp på en utvalgt restaurant (lunsj er med andre ord inkludert denne dagen). 

Overnatting: Hotell i Viñales
Måltider: Frokost, lunsj og middag 

Dag 6 Viñales - Cienfuegos (10 km på sykkel)

Dagens tur tar dere til Cienfuegos (også kjent som Perla del Sur). På veien besøker dere Parque Guama. Dere tar en båt gjennom Laguna del Tesoro, som ligger i et kunstnerisk landskap med vannkanaler, mangroveskoger og planter. Dere får mulighet for å spise på en lokal restaurant. Deretter reiser dere til Cienfuegos, hvor dere skal utforske den sjarmerende byen på sykkel. Det er en ren og fredelig by med en spennende arkitektur, påvirket av franske innvandrere fra Louisiana, som grunnla byen i 1819.  

Overnatting: Casa particular i Cienfuegos
Måltider: Frokost

Dag 7 Cienfuegos - Trinidad (25 km på sykkel)

På vei til Trinidad sykler dere langs foten av Sierra del Escambray-fjellene. Det er flere turer, men alle kan klare dem, og belønningen får man hele tiden i form av fantastisk utsikt. Etter turen kan dere beundre de vakre bygningene som omgir Plaza Major i Trinidad by. Kvelden er til egen disposisjon.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Ingen

Dag 8 Trinidad

Frokost skal dere selv avtale med verten for deres Casa Particulares. I løpet av en spasertur gjennom Trinidad får du høre mange interessante historier om den "gylne tiden", hvor produksjonen av sukker fra stokk var på sitt høyeste. Dette bidro til Trinidads positive utvikling. Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi anbefaler at du tar en coco eller sykkeltaxi til Playa Ancón hvor du kan slappe av, bade eller snorkle.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Ingen

Dag 9 Trinidad

I dag skal dere på utflukt til Valle de los Ingenio - "Sugarmills valley". Den fruktbare platået har fått navnet på grunn av sukkermøller som ble bygget i begynnelsen av det 19. århundre. I dag er det bare noen få sukkermøller tilbake. En liten jernbane fører til Manaca Iznaga som opprinnelig ble brukt til å overvåke slaver som jobber i sukkerrørfeltene.

Overnatting: Casa particular i Trinidad
Måltider: Ingen

Dag 10 Trinidad - Santa Clara (30 km på sykkel)

Dagens destinasjon er Santa Clara, men først kommer dere gjennom et sjarmerende landskap med furutrær, eukalyptus og løvtrær. Sykkelstiene er litt steinete og noen ganger bratte, men hvem som helst kan delta. Dere holder en pause i byen Topes de Collantes, som ligger 800 meter over havet. Byen er kjent for sin rene luft og et sanatorium. På ettermiddagen fortsetter turen til Santa Clara gjennom et fasinerende landskap.

Overnatting: Hotell i Santa Clara
Måltider: Middag

Dag 11 Santa Clara - Havanna (30 km på sykkel)

I dag fortsetter dere til den siste (og første) destinasjonen på reisen -  lyse og sjarmerende Havanna. Turen går via Mantanzas. Dere sykler gjennom Yumuri dalen ca. 45 km og tar buss den siste strekningen tilbake til Havanna. Havanna er Cubas hovedstad og kulturelt sentrum på øya, byen fascinerer sine besøkende med de mange museer, vakre bygninger og historiske plasser.

Overnatting: Hotell i Havanna
Måltider: Frokost

Dag 12 Havanna - Avreise fra Cuba

I dag er siste dag på reisen, og avhengig av når flyet går hjem, kan dere nyte det siste av byen eller reise til flyplassen. Vi kan forhåndsarrangere transport til flyplassen, eller dere kan selv organisere en taxi.

Overnatting: Ombord på flyet
Måltider: Frokost og forpleining ombord på flyet
 

Dag 13 Hjemkomst til Norge

Hjemkomst til Norge. Vi lander vi tilbake i Norge med kofferten full med skjønne opplevelser fra det autentisk Cuba. En deilig sykkelrundreise på Cuba er forbi.

Vi tar forbehold for endringer i programmet.


Priser & Datoer

Pris og avreisedatoer
Faste avreisedatoer hele året - se avreisedatoer og priser her

Pris
Fra DKK 11.895,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i lavsesongen

Fra DKK 13.895,- per person ved 2 personer i delt dobbeltrom i høysesongen

Enkeltromstillegg DKK 2.950,- hele året

Bemerk prisen er ekskl. fly!

OBS: Vær oppmerksom på at prisene er i danske kroner, da vi er et dansk reisebyrå.

Inkludert i prisen

 • 7 netter på hotell
 • 4 netter på casa particulares (privat indkvartering)
 • Transfer til og fra flyplass
 • Transport i buss med air condition
 • Bussen følger med under syklingen
 • Bagasje/sykkel transport
 • Lokal engelsk og tysktalende reiseleder
 • Frokost ved ophold på hotel
 • 4 lunsj
 • 4 middager
 • 8 x frokost
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Alle inngangsbilletter på museer og lign.
 • De nevnte utfluktene
 • Sykkel leie
 • 24 timers bemannet nødtelefon under hele reisen
 • Vi har eget kontor i Havanna – din sikkerhet på reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Flyreise til Havanna t/r (dette er vi selvfølgelig behjelpelige med til en god pris)
 • Sykkelhjem og sykkelhansker (bør medbringes)
 • Drikkepenger til sjåføren og lokale guider
 • Drikkevarer (det er selvfølgelig inkludert de 2 dagene dere har all-inclusive)
 • Andre måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Personlige utgifter
 • Turistvisum (DKK 485,-) 
 • Reiseforsikring (obligatorisk for reiser til Cuba)
 • Avbestillingsforsikring
 • Adm. og konkursdekning ihht. Reise-garantifondet (DKK 150,-)

Klar til å bestille eller ønsker du mer informasjon

Ring på +45 35355345 eller Fyll ut formularet her


Spennende turer til Cuba

 • Cuba / Skreddersydd

  Sykkeleventyr i Cuba

  Sykkelrundreise i Cuba med engelsktalende guide. Unik 8 dagers sykkelferien på Cuba. Spennende og variert rute rundt de mest spennende områdene i...
  • Pris: Fra DKK 5.800,- (ekskl. fly)
  • Dage: 9
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Sykkelferie på Cuba
  • Private sykkelturer
  • Lokale guider
  • Privat innkvartering
  • Oppdag Viñales dalen
 • Cuba / Rundreiser (engelsk reiseleder)

  Cuba by Bike med guide

  Sykkeltur rundt Cuba med engelsktalende guide. 8 dagers sykkelferie på Cuba med en spennende og variert rute.
  • Pris: Fra DKK 7.800,- (ekskl. fly)
  • Dage: 9
  • Afrejse: Faste avreisedatoer
  • Ferie på to hjul
  • Lokale eksperter
  • Palm strender
  • Aktiv ferie
  • Internasjonal gruppe
 • Cuba / Tilbudsreiser

  Familieferie på Cuba

  Ta familien med til Cuba. Opplev sjarmerende Havanna og nydelige Varadero i løpet av 1 ukes herlig familieferie på Cuba.
  • Pris: Fra DKK 11.200,-
  • Dage: 9
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Ferie for hele familien
  • Reis f.eks. i høstferien
  • Kulturelle Havanna
  • Vakker natur
  • Avslapping på stranden i Varadero
 • Cuba / Skreddersydd

  Enestående Cuba

  En rundreise på Cuba fullpakket med utflukter og opplevelser. Vi har samlet de mest populære destinasjonene og håndplukket de beste opplevelsene -...
  • Pris: Fra DKK 13.995,-
  • Dage: 14
  • Afrejse: Daglig avreise
  • Inkl. mange utflukter og måltider
  • Fotturer og ridning
  • Vakker natur
  • Havanna i amerikanerbil
  • Komplett opplevelse av Vest-Cuba
Få et spesialtilbud i innboksen din
Ikke gå glipp av det beste tilbudet!
Tilmeld deg nyhetsbrevet vårt og motta gode tilbud direkte på mail!